Pitný režim v škole - majú právo vydať zákaz doniesť si vodu z domu?
Ahojte, rada by som sa spýtsla, či nemáte niekto skúsenosti alebo či ste nepočuli o podobnom prípade...
Deti navštevujú ZŠ a obaja sú dochádzajúci. Dostali sme zákaz dávať deťom do školy fľaše s pitným režimom z domu! Nesmieme im dávať fľaše. Je to pre mňa nepochopiteľné...
Pitný režim dieťaťa je veľmi dôležitý! Škola im ho zabezpečuje počas vyučovania, ale čo majú piť deti po vyučovaní, keď čakajú na bus?! Alebo majú mimoškolskú športovú aktivitu...
Má na to škola vôbec právo?
A vysvetlenie bolo ake?
A aký bol dôvod?? Zrovna dnes mi o tom hovorila jedna pani, ze sa im 12 ročná opila v skole, tiez dali úplný zákaz akýchkoľvek fliaš, nejedná sa o to isté? 🙂
@zuzkajan tak asi chce skola odstranit sladke a sytene napoje. Moja domnienka. Dieta ked sa napije v skole, hadam cestou autobusom nezomrie od smadu. Necestuje 2 hodiny. A ked ma sportove aktivity, do vaku si strci prazdnu sportovu flasu a na treningu ju naplni cistou vodou. Moj syn tak funguje uz 6 rokov. Na treningy cestuje 30- 40 minut a este od smadu nezomrel. Ine je to samozrejme v horucavach.
Preco by nemohol mat v taške flasu s vodou? V škole bude pit školskú, po vyučovaní svoju. .. Kto mu co ma kutrat v taske...
@zuzkajan cistu vodu vo flasi...hlavne počas leta keď bude vonku 40 a dieťa ti cestuje busom .....ale ani inak teraz vo februári deťom nikto zakazat nemôže. Slademe a iné nápoje by som respektovala. Toto nariadenie by som ignorovala a dieťaťu vodu dala plus by som riesila s triednym či riaditelom nech sankcionuju vinníka s nezakazuju ostatnym deťom piť cistu vodu.
to je na hlavu postavene....
@zuzkajan ako to sa stávalo aj bude stavať, že sa deti v škole opijú ale plošné zakázať nosiť fľaše všetkým deťom je somarina ako traky. Akokoľvek budú chcieť, tak sa to donesie. Všetci vieme ako niektoré deti malo pijú, sú také čo sa vody z vodovodu nedotknú a pijú napr čaj. A tiež by som nebola nadšená keby moje dieťa celý deň pilo studenú vodu, lebo pochybujem že majú kapacity na to aby kontrolovali akú vodu deti piju. Ja by som určite nesúhlasila.
To už je choré co v tej skole deťom zakazujú, prikazuju vkuse niečo.
Ja zase rozumiem prečo škola zakázala nosiť flaše . Pokiaľ je dieťa v škole, je zaň zodpovedná škola. Čiže ak sa dieťa opije v škole, opäť je zodnovedná škola. Teoreticky keby sa opitým chlapcom niečo stalo, rodičia môžu žalovať školu, lebo dieťa bolo predsa v škole. No a jediný spôsob ako sa škola môže ako-tak brániť je že zakázala nosiť do školy akékoľvek nápoje. Ak by sa deti opäť opili, už škola nenesie zodpovednosť lebo porušili zákaz nosenia nápojov.
Ja zakazu chapem. A nemôžeš dat vodu a nech si ju necha v satni?
dievcata porusili zakaz a sice nosenia alkoholickych napojov. to ze sa opili za to nemoze skola ale ony. prislo sa na to. maju byt exemplarne potrestane a iba by som si vyhradila pravo pitie ziakov kontrolovat v pripade podozrenia. to je vsetko. ak sa niekto obesi na opasku zakazu opasky ak niekto ublizi spoluziakovi kruzidlom zakazu kruzidla atd a vznikne z toho basa
Chore,to im budu tasky kontrolovat?
@mogaa podľa tejto logiky je potom skola chránená aj v prípade prvom 😊 lebo deti tiež porusili školský poriadok a do školy doniesli co nemali. Že? 😊
To je ten najabsurdnejsi nápad co som kedy pocula... Stalo by zato to dat do telky, len tak pre srandu😁😁
zakázať deťom nosiť fľaše 😖 tak si zasrani donesú cigarety a budu na záchode fajčiť.
Inac je hrôza co si dnes dovoľujú, opiť sa na záchodoch
....
Vsak mu flasu nabal k treningovym veciam a nech sa o tom syn nikomu nechvali. Uz vidim ako budu (kto?) najblizsich 100 rokov existencie skoly kazde bozie rano kontrolovať 500 studentov. Jasneeee

No tak toto počujem prvýkrát a rozhodne by som nesúhlasila. Syn cestuje skoro hodinu, dvakrát prestupuje. Mladší ide zo školy rovno na futbal, čo má akože piť? Strašne čo niektorí vymyslia.