icon

Podvečerný klub - doučovanie + domáce úlohy

fatima1972
26. mar 2013

Ahojte maminy,
chela by som sa opýtať na názor. Skrsla mi myšlienka, že veľa rodičov nemá čas alebo trpezlivosť učiť sa s deťmi. Čo hovoríte na podvečerný klub, kde by si deti urobili úlohy do školy a bolo by im učivo vysvetlené aj viackrát, ak by mu nerozumeli, myslela som na deti 6-8 ročné, kde je potreba sa im venovať.
Budem rada na každý názor.
Vďaka

bodka13
26. mar 2013

@fatima1972 podvečerný klub 😕 vtedy sú už deti maximálne unavené a nesústredené ...ideálne je dohodnúť si robenie úloh aj s vysvetlením v školskom klube....aspoň u nás to tak fungovalo
....či myslíš to ako zárobkovú činnosť?

sissy27
26. mar 2013

@fatima1972 takáto vec už existuje - kedysi sa to volalo školská družina, dnes školský klub, majú k dispozícii p. učiteľky, ktoré im v prípade potreby učivo vysvetlia, prípadne doučovací krúžok, tiež v rámci školy, čiže odpadá problém s logistikou a extra peniazmi... lebo akože prídem o 17.00 hod vyzdvihnúť dieťa do školy a odveziem ho niekam, kde pani za dve hodiny spraví zázrak a zas pocestujeme domov? zabila som hodinu cestovaním, čo som sa mohla venovať dieťaťu a minula peniaze...
a ak niekto nemá čas a trpezlivosť na dieťa, tak ho asi nemal splodiť 😝

sissy27
26. mar 2013

@bodka13 samozrejme, že ako zárobkovú činnosť... neuspela s milión témami na tému jasličiek a škôlok, tak ide o pár ročníkov vyššie 😠

renab
26. mar 2013

@fatima1972 myslím že v tomto veku sa väčšina rodičov venuje deťom radšej sama, ako by ich mali nechať doučovať. horšie to je vo vyšších ročníkoch - tam je asi viac učiva, čo nepochopia na prvý raz.

simca06022011
26. mar 2013

Skr je taketo nieco potrebne pre vacsie deti a na ine predmety ako citanie a pisanie.. nie vsetci rodicia vedia vsetko to ucivo a maju hlavu v smutku kto to douci/vysvetli..

fatima1972
autor
Odpoveď bola odstránená
fatima1972
autor
Odpoveď bola odstránená
fatima1972
autor
Odpoveď bola odstránená
sissy27
26. mar 2013

@fatima1972 útočná? lebo som napísala pravdu,že nič nové ste neobjavili? denne vidím aspoň 3 inzeráty typu "doučím vaše dieťa, som kvalifikovaná učiteľka, u vás doma" a teda naozaj nevidím zmysel v tom strácať čas prepravou dieťaťa po pol dni strávenom v škole,kamsi na doučovanie základných vecí...keď mám čas dieťa hodinu voziť, mám čas sa mu hodinu venovať, nie? a nemusím za to platiť (lebo zadarmo to isto nebude)
a to, že ste predtým zahlcovali fórum nekonečnými otázkami na tému malé deti a pracujúce matky, ktoré končili zas len pri reklame na jasle, škôlku (zase za peniaze) je tiež pravda, len ste si asi mysleli, že to nikto nevidí 😉