icon

Pitný režim v škole - majú právo vydať zákaz doniesť si vodu z domu?

zuzkajan
5. feb 2019

Ahojte, rada by som sa spýtsla, či nemáte niekto skúsenosti alebo či ste nepočuli o podobnom prípade...
Deti navštevujú ZŠ a obaja sú dochádzajúci. Dostali sme zákaz dávať deťom do školy fľaše s pitným režimom z domu! Nesmieme im dávať fľaše. Je to pre mňa nepochopiteľné...
Pitný režim dieťaťa je veľmi dôležitý! Škola im ho zabezpečuje počas vyučovania, ale čo majú piť deti po vyučovaní, keď čakajú na bus?! Alebo majú mimoškolskú športovú aktivitu...

Má na to škola vôbec právo?

Strana
z2
beky1813
6. feb 2019

@lilka5566 za mojich cias na strednej sa na zachodoch fajcila marihuana

montemotherone
6. feb 2019

@zuzkajan tak sa decká opijú pred príchodom do školy. Takýto zákaz nie je riešenie. Riešiť sa to má s rodičmi. Zvolať mimoriadne rodičko, odchytiť konkrétnych rodičov a ostatných upozorniť na stav. Takéto zákazy ešte nikdy nič nevyriešili. Zaujímalo by ma, či škola vôbec nejako potrestala konkrétnych žiakov. Lebo dnes už za cenu, len aby im neodišli zo školy peniaze spolu s deťmi, neurobia radšej nič. A tak sa im tam rozpadá morálka :-/

ave17
6. feb 2019

Takže dnes som sa dozvedela, že prázdne fľašky si doniesť môžu, a učiteľka im nacapuje vodu z vodovodu pripadne sirupovu každé ráno myslím, že sa jedná o túto školu, takže deti smadom neumru 🙂

arasidka123
6. feb 2019

@zuzkajan mu zas máme v škôlke na nástenke oznam že každý deň máme doniesť fľašu s vodou 😃

ave17
6. feb 2019

@arasidka123 iný kraj, iný mrav, asi im ide do peňazí, keď si deti naberu vodu 🙂 splachovat môžu??

siska53
11. feb 2019

@zuzkajan tak to je divne..my sice mame skolu kusok od domu,ale pitný rezim.nemaju zabezpečený (bufet za drahe prachy nepocitam).. nas si berie a dolieva si, no stazuje sa,ze voda je studena.. my studene nemozeme pit, tak sa nacaka,nez sa mu ohreje na izbovu teplotu.

erikavesela
Autor odpoveď zmazal
erikavesela
17. feb 2019

@alaguema presne a to je to, co ucitelia chcu..ziadna zodpovednost, ale vyhody to ano...tiez si memyslim, ze je to riesenie, staci exemplarne potrestat tie vinne deti a inym nechat normalny pitny rezim..

Strana
z2