icon

Od akého veku by ste pustili dieťa autobusom k babke, ktorá býva 120 km od nás?

denkatn
5. apr 2023

neukamenujte ma, len hladam riesenie. babka (moja mama) byva 120 km od nas. ma 70 rokov a nie je velmi ciperna. moja dcera ma 8 rokov. Niekedy by mi babka rada postrazila malu cez prazdniny, ale dcera vydrzi u babky len 1 den alebo 2. ( dcera sa sama hra na dvore, babka uz nevari ani pre seba, nosia jej jedlo, dlhsie ju nechcem zatazovat.) ked spravim tak, ze idem 120 km tam zaviest dceru a potom ten isty den 120 km naspat a na druhy den pre nu 120km tam a 120 naspat, tak som ja velmi unavena a vlastne mi to nepomoze, ani nic nespravim. tak babka vymyslela ze ona pojde pre nu vlakom 120 km, na stanici prevezme a 120 spolu naspat. a na druhy den ja pridem pre nu. to sa mi zda pre babku velmi unavne.
tak som myslela, ci by som nemohla uz dceru aj poslat autobusom.
nemate lepsi napad ako sa da riesit toto? (moj muz robi v zahranici a inu rodinu tu nemame)

zenazaba
5. apr 2023

@eliska13 vies,co znamena slovo paranoja? Lebo netusim, co je na mojom prispevku paranoidne.... a ako sa ma sustredit na pracu? No normalne, prat, zehlit,varit, upratovat sa da aj so sluchatkami na usiach. A ostatnu pracu, na ktoru sa treba sustredit moze spravit, ked dieta dorazi k babke.

eliska13
5. apr 2023

@zenazaba zamyslel sa niekto ako to bude pôsobiť na dcéru?Matka vystresovaná so slúchadlami na ušiach.Prioritne ide dcéra preč nech môže matka v kľude pracovať a nie pratat.Ked už uložím dieťa večer 20 hod spať a robím do 01 v noci ako vystresovat celú rodinu.Ved nežijú vo vzduchoprazdne určite na dieťa spolužiačky kde môže ísť na doobedie a poobede zase k nim na oplatku

simona121627
5. apr 2023

@denkatn keď bude mať občiansky a hlavne bude na to zrela skôr nie je to diaľka

prasiatko30
5. apr 2023

@zenazaba ono lahko sa rozprava ked sa nejedna o tvoje dieta - ked budes mat 8r si polozis tu istu otazku a pripadne nalozis dieta do vlaku a nechas ho ist hodinu same vlakom a potom mozes pisat ako si ho strazila po telefone😅😅 s cudzim dietatom sa lahko mudruje ale treba si uvedomit, ze svet je uplne iny, tie casy ked nejaky sofer alebo sprievodca prevzal zodpovednost za cudzie dieta su uz davno za nami - nieco sa tomu dietatu stane a kto bude zodpovedny, kto si to zoberie na triko. Ten sofer alebo sprievodca to vobec nema zapotreby. Nie je to v jeho pracovnej naplni. A ludia su vselijaki, nemusi sa nic stat ale ak sa stane 🤷‍♀️

zenazaba
5. apr 2023

@prasiatko30 kristepane, autorka sa pytala na moznosti, tak som jej jednu napisala. Ja svoje dieta nemam za potrebu posielat same cez pol Slovenska.

euka210
5. apr 2023

@denkatn pokial je dieta zrele ze to zvladne, bude mat mobil pre pripad nudze, ze ju len vysadit a babka ju bude cakat na stanici, tak sa da,
Moj 11r siel len vedla do mesta 25km, kde ho mal cakat manzel, ale aj tak som sa bala, ci dobre vystupi. 8r je malo za mna, tak od 10r.

fazulka21
5. apr 2023

@denkatn nepustila by som samú 8ročnú dcéru tak ďaleko samú. Neviem... úplne chápem že chceš byť sama, ale dcéra si v prípade krizy sama neporadí.... podľa mňa je to nebezpečné...

prasiatko30
6. apr 2023

@zenazaba pustit 8r dieta same 120km nie je moznost ako toto riesit

denkatn
autor
7. apr 2023

baby tak som isla zase vlakom s dcerou, odovzdala a isla naspat. najprv sme s babkou chceli, ze by prisla babka do Piestan - v polke cety a tam by som jej dala dieta. ale vlaky ako vzdy pred prazdninami nabite jak slak, ani zadarmo listky uz neboli pre dieta a babku, to nic, ale rychlik zase meskal 100 minut a vonku bolo -2 na nastupisti a hala plna tak, ze nemal by stary clovek kde sediet. tak za tychto okolnosti ako sa u nas cestuje moja mama by skor zvladla cestu do Australie ako jedna kocka tu pisala, ze jej rodicia su ciperni, ako u nas s vlakmi ktore meskaju a nastupistia nemaju vytahy tak aby stari clovek rychlejsie presiel sa schovat do tepla. tak som zase isla ja. ale stale vo mne dozrieva myslienka, ze ked babka bude na stanici v case ked dieta uz dam do autobusu (je to asi hodina) + dietatu dam do batohu gps a bude este aj na mobile (lebo iba mobil sa moze vybit alebo jej spadnut), tak vyskusam to. lebo dane okolnosti si pytaju to vyskusat, tie ktore mate okolo seba rodinu, tak by ste neposlali dieta cez pol republiky, ale cez prazdniny jej babka da viac lasky ako zaplatena auparka, predsa len, tak preto budem hladat tie moznosti.

fazulka21
7. apr 2023

@denkatn keď už to takto chceš riešiť, oznám autobusárovi... že nech jedným očkom ju stráži. Ja ťa fakt nechcem strašiť, ale som z mesta, kde za bieleho dňa spred paneláku a sídliska plného ľudí zmizlo dieťa (môj sused) a doteraz sa nenašiel (a dokonca ani nebol sám vonku)
Ak bude vodič milý, nebude mať problém dcéru aj navigovať na správnej zastávke a aby vystúpila SAMA, nie s niekým cudzím. Áno, som mierne paranoidná, celý život som poznačená tým malým susedom, ale radšej plánovať ako potom plakať celý život.
Držte sa, prosím neber môj komentár v zlom, len si dávajte pozor ❤️

adrianka2606
7. apr 2023

Sialena nezodpovednost 😨

denkatn
autor
7. apr 2023

@fazulka21 ano, mas pravdu, este sa pytam medzi znamymi, ci niekto nema sofera znameho co jazdi na tej trase (a ktoreho pozna, ze je otec, zo slusnej rodiny) aj by som mu zaplatila za dohlad.

lululilien
7. apr 2023

A čo tak ju mať ju po celý čas na hovore? Naša suseda to tak robila, keď jej dcéra začala chodiť sama autobusom do školy, tak ju mala po celý čas na hovore. Jej dcéra nosila múdre hodinky.

nekonecna_katastrofa
7. apr 2023

@denkatn Ty si chcela počuť ako je to v pohode, ale podľa mňa nie je. Je to nezodpovedné a ja ako vodič by som ťa poslala kadeľahšie. Niečo sa stane a on bude mať opletačky. Ja by som 8r dieťa samé na takú cestu nepustila.

abbey1
7. apr 2023

@denkatn Ešte mi, prosím Ťa, prezraď, odkiaľ kam trvá autobusom po diaľnici cesta 120 km iba hodinu.

michelle567
7. apr 2023

A prečo ste išli vlakom? Keď ju chces samu posielať busom. Podľa mňa to treba s ňou minimálne parkrat vyskúšať ísť tam aj späť práve busom.. autobus môže byť tiež plný, blízko šoféra už nemusí byť miesto na sedenie.. ja by som teda mala stres..

lacibo
7. apr 2023

@denkatn mne tak chodila 5 rocna autobusom 90 km k rodicom lebo tam hrala vo velkom divadle..chodila na skusky..riesili sme to tak, ze sme ju vystrojili na bus s tym, ze sme oslovili slusnu pani, ktora cestovala do toho mesta a " dali sme jej ju na starost" aby na nu dozrela v buse a povedala jej, ked bude treba vystupit. Dcerka bola velmi zrela a samostatna na svoj vek, nemala strach ani obavy. Pri buse ju vzdy uz cakali moji rodicia. Bolo to 20 rokov dozadu..teraz uz ani sama neverim, ako to mohlo fungovat..a to ani neboli mobily..teraz mam zase 6 rocnu a velmi si to predstavit neviem..uz sa trochu zmenil svet..ale keby bolo treba, riesim to rovnako..

michelle567
7. apr 2023

U nás inak funguje družina aj cez prázdniny. Vždy zisťujú záujem plus sa vypisujú aj časy. U vás nie je taká možnosť? Napr keď je pred prázdninami chorá a doma tak počas prázdnin napr aspoň doobeda nech ide k deťom a nemusí byť doma

dager
8. apr 2023

@denkatn starí rodičia môjho syna bývajú 100km od nás a mne sa nezdá také hrozné ráno ho tam odviezť a na druhy deň zobrať, je to hodina cesty. Ale po diaľnici. Trvá ti to dlhšie? Záleží aj kade tých 120km ideš. Chápem, že tým máš rozbitý deň a vždy ešte treba rátať čas na manipuláciu okolo - nachystať, nasadnúť, vylodit.. Ale keby som mala takúto možnosť, platila by som za ňu zlatom. Môj malý tam nechce ísť na noc a inde ho nemám kde dat. Tak to vidím zasa takto.

eeffka
8. apr 2023

@denkatn u nas sme si rodicia vypomahali tak ze sme ja postrazila 1den, a na 2.den boli na vymenu

dzejsik
8. apr 2023

@denkatn a nemozte ist k babke na par dni obe? dcera vydrzi s tebou dlhsie, babka strazi, ty sa niekde zavries s notebookom a jedlo si date doniest vsetky tri

linki90
8. apr 2023

@denkatn 8 ročnà je malà na cestu autobusom sama , ja by som sa bála 🤷🏻‍♀️

lauraaaaaa
8. apr 2023

@andrea_82 zo šoférom sa dohodnúť je ako dať mu podpísať ortiel vlastnej smrti.nema inú starosť ako dozerať práve na jedno dieťa ...a ti ostatní 56?keď vám dá súhlas na danie pozoru už pozornosť ma 2x .dieťa nemá ísť bez dozoru .to nie je ide lesom ku babičke.este aj tam bol vlk čo varuje aby deti nešli same.to bol príklad .

lauraaaaaa
8. apr 2023

@denkatn žiadne dieťa nesmie ísť bez dozoru autobusom .a to že dohodneme sa so šoférom keď počujem ,môj muž je šofér...a ma na starostlivosť 56ludi nie ešte aby obzvlášť dával pozor práve zvlášť nagto jedno.120km je veľa .a aj 2km .keď sa dačo stane ,zver ľudia ,.....chudák šofér ,podpísal by ortiel smrti dať vám súhlas na ,,argument postráži vám dieťa ...keby sa niečo stalo práve vážnu dieťaťu asi si spáchal chudák samovraždu zvlášť.sofer nie je od toho aby mal dozor .od toho ste vy rodic.dohodnire sa cestujúcou čo pravidelne chodí tade či postráži dieťa .som zvedavá čo by vám povedala....a

lienka353535
8. apr 2023

@denkatn určite nie, nikdy nevieš na koho on/ona môže naraziť v dnešnej dobe a keď uvidia že nemá pro sebe žiadnu osobu ... Neriskuj..môžeš si to potom vyčítať do konca zivota

tiffibaby
8. apr 2023

Ja som síce bola trochu staršia ale mna mama posadila na autobus Michalovce -bratislava čo je cca 400km pekne poprosila šoféra nech na.mna dozrie že v ba ma bude čakať sestra. V pohode sedela som hneď v prvom rade. Potom som už chodila pravidelne

lulu1812
8. apr 2023

@denkatn moja dcera cestuje od prveho rocnika sama ale to max tak 15km...dlhsie by som si netrufla ju pustit ani teraz...ma 10rokov. Je velmi rozumna ale nevies kto sa moze na nu nalepit....

nurielka
8. apr 2023

Mňa ako malú 11 ročnú mama naložila do autobusu cca 60 km smer starý rodičia(veľký zážitok pre mňa). Urobila to asi 3x, potom ku mne sadol starší pán, mal divné reči, možno vo vnímaní dospelej osoby fajn, ale pre mňa ako dieťa nie. Odvtedy som už takto nešla, resp.nepustila ma. Ako samozrejme treba sa mať na pozore, za mňa je to veľká diaľka 2 hod. Môže jej prísť zle, na koho sa obráti. Za mňa stresujúce pre dieťa ak by jej prišlo nevoľno. Možno naozaj za ten čas byť s malou na telefone. Ale aj tak.. ten rozumček, ako bude reagovať, môžu nastať rôzne situácie.. na šoféra by som sa absolútne nespoliehala, teraz si to nevezmú na seba, ak by sa dialo čokoľvek.

zemiakovysalat
8. apr 2023

@denkatn ak robis z domu zober notebook a chod aj ty na 3 dni k babke. 8 rocnu by som som samu urcite neposielala. Na druhej strane robim z domu a doma mám 2 ročnu, je zvyknuta pohrat sa aj sama, vôbec nemám pocit že by ma vyrušovala. Ked nestiham cez den. Tak pracujem do 2ej v noci. Ani by ma nenapadlo posadit na autobus aby som ju odpratala. Ale skus hladat studentku ktora jej bude venovat, podla mna babka tvoj problem nevyriesi

zemiakovysalat
8. apr 2023

@simona121627 moja ma obciansky od 3 mesiacov 😂😂😂