Ospravedlnenie dieťaťa zo školy kvôli dovolenke
V predchadzajucich prispevkoch som si vsimla, ze mamy casto uvadzaju, ze dieta chybalo v skole, lebo boli na dovolenke/cestovali. Je toto bezna prax? Bez problemov mozem ist na dovolenku v juni/septembri, lyzovat v januari? Myslela som, ze od nastupu do skoly je clovek fixovany dovolenkami na obdobie prazdnin... Este mam len skolkarov, preto sa pytam. Dakujem
@lienka.7 aj ja by som šla 😁
@andromeda818
Tak moji rodičia vychovali 3 deti - všetci sme vzdelaní a vysoko nadpriemerne zabezpečení. A nikto sme na to nemuseli podvádzať.
O moje deti sa nemusíš báť, ja verím v genetiku, takže snáď sa v živote nestratia.
Ako hovorím, je len a len tvoja vec ako vychovávaš deti, ja doma malého podvodníka mať nebudem.
@sss777 asi takhle, jsou pravidla, co mají smysl a jsou pravidla, která jsou zbytečnou buzerací
@andromeda818 len aby si tie tvoje deti také drzé to čelo raz poriadne nenamlatili, aj tak sa da
@andromeda818 to vieš, osud nepreštíš
@sense tak možná když to dobře napíšeš, tak zbytečně problémy nedělají. Ale mě třeba když někam chci, tak by mi ta pokuta za to i stala, i když ve Švýcarsku jsou pokuty obecně dost vysoké
@zuzana76 ta to se samozřejmě musí dělat chytré a znát míru a správně odhadnout svoje síly. A i nabití huby může být poučením. Co tě nezabije to tě posílí. Někdo holt drepi celý život v koutku, aby si nerozbil hubu
@andromeda818 a niekto o ten zivot pride kvôli svojej nenažratosti, inak taká škola ti tiež môže spôsobiť nejaké problémy, nahlásiť na socialku, že dieta veľmi veľa vymeskava, ak by bol riaditeľ tvojho razenia
@zuzana76 no, asi těžko přijde o život kvůli tomu, že jel místo školy na dovolenou. Stejnetak občas může někdo přijít o život třeba kvůli priposranosti.
Ten ředitel jistě socialku zavolat může. A co se stane, on si přidělat spoustu práce navíc a co hrozí mě? Že mi dítě odeberou dost těžko. Kdysi jsem to studovala a nejhorší co se mohlo stát byla pokuta v prestupkovem řízení kolem 5 tisíc. Tak to bych klidně zaplatila a ještě bych se tomu řediteli vysmála..... Druhá věc je, když do té školy musí pak děti chodit. Ale co se týče školy tak teoretizuju, tam i na většině jiných míst mi lidi ve všem vyhověli. Jen pokud mi někdo chtěl dělat problémy, tak jsem se vždy dokázala bránit. Podotýkám, že zákonnou formou. Většinou tím, že jsem někam zaslala dopis a citovala příslušné paragrafy.
@andromeda818 nie, clovek moze zomriet aj vtedy, ked sa vychovava v style, ze ved jemu sa nemoze nic stat, nema respekt pred nicim
@andromeda818 aj skola si moze najat pravnika, kazdopadne nejake problemiky by ti sposobili, ale tie ty rada, tak klidek, len ta to posilni, ako pises 😀
@zuzana76 může zemřít i tehdy, když je vychovává v tom, za každou cenu dodržovat hloupá pravidla a hlavně nikoho nenastvat
@andromeda818 kazdy raz zomrieme, ale ti co sa do vsetkeho vrhaju bezhlavo, tak skor
@zuzana76 no, už vidím jak si skola najima právníka. Škola to může předat státním orgánům, ale dost těžko se se mnou bude soudit jako protistrana.
@zuzana76 a já mluvím někde, že je spravne se do něčeho vrhat bezhlavě? I porušování pravidel se dá promyslet.
No, a odvaha někdy může život zachránit. Navíc jaký má smysl, žít dlouho, když člověk stráví život v koutě?
@andromeda818 skoly maju svojho pravnika na mestskom urade na odbore skolstva
@andromeda818 koncim, idem na nakupy, myslim si o tvojej vychove a pristupu k zivotu svoje, cau
@andromeda818 neviem o akom sedeni v kute pises, clovek moze zit poctivo a byt uspesny a stastny a nie curak, co si mysli, ze s kazdym vybabre
@zuzana76 no to je možný. Ale mě nehrozí nic víc, než co dovoluje zákon. A to je relativně malá pokuta v prestupkovem řízení, při relativně velké námaze školy. Takže já dostanu pokutu a škola z toho bude mít co?
@vroni no Němci autority miluji. Nejprve ochotně podlehli nacifikaci, poté nacifikaci. Podstata činnosti a pravidel není moc důležitá. Hlavně to dělat pořádně.
Ja len toľko, že som ako dieťa takto s mamkou chodievala takmer každý rok k moru, vždy buď september alebo jún. Cez letné prázdniny sme to skúsili asi 2x a bolo to zlé - ani jedna z nás nezvláda tie najväčšie horúčavy… Takže sme to riešili takto. Vždy som niesla žiadosť riaditeľke a bez problémov vyhovela. Triednej sa to úplne nepáčilo, ale neprotestovala, keďže som aj s dovolenkou bola najlepšia žiačka v triede :D Neviem ako teraz, vtedy (cca 1998 - 2008) to nebola úplne bežná vec, ale dalo sa. Väčšina spolužiakov to nevyužila nikdy, niektorí občas - ja často, ale bez negatívnych následkov na známky či pracovnú morálku ;)
@andromeda818, nie, nič z toho. Nemci autority milujú podstatne menej než takí Slovania, napriklad. Ale milujú predpisy, čím viac tým lepšie a s nadšením ich dodržiavajú.
@vroni tak s tím vcelku souhlasím. Ale co je autorita? Ta je většinou nějaká státní či místní. Možná je to má deformace z překladatelské práce, kdy v angličtině předpis vydávají "authority"
@andromeda818, autorita ako osoba. Úradníkov považujú spravidla za blbých, rovnako ako my. Ale zákony považujú za geniálne a neomylne.
@andromeda818 tak ja nemám problém. Ist na dovolenku keď sú školské prázdniny len preto ze je lacnejšia letenka, deti majú dosť prázdnin v roku načo ešte ďalšie. Ani nepotrebujem uvoľňovať dieťa pre zábavu. Keď bola ale pozvaná bratrancovi na svadbu nemala. Problém ju škola uvoľniť, keďže výsledky ma dobre a školu nevymeskava
V podstate je mi to jedno kto chce nech si dieťa ospravedlňuje zo školy koľko chce. Nech sa potom ale rodič nesťažuje ze dieťa musí doháňať, ze dieťa má veľa úloh, ze dieťa bolo skúšanie hneď po dovolenke a nemalo sa čas kedy doučiť.
@sense tak já to taky nedělám abych ušetřila, ale ráda cestuju a na jižní polokouli je holt o letních prázdninách zima.
A na dohaneni, zkoušení jsem si nikdy nestěžovala. Ostatně chytré dítě nic dohánět nemusí. Ta chvíle co chybělo se ztratí.
@sense je to na každom rodičovi či vypýta dieťa na dovolenku aj počas školského roka.Každy ma ine možnosti,ale súhlasím s tým,že ak rodič takto vypýta dieťá,má si byť vedomí,že vymeškané hodiny a učivo bude musieť s dieťatom prejsť a vysvetliť.Tiež sa nemôže čudovať,že keď sa vráti môžu ho vyskúšať,hlavne ak ten týždeň čo dieťa nebolo v škole mali spolužiaci skúšanie.Ale to iste platí aj keď je dieťa choré.Lebo niektorý rodičia ani počas choroby nemá záujem doháňať školu.No a potom sa pohoršujú,že veď dieťa nebolo v škole.Ja osobne keď sme dcéru vypýtali na dovolenku,pekne sme zbalili aj zošity a prac.zošity z hlavných predmetov a dohodli sme sa s rodičmi,že mi posielali čo daný deň robili v škole.No a na dovolenke sme vyčlenili vždy hodinku a pol na učenie,porobili sme všetko a dokonca sme sa aj učili Ano dcera si užila dovolenku,ale nechcela som,aby vypadla z toho kolobehu a hlavne nemala toho veľa.No po 8 dni sa vrátila do školy a pekne pokračovala so spolužiakmi akoby ani nechýbala.Mala aj päťminutovky, s čim ja úplne súhlasím.Dokonca mi sme poslali aj fotky z dovolenky ,z výletu danej krajiny a triedna to premietala celej triede s tým,že ukazovala pamiatky,alebo s čim je daná krajina známa ,aby aj ine deti spoznavali svet.Nie každy má možnosť cestovať.Tak nie je problem že dieťa vynechá,ale ako sa k tomu rodič postaví.Ako som.už pisala,niekedy rodič necha dieťa doma,keď zakašle a nerieši čo robia v škole.Výhovorka veď dieťa je choré.

@vevesh aj ja chcem ísť do väzenia na 3 dni. Viete si predstaviť ten full servis a ničenerobenie 😌