Nič pod stromček pre 9-ročného za trest?
Mam problem s 9 rocnym synom. Je drzi, papuluje, odvrava, nosi zo skoly poznamky ze vyrusuje a aj znamky ma skoro same 3. Neviem ci to uz zacina puberta alebo co ale cim dalej sa to stupnuje. Skusali sme to s nim po dobrotky, aj s trestami ale vydrzi mu to mozno hodinku. Ma niekedy svetle chvilky ze sa s nim da dohodnut, ale prevazuje to zle. Veri este stale na Mikulasa aj na Jeziska, aj ked si myslim ze to uz je posledny rok. Tak sme s muzom rozmyslali ze by pod stromcek nedostal nic. Povodne sme to chceli urobit uz na Mikulasa, ale vtedy 2 dni sekal dobrotu tak sa mi ho ulutostilo a dostal plnu cizmu sladkosti, hracku aj vianocnu mikinu. A aj 2 kusky uhlia. Preto teraz rozmyslame ze by na Vianoce nedostal nic, alebo teda mozno pastelky, ci pero. Aby si uvedomil ako sa sprava. On si pisal v liste pre jeziska plejko, mame to uz kupene ale teda mozu to dostat aj jeho starsi a mladsi bratia. Alebo skusit napisat list od Jeziska aby zacal posluchat. Co by ste urobili vy? Neviem ako nanho uz....trpime tym vsetci doma
@kittykat22 funguje to aj u viacerych deti, lebo to uz potom je na matke/rodicoch a ich vychove, ze sa zapajaju aj ostatne deti, aby matka nerobila cely den len sluzku vsetkym
@kofoluska presne tak
Dan playko jeho bratom a jemu kúp nijakú knihu.
@michalkas25 Toto je rok stará diskusia, takže tie Vianoce už prebehli. A "nijakú" knihu znamená "žiadnu". Asi si myslela "nejakú".

@kittykat22 Kto chce, hlada sposoby. Kto nechce, hlada dovody. Nie som jedinacik, mama sa navyse rozviedla. Davali sme jej pekne zabrat. Ale tento pristup u nas fungoval. 🙂 Z toho, co zakladatelka napisala, je nadmieru jasne, ze dieta nema dostatok pozornosti a vyvadza, aby sa jej dockalo. Bohuzial, nic ine ako individualny pristup a viac pozornosti jej problem s dietatom nevyriesi. Nehovorim, ze to bude jednoduche a ze to pojde ako po masle. Ale ak so synom realne chce nieco spravit, bude si ten cas proste musiet najst.