Podrobnosti ohľadom zabudnutého čipu a nevydania obedu dieťaťu
Ahojte u nas v skole zaviedli cipy, a kedze je to novinka nieje v tomto smere este vsetko jasne.
Napr. minule si moja 7 r. dcera zabudla cip a kvoli tomu jej nevydali v jedalni obed (klubarka ju tam nechala sediet hladnu, aby sa naucila si ho nezabudat) este jej povedali, ze zan bude platit plnu sumu 3,90 eur!
Samozrejme, ze nas este nikto nestihol oboznamit s podrobnostami ohladne zabudnuteho cipu.
Preto ma to velmi nemilo prekvapilo az nahnevalo, taketo metody ako z 50 rokov min. storocia.
Zaujima ako to funguje v skole vasich deti?
Ked si dieta zabudne cip malo by to nahlasit veducej jedalne do 8.00 h. OK tomu rozumiem ale co ked to dieta (kedze je este mele) to zabudne nahlasit ale o obed ma zaujem?
Lebo mne proste nedava logiku, ze dieta ma zaplatene obedy (manipulacny poplatok), nachcadza sa v jedalni a oni mu ten obed aj tak nedaju a ma zan este zaplatit 3,90???
Ked som sa bola informovat a stazovat zaroven, vselijak sa vykrucali...ze ten obed musia potom vyhodit, ze im to stat nepreplati, ze deti su velmi benevolentne...ja som im ale povedala, ze nieje predsa normalne, ze i napriek tomu, ze to prechadza cez PC tam nieje ochota tomu dietatu ten obed vydat...ale radsej ho vyhodia ?!?
@deniseee krabičkovanie tiež nie je riešenie, myslím že im hygienické predpisy nedovoľujú vynášať jedlo z jedálne.
Uvarený obed musia vydať asi do 3 hodín od uvarenia a udržiavať ho pri určitej teplote aby sa nezačalo kaziť. Ak si dieťa zoberie obed do krabičky, nechá v taške a zje až večer keď príde domov, už môže byť pokazené a mať z toho zdravotný problém. Potom rodičia obvinia jedáleň, že vydala pokazené jedlo?
Tiež narýchlo do seba nahádzať obed a potom s plným žalúdkom ísť športovať tiež nie je dobré riešenie.
Mohli zabezpečiť prioritný výdaj pre tieto krúžkové deti, aby nečakali v rade. Alebo mať obedňajšiu prestávku medzi vyučovacími hodinami a nie na konci vyučovania. Alebo posunúť krúžky.
Viem že to niekde obchádzajú tak, že dieťaťu dajú obed na tanier a už potom "nevidia" že si to preloží samo do obedára a vezme so sebou. Jedáleň vydala podľa predpisov a zvyšok je už na zodpovednosti rodiča.
U nas ked si dieta zabudne cip, zapise sa do zosita, preveri sa ci ma uhradene stravne a vydaju mu obed normalne. To co pises su praktiky ako ta socializmu🙅🏻♀️
@cajomila naša si ešte čip nezabudla, ale stalo sa napríklad že jej ho nenačítalo v jedálni (asi nejaká porucha alebo čo). Družinárka išla za vedúcou a do minúty bolo po probléme. U nás inak zvykla družinárka ktorá má službu, ráno preveriť s rodičom ak je z obedu odhlásené dieťa, ktoré bežne na obed chodieva.
@mamina7070 za posuvanie kruzkov na neskor by nikto nehlasoval. Ide totiz este aj o dalsiu vec. Riaditelka vydala od tohto roku pripis, v ktorom upozornila rodicov, ze deti, ktore nie su od 1-4 rocnika, cize prave tie starsie, ktorym uz skola neorganizuje druzinu, sa po vyucovani odoberaju domov, pripadne na obed a potom domov. Nesmu sa po skonceni vyucovania viac zdrzovat v skole, ani na skolskom pozemku. Jednoducho sa zbavia zodpovednosti. Cize: v triede su deti, ktore sa nestihaju najest a maju zaplatene obedy a deti, ktore obedy nemaju vobec, domov a naspat nestihaju prist, no na uzemi skolskom ostat nemozu. Ako to rodicia vyriesia je len ich problem.
@maranco mnoho deti, ked je chorych, mamy neodhlasuju z obeda, ale chodia po jedlo do krabicky do skoly. Je to bezna prax. Ist skor na obed (cez skorsiu prestavku) je tazko realizovatelne, pretoze nie su dost dlhe a tocia sa tam vtedy mladsie deti, ktorym uz vyucovanie skoncilo a idu na rozne vylety, vychadzky ci tiez na kruzky a musia stihat a tiez to maju o drzku. A ako pises na konci, to uplne presne vystihuje. Oni jedlo vydaju, zafajkneme si, vsetko ok, vyriesene.
Pridavam cerstvu skusenost😁 neplanovane samozrejme. Dcera si vcera zabudla ISIC (gymnazium), pipaju sa aj pri vstupe/vystupe zo skoly plus aj strava. Dcere platim desiaty aj obedy. Tak som bola zvedava, ako to funguje. Ona by hladna proste neostala🫣😂 tak maju pri okienku zosit, kam sa zapisu a stravu dostanu. Absolutne ziadny problem, ziadne pokusy o vydanie dalsich 20 porcii desiaty/obeda.
Pani vychovavatelka v klube proste bud mala zly den alebo ma nulovu empatiu🤷♀️
Zaplat dve či tri eurá a nehadaj sa s kucharkami, vychovavatelkou, sa iba zhovadujes kvôli pár drobným. . Tvoj problém, a hanbila by som sa dohadovať O tom. A nabudúce bud vezmi do obeda ra alebo nech dcéra aspoň odpipne a máš po probléme.
@hortenziaj aj si čítala? Nemala čip, nedali jej obed aj keď bola v jedálni a ešte ho musí aj zaplatiť... Ako ho mala vziať či odpipnuť?
@jakubkoanjelik vewed ona mala čip len jjj bolo zle, tak sa neodpipla. Ale aj tak dohadovať sa o štyri eurá je také divne, a ak nemala čip nech si zisti co vtedy robit, ako píšu inde ze sa zapise niekde alebo co. Teraz zaplatí a nabuduce bude vediet, ponaučenie.
@hortenziaj toto je uz ina situacia v inej diskusii 😉 ale od tej istej autorky.
@hortenziaj nikde v príspevku nevidím, že by jej bolo zle. Celý príspevok je o zabudnutom čipe. A tie 4€ sú najmenej, ale nechať o hlade 7 ročné dieťa je odveci .
@maryetta aha, ja som z toho jeleň už, si akurát číta ten príspevok znova a hľadám ze kde jej bolo zle, fakt som také čítala dneska.
@jakubkoanjelik ta inde to bolo, pomýlené som z toho

@deniseee ale to je ake riesenie ze hladne dieta bude mat jedlo v krabicke? nevedia posunut kruzok ved je organizovany skolou