Petícia na 9-ročné dieťa kvôli šikane
Síce sú už prázdniny, ale veľmi mi to vŕta v hlave. Koncom roka sa rodičia z našej triedy dohadovali, že spíšu petíciu na chlapca, aby ho vylúčili z triedy(školy).
Bola som svedkom, ako jeden otec vynadal dotyčnej mamičke. Veľmi škaredo. Samé vyhrážky. Ide o to, že keď od septembra s tým znovu začnú, chcem sa postaviť na stranu chlapca. Pomôže to nejak? Alebo si len zbytočne poštvem všetkých proti sebe?
Chlapec sa stal nedávno polosirotou. Rodičia síce spolu nežili a matka možno nie je práve najvzornejšia...ale chlapec je jeden inteligentný a šikovný žiak. Dcéra s ním nikdy problém nemala. Tvrdí, že často na neho žalujú neprávom, že ho vyslovene provokujú. Nie je anjelik, je to malý ,,čertik", bitkár, vulgárne nadáva, ale po tom všetkom čím si prešiel
@heleninamama tam je od toho pedagog ktory vyhodnocuje situaciu a nie ty s tvojimi pseudomienkami
@macko_usko222 Ty si zrejme šikanovala spolužiakov tiež, alebo si aspoň vyrástla v podobnom prostredí ako ten chlapec, keď máš takéto názory. Toho psychológa navštív sama.
@heleninamama ty asi tiez necitas s porozumenim..autorka pise: Tvrdí, že často na neho žalujú neprávom, že ho vyslovene provokujú.Tak toto si viem živo predstavit a ostatni ho teda nesikanuju? toto je sikana, deti mu robia zle, necitas s porozumenim? vytrhnes si nejaku cast z pribehu a na nej postavis tu svoju "slepu pravdu" a zvelicujes ako konspiratori
ja ako dieta som bola svedkom sikany..boli to 1x silnejsie dievca a 2x dieta zo socialne slabsej rodiny, mama im zomrela..deti sa k nim spravali hrozne, s prezyvkami, smiali sa im..ja som sa k tomu debilnemu zvysku deti nikdy nepridala, nikdy som sa nesmiala.S tymi dievacatami som sa kamaratila a spravala som sa s uctou.Vacsina z tych mojich vrstovnikov sa posmievala, ja som bola mimo toho vsetkeho.Dodnes mi to ostalo v pamati a neraz nad tym premyslam ze ake to muselo byt pre tie deti hrozne.Jedno z tych dievcat sa aj branilo, ostatne deti odhanala, nadavala im a chcela na nich utocit ale to bolo len preto, lebo ju provokovali ostatne deti dokonalych rodicov,Mozno presne takych ako si aj ty sama.
@macko_usko222 ale ved tu autorka píše, ze chlapec napadol už aj učiteľku, aj ona ho provokovala? Učiteľka to mala už davno riešiť, zašlo to priďaleko, keď už rodičia spisuju petíciu. Ale zas nechať si otlkat dieťa?
@sidicek napadol ucitelku? a boli sme pri tom? neboliiiii.Preto sa na vec pozeram s nadhladom a nejdem tu upalovat dieta na hranici pomaly a vytvarat konspiracie ktore sa ani nestali.
a este preto lebo autorka nespomina len to A ale pise aj to B, ktore tu zo sucastnenych nechce vidiet..Ja som za spravodlivosť a chcem aby sme sa na vec pozerali s otvorenymi očami.Ze svet nie je cienobiely a dieta nie je len zle a vinne a ostatne deti su anjelici.. ale je tam viac problemov na ktore treba brat ohlad.
@macko_usko222 ja ho neupalujem, ale riešiť to treba.
autorka... mna zaujala jedna vec - pises ze nedavno sa stal polosirotou a prisiel o otca.. Tie problemy s nim zacali naberat az potom?
moji synovia stratili blizku osobu, co ich vychovavala, ked mali 8 a 9 rokov.. To, co sa dialo s mladsim - neprajem nikomu zazit a uprimne, ak by som nenarazila na tento clanok https://www.plamienok.sk/pomoc-v-smuteni kazde dieta tu stratu preziva inak a ano, nam sa moze javit ako zle, nevychovane, arogantne, neposlusne -- a iba je to nespracovany smutok za umrtim blizkej osoby.
Po takmer troch rokoch terapie, po absolvovani terapeutickych taborov a skupinovych terapii pre deti priamo v Plamienku - mam doma jedny uzasne a skvele deti.
Ale ak by som Plamienok nahodou nenasla a nesli by sme na tie terapie, tak neviem neviem... Uz na mladsieho boli ohlasy zo skoly od triednej ze ako vyrusuje, ako je z neho triedny saso, ako sa nevie spravat, ako zacina bit spoluziakov....
Takze ono mohlo ze deti maju medzi sebou nejake skriepky, a teraz ak nespracoval umrtie otca ( co 9 rocne dieta fakt samo nespracuje) tak sa stal agresivnejsim...
Skus sa porozpravat s matkou dietata, nepises sice odkial si, ale aj tak jej navrhni Plamienok - ti ludia tam su uzasni a ta smutkova terapia pre deti ma naozaj zmysel. My mame Bratislavu 130 km a dochadzala som s detmi na terapie dva skolske roky, stalo to za to. A pripadne cez nich sa nakontaktovat na psychologa, ktory bude vediet chlapcovi pomoct v smuteni - predsa len je to specificky druh terapie

@betulinka1 Presne tak.Ani moje deti nie sú anjeli, ale držím ich nakrátko. Aj by niekomu bezdôvodne robili zle, riešim to a ihneď. A ak by niekto robil zle im, riešim to tiež.
Tu sa hádam nebudeme ľútostivo baviť o nejakom maličkom chudáčikovi, ktorý sa nevie vpratať do kože a čakať, kým bude mať 16 rokov. 9 rokov je bežný vek, keď sa zacina puberta, také dieťa už veľmi dobre vie, čo robí.