icon

Odchod do zahraničia počas povinnej školskej dochádzky

neka
27. jún 2011

Dobry den, presla som si diskusne fora, ale nenasla som odpoved na moj problem.
Mam synka, ktorý skoncil treti rocnik na ZS. Manzelovi sa crta moznost pracovat dlhodobo v zahranici. Ale nevieme ako riesit dalsiu dochadzku do skoly u synka. Nakolko jazyk danej krajiny neovlada (Aj, FJ) .
Je tu niekto s podobnym problemom? Ako ste vy riesili skolu, ak Vase deti uz zacali chodit do ZS na slovensku a potom ste odisli do zahranicia a deti neovladali jazyk?

Strana
z2
matapo
21. máj 2016

@mamina2805 Ahoj, chcela by som sa spytat, podarilo sa vam odstahovat? Ak ano ake boli zaciatky v skole, ako to prebiehalo? Bola by som Ti velmi vdacna za informacie.

matapo
21. máj 2016

Mamicky tie co ste sa prestahovali do zahraniecia. Poradte, je nejakou vyhodou ked dieta nastupuje do prveho rocnika v cudzine, alebo v pohode moze aj do druheho rocnika az tam. Manzel dostal prac. ponuku do zahranicia, je to narychlo, maly by mal ist od septembra do 1. rocnika, rada by som s nim ostala este cas na Slovensku (aj koli mojej praci) a za manzelom by sme prisli az o rok, ked pojde do 2. triedy. Je nejaka vyhoda alebo rozdiel v tom do ktoreho rocnika nastupuje? Rec zatial nevie. Budem vdacna za rady.

martinasip
25. máj 2016

Baby a je to Tak Aj ked sa stahujeme len na Moravu?

zitaje
29. máj 2016

@matapo ak vobec nevie rec, dala by som ho znova do 1.roc. aj v zahranici.

sisaka
30. máj 2016

@matapo zalezi od krajiny, u nas su integracne programy na kazdej skole, nie je ziaden problem

sisaka
30. máj 2016

@zitaje u nas napr. nie je mozne dat si dieta, do rocnika, podla zelania rodica, dieta ide po 1. rocniku do 2. ziadne opakovanie, ani v pripade deti, ktore chodili do 1. rocnika v zahranici, nie je dovod, aby sa dieta ucilo nanovo pismena a 2+2, ked uz vie citat a pocitat do 20

zitaje
30. máj 2016

@sisaka vazne? My sme to tu na nasej zahr. skole riesili, do ktoreho roc. dame deti, baby isli zo 7. a z 1. roc. a nakoniec sme sa rozhodli, ze budu pokracovat, ale keby som chcela, mohla som ich dat aj o jedno nizsie. A mam znamu v Rakusku, ktora dala dceru opakovat rocnik, ked tam prisli, tusim to bol 2.roc.
Zas sa neda cakat od dietata, ze sa okamzite nauci jazyk a hned vsetko dobehne, ked nevie jazyk, ja si myslim, ze ten prvy polrok sa aj tak len premota, ved nicomu nebude rozumiet spociatku...

zitaje
30. máj 2016

@sisaka aha teraz som si vsimla prispevok vyssie, ze integracny program 😎 😀 ha-ha, tak to je tu uplne scifi 😅 Potom je to jasne ze o inom.

Strana
z2