icon

"Obedy zadarmo" ZŠ

lenka0033
28. nov 2018

Mamicky, dobry den. Prosim co si myslite o "obedoch zadarmo" pre ZS? Vcera som zachytila informaciu, ze zatial budu mat iba deti v MS, deti na ZS az od septembra 2019. Druha vec, chcu prispiet 1,20 e/den no my platime 1,40 e/ den. Mohli by radsej prispiet na skolske pomocky pre deti, skolske poplatky alebo jednoducho zvysit pridavok na dieta nakolko je to almuzna tych 26 eur,to nie je ani na stravu v skole.

Strana
z2
deeena
1. dec 2018

@dominika6 aspoň naše dane nepôjdu do luftu bohužel vie kam...:D

baumka
2. dec 2018

No okrem spomínaných mínusov pridám ešte jeden. Mnohé školy sú na dedinách naviazané na autobusovú dopravu. Sú také školy,kde aj teraz sa chodí v dvoch "turnusoch" na obed s prihliadnutím na to,aby deti stihli ten spoj z jednej dediny do druhej,kde bývajú. Takto sa ten čas natiahne a ten autobus nestihnú. Ďalší ide až za dve hodiny. Alebo pôjdu pešo 2-3 či viac km po hlavnej ceste. :/ Preto deti napr.nebudú stíhať krúžky,ak ich majú niekde v meste. A ešte sa môže stať,že sa kvôli nátresku v jedálni budú predlžovať obedné prestávky a tým pádom sa posunie vyučovanie a potom nemusí dieťa stihnúť poobednajšie aktivity. Viem,je to negatívny scenár,ale aj na toto sa dúfam nejako pripravili tí,čo to vymysleli. Myslím to samozrejme ironicky.

lujza123
14. dec 2018

Kedze sa ma zvysit cena energii vsetko pojde hore...cena potravin, cena vyrobkov, cena sluzieb. ... Ale dostaneme pre deti obedy zdarma... To je ako ked ti niekto ukradne 20 eur z vacku a potom ti slavnostne podaruje 1 euro a este ocakava nalezitu vdacnost...

lenka0033
autor
14. dec 2018

@lujza123 súhlasím

julish
24. jan 2022

Obedy zadarmo riešia naraz niekoľko cieľov a aj v zahraničí je s tým dobrá skúsenosť. Okrem toho, že deti majú jedlo (mnohé nemajú tak často, ako by potrebovali), tak je to aj taký rovnostársky prístup - proste ľudia radi spolu trávia čas pri jedle, je to spájajúce. Som absolútne za. Keď som bola malá, nemali sme na obedy plus doma varila babka, ale vždy som veľmi túžila chodievať do jedálne ako ostatní.

Strana
z2