"Obedy zadarmo" v škole - skutočná cena
ahojte,
prosim vas moj syn ide v septembri do 1. rocnika, v Edupage mi uz piplo ze sa mam prihlasit na obedy a zaslat im navratku, Ako to vlastne funguje s tymi obedmi zadarmo, kolko vlastne budem mesacne platit, lebo vôbec tomu nerozumiem. Ďakujem
Obedy su sice zadarmo, ale platis reziu jedalne. Tu ma kazda skola nastavenu v inej vyske.
záleží od školy. my doplácame 4€ na mesiac.. ale kľude by som aj viac len aby tie obedy stáli za to...potom tak aj vyzerajú-
Nájdi si stránku školy, tam školskú jedáleň a mali by mať zverejnené koľko sa platí réžia, je to zvyčajne jeden mesačný poplatok bez ohľadu na to či sa stravoval 1 deň alebo 20 dní.
Pri nevybratí a neodhlásení obeda sa za ten neposkytuje dotácia platíš ho navyše.
Prečítaj si pokyny ako odhlasovať z obeda, najlepšie ak máš možnosť cez internet.
Cez stránku školy sa preklikni na školskú jedáleň,potrebuješ poslať prihlášku na stravovanie +zaplatiť ročný poplatok (u nás napr.20e/škol.rok)+ mesačný poplatok (ten býva od 0e vyššie ...u nás napr.8e/mesačne)...toto všetko platíme v auguste ,aby v septembri už mali deti obedy.
obedy su zdarma, preto aj vypisujes ten papier. akurat reziu platime 10€ mesacne, to je cele.
My doplácame 0,3€/ obed, ak je žiak prítomný v škole. Ak neodhlásime dopredu a dieta je neprítomné v škole, platíme plnsu sumu cca 2€.
Presne, 10€ mesačne a 1,70€ za obed, ak nestihnem odhlásiť.
Prečítaj si na edupage, musíte to tam mať napísané.
V jednej škole sme platili 12€ a v druhej platíme 3€ 🙂
Réžiu neplatíme.Platime jednorazovy poplatok 25 € na začiatku sk.roka,z ktorej sa potom odratavaju nevyzdvihnute obedy.
my platime 18 EUR/mesiac + ak sa neodhlasi obed vcas, tak platime aj ten
my platime 18 EUR/mesiac + ak sa neodhlasi obed vcas, tak platime aj ten
@liz_lemon 18 Eur?😨 to je ake mesto? vyska mesacnych poplatkov byva rozna, ale tak vysoke som este nepocula.
@lulu119 v edupage nam chodi predpis, po preratani je to 5 Eur mesacne ako rezia. ak obed neodhlasis v pripade nepritomnosti dietata na vyucovani v dany den, platis celu vysku sumy, u nas je to 1,50 eur za obed. princip mal byt akoze motivacny v zmysle- dieta pride na vyucovanie, dostane obed zadarmo. niektore skupiny obyvatelstva totiz deti neposielali do skoly, tak toto ich asi malo motivovat.
12€ rezia mame my
@lulu119 my platíme 15e a 2.30 keď neprevezme obed
Platíme réžiu, musela by som pozrieť, ale je to pár drobných. Ak je dieťa v škole, obed má zadarmo. Ak obed neodhlasim, prípadne vyzdvihnem, bez toho aby bol v škole, platím plnú sumu.
@liz_lemon 18 Eur?😨 to je ake mesto? vyska mesacnych poplatkov byva rozna, ale tak vysoke som este nepocula.
@zuzinabila Bratislava
Všade je to zrejme inak, ja platím mesačne režíjne náklady 5€ na dieťa a to je aj na mliečnu desiatu keďže aj tá je "zadarmo"
ono to je v kazdej skole inak. My mame zaplateny depozit tusim 20€ a za obedy neplatime nič. Ak ale zabudnem dieta odhlasit pocas choroby tak mi strhnu za obed z depozitu okolo 2,40€ (neviem presne). Cize zaklad je odhlasit ak dieta nie je v skole. Na konci alsbo na zaciatku roka sa skontroluje depozit a doplati sa do tych 20€ (prípadne ak je to viac, tak sa to vyrovná na tych 20€). Ja som zatial nic nedoplacala, ale viem o mamičkach ktore sa prekvapili nedoplatku
Jaj a nezabudni ze kazdy rok musis dat ziadost o bezplatne obedy od septembra...neberie sa to ako samozrejmost že dieta pokracuje
My platime 20e na zaciatku roka, akoby kredit, z ktoreho sa odpocita, ak nahodou je dieta chore a zabudnes odhlasit z obeda. Vtedy za ten den sa stiahne 2,10e.
Na konci roka, to co z toho ostane, pride spat na ucet. Ja to robim tak, ze pocas roka priebezne poslem sem tam tych 2,10 co som zabudla odhlasit, ze mam stale kredit 20e. Na konci sk. roka mi pride tych 20e spat.
cize alene ma to stoji za cely skolsky rok, len tych par obedov, ked su chore, ze sa neda odhlasit, alebo zabudnem odhlasit.
ono to je v kazdej skole inak. My mame zaplateny depozit tusim 20€ a za obedy neplatime nič. Ak ale zabudnem dieta odhlasit pocas choroby tak mi strhnu za obed z depozitu okolo 2,40€ (neviem presne). Cize zaklad je odhlasit ak dieta nie je v skole. Na konci alsbo na zaciatku roka sa skontroluje depozit a doplati sa do tych 20€ (prípadne ak je to viac, tak sa to vyrovná na tych 20€). Ja som zatial nic nedoplacala, ale viem o mamičkach ktore sa prekvapili nedoplatku
@katkaseiner vám nechodí automaticky email alebo notifikácia že dieťa si nevybralo obed a koľko treba doplatiť?
tak by nikto nebol prekvapený s nedoplatku, ale vie hneď odhlásiť na ďalšie dni ak je choré
@katkaseiner vám nechodí automaticky email alebo notifikácia že dieťa si nevybralo obed a koľko treba doplatiť?
tak by nikto nebol prekvapený s nedoplatku, ale vie hneď odhlásiť na ďalšie dni ak je choré
@maranco nie, sme dedinska škola a stranku škola na webe nie je prepojena s jedalnou. Na poziadanie to veduca kedykolvek da vediet, cize s tym problem nie je..
Tak ocividne je to vsade ine, moja dcera chodila na obedy zadarmo, mesacne sme platili 5e reziu, dodatocne som zistila ked ma uprosila nech ju odhlasim ze ona na obedy nechodila uz 2mesiace az ma oblialo. Ked som volala do jedalne s malou dusickou kolko im dlzim tak nic, preco? Len tak , dakujem. Zrejme ich niekto jedol.
@maranco nie, sme dedinska škola a stranku škola na webe nie je prepojena s jedalnou. Na poziadanie to veduca kedykolvek da vediet, cize s tym problem nie je..
@katkaseiner tak to máte divné že vám to nesprístupnia, lebo určite to zapisuje do programu v počítači (ktorý to dokáže zverejňovať) a neeviduje stravu na papier a rovnako internet má aj dedinská škola

@lulu119 neviem či je to plošne, ale my platíme réžiu 12e mesačne. A treba dať pozor na riadne odhlasovanie dieťaťa v prípade choroby/neprítomnosti. Ak sa neodhlási, vtedy sa za obed odráta plná suma za obed aj s dotáciou. U nás je to 6 eur za obed.