icon

Písomka po absencii učiteľa.

zuzik
21. jan 2020

Ahojte,potrebujem poradiť. Je v poriadku, ak učiteľ,ktorý 3 tyzdne chyba, odkaze len po triednej učiteľke,že bude zajtra písomka?Učivo neprebrané,deti si robili poznámky samé. Deti nevedia z čoho konkrétne je písomka. Pani učiteľka im poslala 2 A4 s údajmi,ktoré sa treba nie naučiť ale nabiflit,vyhľadať...Aj dospelý,ktorému sú tieto pojmy známe by to určite nezvládol. Je takéto niečo v poriadku? Deti chodia do školy len na preskúšanie? Učiť ich mám ja doma?

Strana
z2
zuzik
autor
21. jan 2020

Áno je to odlišné a preto som sa pýtala. Ja by som si učivo na hodine s nimi prešla,vysvetlila a až na ďalšiu hodinu im dala písomku.

nelca0510
21. jan 2020

@carmenuska suhlas, lepšie by som to nenapísala

hacula1816
21. jan 2020

ja by som este povedala, ze mozu byt fakt radi, ze im proste ako take instrukcie alebo poznamky poslala. deti by chceli mat vsetko co najjednoduchsie a mat na vsetko co najviac casu

sara07
21. jan 2020

@nafka0483 ale to je pokus typu dychame na zrkadielko, rozpuštame cukor vo vode, pozorujeme magnet čo robí, prvy stupen pokusy , chémiu chápem, fyziku nie,
naklonená rovina tam neviem prečo by sa nemoholo robit pokus
mna to baví ja robím pokusy doma lebo potom sa nemusí tolko dieta učit

nafka0483
21. jan 2020

@sara07 Aha, tak taketo ano, to je jasne, ze sa da realne urobit ;)

sara07
21. jan 2020

@carmenuska no osobná skusenost čim viac chodíš za riaditelom tym je to horšie doslova, dopracuješ sa k štádiu že sa ti čast prestane zdravit a dá ti to pocitit doslova, že mám pravdu a je to tak , predsa si nejaky rodič nebude otvarat usta a to prosím nerobím scény ani krik

sara07
21. jan 2020

@carmenuska problém je že dost často nie je šanca si to vyjasnit, a môžeš mat pravdu, podklady, názorne lepšie ako atd, prd platne
zákony , cha to je len zdrap papiera v školstve

katrin21
21. jan 2020

@deti95060810 podakujte sa inspekciam,ktore vyzaduju,aby sa detom ucivo nepredkladalo hotove,aby sa ho sami naucili vyvodit a pochopit ucitel ma robit len riadeny rozhovor... okrem toho,ze to nie je naopak vobec lahke,ako si ty myslis( projektove vyucovanie), ma to vraj deti naucit prezentovat, hladat si informacie,pouzivat moderne technologie atd... 🤦‍♀️
Je to tak.ak ucitel chce byt inovativny, ma toto robit. Je tp ziadane zhora, maju sa tym rozvijat kompetencie ziakov... stary dobry system,rokmi overeny im uz nevyhovuje..
Rodicia,ved sa ozvite, ale nie smerom k ucitelke,ale vyssie..

katrin21
21. jan 2020

@zuzik 2-3pisomky asi len teraz na pol rok ,bezne denne isto nie,to neverim..
Napr.ja mojim tretiakom pisomky ozmamujem, dokonca cvicne diktaty som rodicom poslala cez edupage.. ale vraj sa oznamovat nema...hmm..no to by boli znamky😂, hlavne po zimnych prazninach..tie deti vsetko zabudnu za dva tyzdne.

Ale nedavno jedna tu pisala,ze preco ma s dietatom v prvom rocniku pisat doma,ze ci nestaci v skole😂😂,alebo nejaka mamina v BA sa stazovala, ze kto za nu navari a uprace,ked ma diktat diktovat...nuz, ja by som jej odkazala,ze tie 3-4vety moze diktovat aj spoza sporaka,pri vareni vecere... ludia,chcete mudre deti. Ja som za to,aby sa viedli k samostatnosti,ale ak ma niekto problem s diktatom,asi s nim budem precvicovat ,ci upratany dom je viac?🙈
Ale to uz idem mimo temy.. len je to k teme ucenia, nazorov rodicov atd

mogaa
21. jan 2020

@zuzik prepáč ale ak učiteľ chýba, tak má zastupujúceho učiteľa a ten s deťmi buď preberie nové učivo alebo im povie ktorú látku si majú čítať....ak ide o 7-8ročník tak to sú už deti ktor sú samostatné a zrelé sa učivo naučiť - teda samozrejme ak nejde o matematiku alebo podobný predmet,,,,a nikde nie je písané že písomka bude aj známkovaná, pravdepodobne učiteľka len potrebuje vedieť či sa k učivu vrátiť alebo môže ísť ďalej.....

miriam11
Odpoveď bola odstránená
puplatko
21. jan 2020

Ale toto je ťažko celé, každý učiteľ je iný, ale stále je dosť takých, čo majú potrebu si na deťoch niečo dokazovať :(

renab
21. jan 2020

@zuzik by si sa divila, ale niekedy tie deti lepsie pochopia ucivo, ked im ho podaju rovesnici.

panelacikova
21. jan 2020

@zuzik prehliadla som, alebo si neodpovedala niekoľkokrát na otázku, o aký predmet sa jedná a či bývali zastupovania odborné alebo nie?

maciatkolulu
21. jan 2020

@zuzik máš 12.rocne dieťa, tak toto mne už naozaj nepripadá nejaké desivé. Iné decká v jej veku sú na 8.ricnych gymnáziách a tam sú iné fukoty. Véd tie 3 týždne snáď v triede nemastili karty🤔🤔

mooonika1975
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2