Ahojte,mám dilemu...moje dieťa je ešte na dovolenke,akú ospravedlnenku v skratke napísať do edupage?Stačí rodinné dôvody?Nechcem to rozpisovať....keď bol chorí stačilo napísať zdravotné dôvody a dovolenka?Ďakujem za radu ..(v škole kôli tomu vynechá 3 dni)
Napíšeš, že je na dovolenke a nemusia to akceptovať. Bud rodinné alebo zdravotné dôvody nič ine
@natiblaskova akceptovali by to, ak by to oznamila vopred.
@evkaaadamko12345 skola nie je holubnik. Ci aj ty v praci si len tak rozhodnes, ze si predlzis dovolenku o 3 dni viac nez si mala schvalene a vediet to das v praci az po navrate z dovolenky? Normalny zodpovedny rodic riesitaketo veci vopred.
Bolo by korektne odkomunikovat to s triednou, resp. so skolou vopred. Teraz uz len dodatocne ospravedlnit a vysvetlit. Podla mna je slusne a spravne neklamat a nevymyslat si, moze sa to v buducnosti vypomstit. Navyse aky priklad to dava dietatu? Ideme na DV, ale v skole si oficialne chory, tak pozor, co povies ... Su krajiny, kde dovolenku pocas skolskeho roka neakceptuju a dieta ani nepustia z letiska .... U nas v skole DV akceptuju, ja som to ale komunikovala dostatocne vcas. A cez skolsky rok som riesila pocas DV aj ulohy a preberali sme zameskane,
Poznáte reálne niekoho, komu neakceptovali na Slovensku dôvod dovolenka? Ja nie a to pracujem v školstve dosť dlho, máme v rodine a medzi kamarátmi deti v rôznom veku na rôznych školách po celom Slovensku.
Súhlasím, že sa má komunikovať dopredu. Ale školský rok len začal, takže v tomto prípade mi vôbec nepripadá čudné, ak rodič ospravedlnenku pošle v prvý školský deň. Hlavne, nech tam napíše pravdu a nevymýšľa si.
@evkaaadamko12345 z rodinnych dovodov a hotovo. Nikto to skumat nebude. Alebo sa normalne spytaj triednej, predpokladam,ze vie, ze dieta nastupi neskor. Viac deti u nas v triede dnes chybalo, vsetci vedeli, ze s aeste nevratili z DV...
a preco dovolenka nie je rodinny dovod? :D vsak je.. ni eje tam to dieta samo. Nie je niekde na vylete, v tabore... je na rodinnej veci..
@simca06022011 nie je to relevantný rodinný dôvod. Oprávnený rodinný dôvod je napr. pohreb, návšteva chorého v nemocnici... Na "rodinné veci" ako to ty nazývaš, sú určené prázdniny. V zahraničí môžeš viac dní po sebe chýbať len zo zdravotných dôvodov. Naozaj si nikto nedovolí chodiť na dovolenky počas školského roka a to tam majú kratšie prázdniny než u nás.
@bebebi tak to je podla teba, podla mna opravenych dovodov je o mnoho viac :D ako to je v zahranici ma nezaujima, ja som dieta veru ospravedlnovala aj z ineho dovodu ako je pohreb a pod, a nazor niekoho co je alebo nie je dolezite mi je ukradnuty. Rodina je dolezita v kazdom smere, nie len ked umrieme alebo umierame. Sice na dovolenky nechodime cez rok, ale napr kvoli cestovaniu v piatok, alebo inym veciam. Ak je 5clenov rodiny este na dovolenke a vratia sa sa o den neskor, dva dni neskor, tak hadam skolaka neposlu dopredu domov, nech ide do skoly. Vela deti u nas chyba tak, ze napr idu na dovolenku ale vratia sa v noci, cize dalsi den dospavaju doma :D proste je to tak, je to na nich. Preco kvoli tomu robit cirkus neviem...
Mimochodom chybanie kvoli dovolenke schvaluje riaditel, u nas v skole neviem o jednom priprade kedy by niekoho nepustili, proste idu... bezne chybaju deti aj 2tyzdne kvoli tomu, a aj mimo zaciatku/konca skolskeho roka, minuly rok bola jedna ziacka takmer mesiac v usa.. pocas sk.roka... iste nic nezameskala a dalo jej to viac ako sedenie v lavici.
@ivik4 neverila by si, čo všetko rodičia schovávajú za rodinné dôvody. Ale áno, ak to chce niekto obabrať, tak si vymyslí aj chorobu. Nemyslím si, že niekto vyžaduje podrobnosti. Však nepíše kde presne na dovolenke dieťa bolo a koľko tá dovolenka stála. Ale stále mi dôvod dovolenka pripadá lepší ako rodinné dôvody