Obedy zadarmo a pýtajú 20 eur pre školáka - 1. stupeň
Dobrý deň, priznám sa, som z toho jeleň. Na stránke školy je napísané, že obed na školáka potraviny stoja 1,70€ + režijné náklady 0,30€ = 2,00€. Dotacia je len na potraviny az vo výške 2,10€. Takže ostáva zaplatiť 0,30 režijné, co za mesiac máj vychádza 6,30€. Napriek tomu, teraz prišla správa na edupage, že máme zaplatiť 20€ a dokonca v aplikácii Strava.cz cez ktorú je škola nahlásená mi prišlo upozornenie az na 42€. Pisala som hneď do školy...ale možno len tomu nerozumiem, nechem zajtra vyzerať ako blbec, keď tam aj zavolám. Môže mi to niekto vysvetliť ako to naozaj je? ďakujem
Bude poskytovaná dotacia na stravu, nie sú to obedy zadarmo
20 e sa platí v každej škole... to pre prípad ak dieťa nepôjde na obed - tak ti z tých 20 e strhnú na ten nevyzdvihnutý obed... ak bude všetko v poriadku - dieťa vyberie všetky obedy - vtedy keď aj bude v škole tak ti tých 20 e vrátia...
@pribinak ale ved si precitajte moje zadanie. Stalei to vychádza, že mám platiť len režijné náklady vo výške 6,30€ a nie 20€.
@deti95060810 aha, to tam nenapísali nikde, a to poslali dlhé lajstro na vysvetlenie. ďakujem
@alzbeta7979 u nás na škole to funguje tak a myslím že na veľa škol je to rovnaké, že obed na nasledujúci deň môžeš odhlásiť len do 13.00 hod.
Ak neodhlásis tak ten obed prepadne a z toho sa strháva z toho fondu čo sa vytvorí. U nás to na konci roka účtovnícka celé zúčtuje a posle ti v priebehu prázdnin preplatok
My sme zaplatili este tu sumu celu, co svietila na edu, cez 30€ to bolo. Potom prislo upozornenie na zmenu, nahodili nam na maj a jun reziu po 5€ a zvysnych nieco vyse 24€ tam mame ako preplatok
Dieta ma narok na dotaciu len za tie dni, ked je v skole. Ak ochorie a obed nestihnete odhlasit, vtedy ho plati cely. Preto si skoly pytaju akusi "zabezpeku", z ktorej to potom strhavaju. Pravdupovediac aj tento zlozity vypocet sumy za obedy a nemoznost ho rano odhlasit bol dovod, preco moje dieta na obedy nechodi, varim mu doma.
@alzbeta7979 my sme tak ked bol syn prvak tiez boli obedy zadarmo platili ,abezpeku...syn chory nikdy nebol no rano po prichode sa parkrat zabudol zacipovat vsak prvak a potom nam to strhli z tej zabezpeky a prirom bol v skole aj obedoval
@pribinak u nas si prvý deň,ak nestihnem odhlásiť mozem ist obed zobrať,ale iba prvý deň,ze napr . dieťa vstava do škôlky,a uz nestihnem odhlásiť obed
@79viktoria79 áno, aj u nás si ho môžeš zobrať, ale zaplatíš ho v plnej výške, keďže dieťa nebolo v škole. Bez dotácie.
@pribinak zavisi to od skoly .moje 4 deti chodia na 4 rozne skoly a každá to ma inak.v jednej sa da obed odhlasit este v ten den do 6:00 napriklad
@zuzinabila píšem že väčšina škol, nie že každá škola
@deti95060810 u nás od mája sa platí 10 eur a aj v júni 10 eur

@alzbeta7979 to nie sú obedy zdarma, ale dotácia na obedy