icon

Pomoc s matikou pre dcéru

5. okt 2022

Potrebujem pomoc s matikou pre dcéru,ja si vôbec nepamätám že sme niečo takéto preberali v škole.Pridam fotky,ako to vyrátať ?Pýtam sa dcéry ona nevie

Pomoc s matikou pre dcéruPomoc s matikou pre dcéru
evkaaadamko12345
8. okt 2022

@jabadabadu hanba si tu akurát tak ty...a to bezvýznamné okomentovanie...

dskjhfdlkdjhl
8. okt 2022

@evkaaadamko12345 To si vazne myslis, ze je urazanie, ak niekto napise, ze nechape, ze dospely clovek nevie, kolko minut je polhodina? Toto je urazanie? To, ze Ty pises o nevyrovnanych osobach, to by sa dalo brat ako urazanie. Takze skus najskor premyslat, az potom prispej do diskusie.

evkaaadamko12345
8. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl Hlboko sa ospravedlňujem za to že som vyjadrila svoj názor...sú tu hrozné ženy...je mi na grc ako sa tu niektoré pohoršuju nad tým ,že čo niekto napíše.Ķeď niekto nevie poradiť tak načo sa tu niekto snaží niekoho zhodiť to fakt?niekomu chýba pokora...láska...dobrota...srďečnosť...a vidím čo tu niektoré píšu tak aj ja si napíšem...🥰😊😉👍

dskjhfdlkdjhl
8. okt 2022

@evkaaadamko12345 Ano, presne, pokora chyba tym, ktore nevedia ani kolko minut je polhodina a este si myslia, ze ich niekto uraza, presne si to vystihla😉

qetka
8. okt 2022

@jabadabadu ved toto… my sme premudrele, ale ona si stale ide svoje, ze si nemusi vsetko pamatat. Fakt nechape, ze to je proste uplny zaklad, ktory v zivote potrebujes dennodenne. Aby niekto nevedel kolko minut je polovica z hodiny. Tak bud nevie kolko minut ma hodina, alebo kolko je polovica zo 60.

miskakyska
9. okt 2022

...sa nečudujem, že môj sused /5.tr/ nepozná hodiny 🙈

daria337
27. mar 2023

@mimi3008 Ani ja neviem,koľko sú to dve tretiny. A čo? Nemusím vedieť všetko,zlomky mi nikdy nešli. Matiku som nenávidela. Myslím si,že pani predavačka nie je hlúpa a robí si dobre svoju prácu. Váš manžel je trápny,že si z nej robí srandu. Asi si myslí,že je niečo viac,ako obyčajná predavačka. A určite má aj vysokú školu,tak si o sebe myslí,že je pupok sveta a môže takýmto spôsobom ponižovať manuálne pracujúcich ľudí. Iba toľko k tomu.

pallacinka29
27. mar 2023

@daria337 sa teda mas cim chvalit 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ keby si napisala, ze v normalnom zivote nevyuzijes nejake integraly, beriem… ale ked to napises o zlomkoch a percentach…

dskjhfdlkdjhl
27. mar 2023

@pallacinka29 to vies, teraz je to uz vyssia matematika, doba sa posunula😝

daria337
27. mar 2023

Nerobte si nič z týchto "múdrych" zakomplexovaných kráv. Nevedia nič lepšie len ponižovať a urážať normálnych ľudí,ktorí chcú iba poradiť.
Na modrý koník chodia väčšinou primitívky,ako tu v tejto diskusii až na pár výnimiek.
Mne robia problémy aj rovnice a nerovnice,mocniny a odmocniny,ale zas výborne ovládam slovenčinu.
Tieto chudery potrebujú stále do niekoho kopať,kto má iný názor,ako ony,lebo si tým niečo kompenzujú.
Je mi zle z týchto názorov,len samá zloba a nenávisť,výsmech.
Niektoré by fakt mali zájsť za psychológom.
Vy ste sa normálne spýtali a chceli ste pomôcť s príkladom a tieto fule bez empatie vás pomaly idú ukrižovať.
"Dokonalé" matky na modrom koníku si očividne myslia,že zožrali všetku múdrosť sveta.

daria337
27. mar 2023

@pallacinka29 Rovnice a nerovnice sú ťažké,tak neviem,čo riešite.
Ja som chodila na strednú odbornú školu a učila som sa na jednotky,dvojky,len matika mi nešla.
Aj tak nikto nemá právo niekoho odsudzovať za čokoľvek.
Vy ste dokonalá,že viete všetko ?
Ja som mala z matiky s odretými ušami trojku.
Nemá každý bunky na matiku.
Ako jedna pani tu písala,že každý sme jedinečný.

mimi3008
27. mar 2023

@daria337 Neviem, kde si sa docitala, ze si z nej robil srandu alebo sa nad nu povysoval. Proste nevedela, kolko su 2/3, tak co jej mal povedat? Povedal jej, nech jej da vacsiu polovicu. Ale nehnevaj sa, zlomky su uplne ze zaklad matiky. A ked si opisovala seba pod pojmom niektore zeny tu na MK, zabudla si edte pridat, ze si velmi vztahovacna okrem tej zakomplexovanosti

daria337
Autor odpoveď zmazal
daria337
27. mar 2023

@mimi3008 Nechápem prečo mi tykáte ? Slušne vychovaný človek vyká.
Písali ste,že váš muž si pýtal 2/3 salámy. Ja,keď si pýtam morčaciu šunku poviem,že chcem 20 dkg.
Určite som neopisovala seba,keď som opisovala ženy na modrom koníku pretože až tak primitívna nie som ani pokrytecká.
Nie som vzťahovačná ani zakomplexovaná,len som sa zastala autorky,na ktorú ste útočili úplne bez dôvodu.
Nemám dôvod byť zakomplexovaná,lebo som pekná v tvári,chlapi mi lichotia a mám chudú postavu a zelené oči. Málokto má zelené oči ;⁠-⁠)
Som inteligentná,aj napriek tomu,že mi veľmi nejde matika a mám dobré srdce.

dskjhfdlkdjhl
27. mar 2023

Tu sa clovek dozvie veci😀

abbey1
27. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl Tu sa naučíš a pobavíš. Cez slzy!

dskjhfdlkdjhl
27. mar 2023

@abbey1 aj Gogol by sa divil😉

lienka.7
27. mar 2023

@mimi3008 zajtra poviem predavacke pri pultiku, ze chcem 1/5 z kg šunky. Asi jej tym vybijem "baterky" hned ráno 🤣🤣🤣
@daria337 uplne s tebou súhlasím. Hned poviem ze poprosim 20dkg a "nemudrujem" zbytocne
Ps. Tiez mam zelene oci 😉👍

mimi3008
27. mar 2023

@daria337 podla mna si troll, lebo toto nemoze normalny clovek mysliet vazne🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣pobavila si ozaj. A mimochodom, je mi jasne, ze ty nepoprosis 2/3 su ky, lebo netusis, kolko to je - a to si o sebe v podstate povedala sama, ty zelenooka inteligentka🤭🤭🤭

qetka
28. mar 2023

@daria337 tak je rozdiel, ked niekto chce 20 dkg krajanej sunky a ked chce odrezat kus zo stangle salamy.
Moze byt predavacka rada, ze pyta 2/3 stangle, lebo ked jej povie, ze chce z tej salamy odrezat 30 deka, tak neviem co spravi.
Odvazi si ju celu a sama si vyrata aka cast z nej je 30 dkg. Jasne. Ked bude mat stangla 1,5kg, neviem ako to vyrata, ked nevie kolko je 30 deka z 1,5 kila 🤣
@lienka.7 nebudem si pytat 1/5 z kila 🤦‍♀️, ale polku/tretinu kusu masa, stangle salamy, slaniny - nekrajane veci.

mimi3008
Autor odpoveď zmazal
31majka12
28. mar 2023

@abbey1 no mali by to byť zlomky...ja osobne teda zlomky neviem ..v akom ročníku sa to učí...?
Ale viem iné z matematiky...
A nehanbím sa za to...keby som si nevedela rady tiež sa opýtam ale najskôr by som hľadala nejaké video na YouTube...

dskjhfdlkdjhl
28. mar 2023

Tu uz chyba len ten vtip o tom, ked sa casnik pytal, ze na kolko kuskov ma nakrajat pizzu, ci na 8 alebo na 4. Zakaznicka poprosila rozkrajat na 4, lebo 8 by nezvladla zjest😉

kvetinka75
28. mar 2023

autorka -toto nemá nič spoločné s tým, kedy si chodila do školy. Sú veci, ktoré v živote človek využíva, pretože je to bežné a nevyhovára sa, že do školy chodil pred xy rokmi. Ak máš v recepte 2/3 hrnčeka, koľká dáš? To mi chceš povedať, že ani toto nevieš? Ďalej už radšej ani písať nebudem...

kvetinka75
28. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl tak po tomto si môžem povedať aj ja, že som videla všetko. Už ma asi nič nemôže prekvapiť.

kvetinka75
28. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl mám taký pocit, že to ani nie sú vtipy ale príbehy zo života. Dávnejšie po nete kolovalo video, kde mladá baba vysvetľovala akú super techniku majú Nemci, lebo vedia ovládať aj more. Ráno ho je menej a poobede viac. O prílive a odlive predpokladám, že nikdy nepočula. No, čo dodať.

zuzulka558
28. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl no ale asi ako pravdivý vtip 🤣 keď som brigadovala ako čašníčka tak niekedy som nechápavo točila hlavou a to boli vzdelaný ľudia 🙂,, najviac si pamätám vegetariána s dvoma titulmi na svadbe ako vychvalil slepačiu polievku ze lepšiu a bez mäsa nejedol, sam si naložil dva taniere iba z mrkvu 🤣 vtedy som nepovedala nič radsej keďže vývar nebol len zo zeleniny a videl tam aj mäso

dskjhfdlkdjhl
28. mar 2023

@zuzulka558 @kvetinka75 Moja mama raz prisla z obchodu uplne vo vytrzeni, pytala si stvrtkila sunky a predavacka na nu najskor chvilu pozerala a potom sa jej opytala, ci to je 200 alebo 250 gramov, tak mama jej vysvetlila zlomky😀

zuzulka558
28. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl človek by musel knihu písať 🤣 alebo som mala aj takú paničku muž jej dobre zarábal tak si myslela aká ona je naj naj, ale keď sa ma pýtala ci by sa dalo latte alebo capuccino bez mlieka urobiť tak to som vedela už pekná, umelá ale asi sprostá

kvetinka75
28. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl mala povedať že jedno je 1/5 a druhé 1/4 tina. Ale to by už nekúpila nič. Dúfam, že som to dobre vyrátala 😂
mala dať niečo cez 200g a spýtať sa stačí alebo ešte dokrájam