icon

Odprevádzate prvákov do školy?

12. apr 2024

Zaujima ma či odprevadzate prvákov do skoly? Myslim to, úplne do budovy skoly. Ja mojho každý deň vozim pretože skolu mame viac ako 5 minút autom a chodím s nim dokonca až do budovy skoly, ku skrinkam. Pockam kym sa prezuje, vyzlecie, rozlúčime sa a odchádzam. Pridem si tam celkom zbytočná ale zároveň keď párkrát išiel sam som mala vycitky že mohla som ho odprevadiť. Ako to mate vy?

Strana
z3
bluka2
12. apr 2024

@annm81 zákon o helikopterovych rodičoch

jaskolka
12. apr 2024

Síce nemám ešte školaka, ale denne chodím do škôlky, ktorá je v areáli základnej školy, respektíve všetko je spolu na jednom obrovskom dvore. Rodičia sa s deťmi rozlúčia vonku, na dverách je nápis, že do budovy nemajú rodičia vstupovať, okrem prípadov vopred dohodnutých s vedením školy. Neviem, co presne to znamená, je to tam len napísané.
Cize ani ja (neskôr keď budu mi tam deti chodiť) nebudem ich od prevádzať až do šatne, veď to ani nemá zmysel, prezut sa, vyzliect , obliecť už úplne samostatne vedia aj predskolaci v škôlke.

evkamotka
15. apr 2024

V nasom meste je vo vsetkych zs zakaz vstupu rodicov do budovy. Toleruju prvy tyzden u prvakov v septembri a hotovo

slavomira236
19. apr 2024

@annm81 u nas sa ide do skoly branou ktora je ked je otvorena trosku sirsia ako auto. Rodicia chodia s autami az do arealu. A poviem ti nepustia tych co idu pesi nikto neda prednost my cakame dokial dnu vojdu aj 4ri auta. A najlepsie ked prsi este nas aj ispliechaju. Raz sme isli odprevadit syna este zo skolkarkou na ona na malom bicykliku tak jej jedna krava narvala do bucykla pretoze sa pchala do brany ked sme akurat vchadzali my. Ale dostala odo mna

slavomira236
19. apr 2024

@jaskolka u nas ked volam napriklad ucitelke vyjde ona von pred dvere ja nemozem dnu. Do budovy len po dohovore vopred na konzultacnu hodinu napriklad. Aj to len raz do mesiaca

elanor
19. apr 2024

Maximalne po branu vonku. Jedine, ze maju nueco tazke ci velke sebou, tak po vratnicu vnutri. Dalej ni krok. Dalej ani rodicia u nas nesmu. A naco aj? Uz to niesu skolkari, musia sa uz zacat ucit aj samostatnosti postupne.

zorkahorka
22. apr 2024

Nam povedali, aby sme s prvakmi nevhodili do satne, nech su samostatni. Do budovy ich ale musime doniest.
Ja s nim do satne chodim, lebo ziarli na mladsieho brata, ktoreho o poschodie nizsie odprevadzam ku dveram v triede. A jemu sa rata, ak odprevadzam aj jeho, inak som tam tiez zbytocna

wiccawicca
22. apr 2024

My máme zákaz vstupu do budovy školy tak môžem maximálne odprevadiť po prezuváreň alebo ju vysadím pred školskou bránou a ide sama, zo začiatku som chodila až po dvere do školy ale teraz už nechce

martinagnidova
22. apr 2024

Robim to iste.. A 90%rodičov nasich prvakov... Od druheho uz nebudeme moct. A viem ze to zvladne aj sama, ale tak co narobim so sebou 😂

michaela329
22. apr 2024

U nás je zákaz vstupu rodičom, ak nie je dohodnutá schôdzka. Vo vestibule a na chodbe je dozor a deti usmerňujú, ak je treba, zavolajú rodičom učiteľku. Príde mi úplne scestné tie deti vodiť a dohliadať v budove ako sa prezlečie. Jeto už školák.A dosť nebezpečné tam kadekoho púšťať - mne by sa to ani ako rodičovi nepáčilo.

simca06022011
22. apr 2024

nie, rodicia maju do skoly zakaz vstupu, teda ak nie je na to dovod, prvakov pred branu max, aj vyzdvihuju sa tak pred skolou - zazvoni sa do triedy/druziiny a dieta poslu dole.
NIe je to skolkar aby mama dozerala, ci si dobre bundu a topanky oblecie, cize nevidim ani dovod na toto.. vybehla som hore jedine v pripade, ked sa mi dieta zamotalo... (tj ked prvacka sa zabudla ze ma ist domov a ja som dole pol hodinu stepovala :DD)

Strana
z3