icon

Po ktorý ročník vodíte deti do školy?

1. sep 2024

Budeme mat 5tacku a stale chce aby ju niekto odprevadil ale podla mna je velka uz. Este pevy stupen podla mna ok ale 5tacku 🫣 neda si nijako vysvetlit

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2024

My sme uz v prvom rocniku postupne obe deti naucili chodit do skoly same. A to dochadzali trolejbusom.

patka06
1. sep 2024

Od 2. ročníka chodila z domu sama, po ceste sa stretla s kamarátkou a išli 2 spolu.
Prečo chce dcéra stále doprovod? Má do školy ďaleko, má strach

h2
1. sep 2024

To nezávisí len od ročníka, ale aj od vzdialenosti, či dostupnosti do školy. Niečo iné je, keď bývate hneď pri škole a iné, keď treba dochádzať spojmi, alebo ísť ďaleko peši.

30katrusa40
1. sep 2024

Ako má ďaleko školu ? Má po ceste kamarátky alebo spolužiačky že by išli spolu ? Ja dcéru vozím ale chodí do vedľajšej dediny a autobusom ostatné deti nechodia lebo chodia do školy i nás v dedine. Pre problémy sme dcéru dali do školy radšej ďalej.

zuzubb007
1. sep 2024

A zo školy ide ako chodiť nie sama? Ako ďaleko má školu? Ak rovno pri paneláku to ju už treba naučiť samu 😉

fairyy
1. sep 2024

v prvom sme chodili stale ..2. a 3. bol covid takze ked aj sem tam isla, ze otvorili skolu tak sme museli ist s nou lebo sme pravidelne podpisovali nejake papiere... vo 4tom zacala chodit sama... v piatom uz sme ju zas vozili lebo sme sa odstahovali o 25km dalej, ale nie priamo ku skole, ale v pesej dostupnosti ku skole sme ju priviezli.... a teraz ako ide do 6teho rocnika ju chceme naucit vyuzivat primestsku dopravu, kde vystupit v meste a prestupit na mhd (tam.ma viac prestupov vramci mesta)

andreakotesova
1. sep 2024

Deti (6. a 8. ročník) vyhadzujeme pri skole cestou do práce. Zo školy chodia pešo bez doprovodu 😁

althejka
1. sep 2024

od stvrtej chodil sam. my tu mame dost bezdomovcov a on sa bal chodit okolo nich. ale nasiel si cestu pomimo a odvtedy nie je poblem

januska12323
1. sep 2024

Ako ďaleko máte školu? Je celkovo bojazlivejšia? Nemá nikoho s kým by šla cestou? V piatej triede už družina nie je, bude čakať po obede pred školou kým niekto príde? Nehovor jej, že je už na to veľká ale opýtaj sa čo by jej pomohlo cítiť sa istejšie.

nikaeli
1. sep 2024

Myslím, že je to od dieťaťa k dieťaťu. Dcéru som odprevádzala do polovice 5.ročníka - mala som to po ceste na autobusovú zastávku, potom som bola na materskej a keď syn ráno spal, nebudila som ho -> začala chodiť sama. Syn je od zajtra prvák a babke povedal, že už nie je škôlkar a bude chodiť sám 😀 (čo určite nebude, len som chcela povedať, že je odvážnejší a samostatnejší ako dcéra). Neriešila by som to, pokiaľ jej to má dodať pocit pohody - odprevadila by som ju aspoň k bráne alebo niekde na rázcestie a postupne to skracovala..

veronikaszabova
1. sep 2024

Prvy syn chodil prvy rok do skoly vzdialenej 8km od domu. Chodil autobusom od druheho tyzdna sam. Ked vystupil, siel este 10min pesi.
Mladsi nastupil do skoly u nas v dedine, chodil sam od druheho tyzdna.

nika23t
1. sep 2024

Moja tiež este v 5.rocniku prosila, aby som chodila s nou, sama sa bála chodiť. Do školy to ma cca 1 km a pešo. Teraz ide do 6. A už mi povedala, ze bude chodiť sama. Staršia bola odvážnejšia v tomto.

lizatko1009
1. sep 2024

Od 2 rocnika, ale skolu mal 2 min peši prestahovali sme sa na tej istej ulici a teraz ma do skoly cca 4 min. Vonku sa postretavaju a idu spolu ešte rok si uzije vstavanie 7:30 ale uz ide do 9 rocnika, ak by sme nemali tak blizko, tak abi v 2 ani v 3 by som ho sameho nepustila vtedy bol este take teliatko.

deti95060810
1. sep 2024

v piatom ročníku bol syn už na 8roč. gymn. Z dediny chodil do mesta 2 autobusmi - prestupoval.
jasné že som mala strach aby sa niečo zlé nestalo, ale po čase som si zvykla... musela som.

moony99
1. sep 2024

Do školy som nikdy nevidela syna ,od prvého dňa chodil sám,a to cestoval autobusom.

autor
1. sep 2024

Ved toto ze vsetky detu chodia same ale ona je jak pijavica. Ked sa jej pytam ze preco tak nechce. Spoluziacka byva na rovnakej ulici jej hovorim ze ved budete xhodit spolu aj par krat bola pre nu alw ona ze ide s mamou 🫣

patka06
1. sep 2024

Je to len ráno cestou do školy ?
Domov chodí sama, chodí vôbec niekam bez rodičov na krúžok, do obchodu, do mesta s kamarátkami?
Podľa toho by som to riešila.

autor
1. sep 2024

@patka06 vies co my sme skusali a nie raz ju kamosky volali von ale ona nie. Nedaleko mame ihrisko. Domov nie chodila do druziny to sme mali po ceste z roboty alebo chodila babka

tramtada31
1. sep 2024

Viem, že sa to zle pocuva, ale keď ma záujem chodit s tebou, chodila by som s nou, nahodou sa jej niečo stane a budeš si to vycitat (rano sa vodici ponáhľajú, sú nervózni a tiež chodi po svete veľa uchylov). Ja som chodila na polceste s mamou a potom so spolužiačkami. Takze do 19tich som nechodila do skoly sama😀

11bodka11
1. sep 2024

V druhom rocniku zacal chodit sam. Byvame na dedine. Ma to 5 minut peso.

patka06
1. sep 2024

Zdá sa, že má problém všeobecne chodiť von bez doprovodu - čo už podľa mňa v 11tich nie je úplne ok. Riešila by som to najprv rozhovorom, aký na to má dôvod - nie, že nechcem, reálny rozumný dôvod.
Ak máte na blízku napr. obchod. skúsila by som ju poslať niečo kúpiť, akože potrebuješ pomoc.
Ak by sa neprekonala alebo nedokázala popísať dôvody, zvážila by som psychologa

gabika99
1. sep 2024

Každé dieťa je iné. Natlač na ňu. Zrejme ešte nedospela do toho, že bude chodiť sama. Ak ti to nevadí kľudne ju odprevad.

ninusa221
1. sep 2024

To je fakt cudne ja som v 11 chodila už sama s kamoškami na kúpalisko do kina, do mesta. A rano ju voziš alebo idete pešo? Lebo ma napadlo že ak pešo možno že sa nej nechce tak sa vyhovára.

autor
1. sep 2024

@ninusa221 na kupalisko same nie kedze vieme ako je to na kupalisku ale s kamoskou a jej mamou raz sla a pacilo sa jej ...

gabika99
1. sep 2024

@ninusa221 prečo by to bolo čudne? Piataci majú 10 rokov, budú mať 11. Stále sú to deti. A netreba porovnávať deti. Jedno je skôr vyzrete, druhé neskôr.
Autorka vôbec to nerieš. Ak sa na to necíti, odprevad ju.
Moja dcéra tiež nechcela v 5 triede chodiť sama, ale ona nechcela cestovať, 23 km. Proste sa na to necitila. Kolegyňa mala stále blbé reci, lebo jej dcéra cestovala, 4 km. Povedala som hej, nech sa stará o svoje dieťa, nie o moje. A ta jej non stop volala, čo si má obliecť, kedy ide bus, zmeskala som... za kazdu hlúposť, kým neprišla do školy non stop volala a volá stále, už sú to 2 roky.
Moja od 6 triedy sama od seba chcela cestovať, tak cestuje, ale nevyvoláva. Mame len dohodu, že napíše, že je v buse. V škole si klika, tak vidím cez edupage, že je už tam.

moonka011
2. sep 2024

My sme ju odniesli aj vyzdvihli až po druhý stupeň škola mala také pravidlo.Vzdy niekto musel či rodič či rodinný príslušník

labky613
4. sep 2024

Ja som sama začala chodiť, ako tretiačka, ale mamina ma učila od druhej triedy, čo, kde, ako...Skús sa s ňou porozprávať prečo chce doprovod, či sa nebojí alebo niečo...Poprípade ju začni odprevádzať, tak, že kúsok pred školou už pôjde sama alebo so spolužiačkou a postupne ju začneš púštať samu ďalej a ďalej od školy. 🙂

verads
17. mar 2025

V tomto zlom svete ak nema s kým ist , kamaratka napr, tak ja by som ju brala, hlavne ked ide o dievča, sú všelijaký úchyláci narkomani, človek nikdy nevie.

saxana000
17. mar 2025

Od druheho chodi sama aj rano aj z druziny.ale ty si poznas dieta..ine je mesto ina je dedina ine je prejst 3 ulice popri domoch a ine prejst celu dedinu a 4 hlavne cesty...