Podložka do školy na zem do triedy
neviete mi dat nejake tipy, na com by sa deti hrali v skolksom klube? totiz poobede je ich v tirede 28 a stoliciek 20 - su spojeni aj z inej triedy, takze ked nejdu von, ze je sychravo, sedia aj dlhsie na zemi. ( my rodicia to radsej nechceme vediet )
chcela som kupit koberec, ale ucitelka povedala, ze skola nema vysavac a ze upratovacka ledva umyje (sme v BA hlavnom meste, niet upratovaciek a pomocnych sil v kuchyni lebo ze malo platia) takze podla toho mame sa zariadit, chcela som kupit male koberceky chlpate, ktore sa daju raz za cas brat domov, tiez sa nestretlo s ohlasom. takze len tie puzzle penove, to sa mi zda pre tretiakov cudne, keby na tom bola ason mapa, ale su len cisla ako pre babatka.. aj tazko sa to bude skladat a rozkladat...
nenapadne vas nieco?
skola to riesit nebude, skola nema financie ani aby mali zaluzie poriadne, u nas je situcia taka, ze platime aj fixky na tabulu aj vsetko. okrem platu ucitelov vsetko platia rodicia. uz je dcera druhacka, tak viem aka je situacia. aj tiriedna je z toho nestastna, ale mne nevadi sa na to poskladat, ja som hladala namety, viem ze aj v inych skolach to tak robia a ja nehovorim ze ini rodicia neprispeju. prosim nerieste problem ktory nie je, ja som hladala podlozku a dakujem tym ktori prispeli k veci.
@denkatn v nasej skole sa kupovali teraz nedavno taketo podobne podlozky, len s inym motivom, ale tiez detskym. https://www.flomat.sk/penova-skladacia-detska-h...
Tatami
Ja si tiež pamätám,že keď sa poobede v družine spájali triedy....tí čo prišli si niesli rovno aj stolicky z druhej triedy,keď bolo málo,úplná normalka...ako chápem,že chces situáciu vyriešiť a pomôcť....ale nechápem škola musí mať stoličky z inej triedy alebo z jedálni,zborovni....to vidia v tom taký problém?preniesť stoličky? Nikdy nás nenechali sedieť na zemi...kto si aj sadol,učiteľka hneď kričala že okamžite hore....najmä po dievčatách....viem,že peňazí málo...ale toto by mala riešiť škola...
@denkatn Na rodičovskom, alebo možno rýchlejšie na edupage sa dohodnite s rodičmi a kúpte koberec. U nás koberce sú aj v družine, aj v niektorých triedach, kde si to rodičia zabezpečili. Pre deti je to iný spôsob sedenia, relaxu, možnosti hry. Zvoľte správnu veľkosť, aby sa dal ľahko zrolovať, preniesť.
poskladajte sa na 1 poriadnu gymnasticku zinenku 🙂
@radkaradix Uz to asi autorka poriesila, ale ozaj alo pisala viessta, stacilo kupit 2-3 karimatky na cvicenie, ktore si deti po pouziti zroluju a ziadny problem, ak ich bude malo, tak dokupia dalsie..
Nejake podlhovaste umyvatelne tulivaky miesto stoliciek?
@denkatn Rodičia sú fakt láskaví k svojim deťom....sedieť na studenej zemi ako.... Radšej sa zdržím komentára, lebo je mi z toho zle! Najprv tu skuvíňajú, že nemôžu otehotnieť, potom revú, že deti stále po nociach plačú, potom nariekajú, že nevedia zohnať škôlku...A keď ju konečne zoženú, tak ju sabotujú...Stále rovnaký scenár...Od otehotnenia po záver hocičoho!!!
Ja mam z Aliexpresu túto skladaciu podložku. Keď bolo chladnejšie, dávala som ju synovi pod zadok keď bol v piesku, no využila som aj ja. Zložená je trošku hrubšia, no obal má šnúrku, tak si to vieš zavesiť na tašku.
https://m.aliexpress.com/item/1005001686435327....
Prípadne pozri toto: https://m.aliexpress.com/item/32982430093.html?...
@mandarinka555 Mne je zle z ludi, z ktorych ide taka negativna energia 🙂
@simca06022011 Spája sa kvôli úväzkom, aby nevznikali nadčasy. A pokiaľ nemajú človeka na upratovanie navyše, tak sú radi, keď sa uprace ten základ. Vysávač tiež treba kúpiť z rozpočtu, aj stoličky atď. Asi na to nie sú peniaze navyše.
🙂
@zuzanockamt wow katastrofa, tak ako je možné že v iných školách to ide?
@simca06022011 V iných školách sa nespája? U nás áno. Tiež by sa zišlo kúpiť nejaké veci - peňazí niet.
@zuzanockamt aj v nasej skole spajaju, dlhodobo, kedze je velky nedostatok ludi. Lenze nikto nikoho nenuti sediet na zemi a pri zabezpecovani chodu SKD sa nevyhovara na nedostatok penazi. Ja viem, ze v skolach je penazi malo, ale zase, aby sa nedali dokupit zinenky/karimatky/podlozky alebo cokolvek ineho na sedenie, tomu jednoducho neverim. Tam potom zlyhava nieco ine. Neverim, ze pri nejakej skole nie je zriadene obcianske zdruzenie rodicov a neplati sa ZRPS a nezbieraju 2%. Na velke investicie skola naozaj nemusi mat peniaze, ale na nakup par drobnosti snad ano.
Ak je naozaj situacia taka, ze tych penazi niet z akehokolvek dovodu, tak si maju deti preniest stolicky zo svojej triedy. Jednoducho to, ze deti maju v SKD sediet na zemi je zlyhanie skoly, nikoho ineho.
@dadis Fakt? A z toho ti nie je zle, že deti sedia na zemi?
@mandarinka555 Nemyslim si, ze druhaci si v skole nejako hufne sadaju na zem. Preco by to robili? Nie su skolkari. Chodila som do skoly a teda nepamatam si, ze by sme sa hrali na zemi. Potom pisala autorka, ze dovod je ten, ze nemaju stolicky, lebo sa trieda spaja..tak to je iny problem, ktory treba poriesit so skolou. Ani si neviem predstavit, ze pride druha trieda a vychovavatelka im povie, tam si sadnite na zem do kuta 🤦♀️, no neverim..tak to urcite nie je
@dadis utocim na teba, lebo my to pride drze, mna fakt nezaujima co si ty robila ako mala a ci si sa hrala v blate a uz som ti to aj pisala, prosim ta pis o podlozkach k teme, ktorej casti mojej otazky nerozumies? ty sa furt zameriavas ze ja mam zmenit nieco v mysleni lebo ty si tiez sedela na zemi. ale ja uz som ti pisala JA NECGCEM ABY MOJE DIETA TO ROBILO AJ KED TY SI TO ROBILA
@denkatn
@dadis Môžem potvrdiť, že deti sa radi hrajú na zemi, využívajú koberec, tulivaky. Nemusia sedieť celý deň len a len na stoličkách. Menia si rôzne polohy pri sedení, sú uvoľnenejšie, relaxujú, bavia sa v skupinke. Ten koberec aj spája viac detí, utužuje kamarátstva, viac debatujú. Keď sedia pri laviciach, je to iné, sú dvojice, alebo okolo spojených lavíc sú ďaleko od seba.

@denkatn Tak ked nie je dost stolov stoliciek, to je uplne iny problem, ma to riesit skola a nie rodicia. A ako som ta sudila? 🤔