Pomoc s príkladmi - premieňanie
Viete nám prosím pomôcť máme toho strašne veľa nestihneme ďakujem

@balazovazaneta pouzi google😊
Nie sme lenivý ale aj tak dakujem
@balazovazaneta este dostudujte aj pravopis - sme leniví
@balazovazaneta Pytam sa preto, ci to treba vysvetlit, alebo to treba za 2 minuty odovzdat a realne to nestihate.
Lebo to, ze napiseme odpovede je najmenej, ale pri najlbizsej takej ulohe to zas nebudete vediet. Takze nie je hanba napisat, ze nevieme co s tym, nerozumieme ako sa to premiena a pod. - vtedy rada vysvetlim
@balazovazaneta no ja umrem. Ze "nestihame". 😂😂🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Keď mi moje deti povedia, že nerozumejú, rada vysvetlím...ale skúšajú mi aj povedať mami nechce sa mi...vtedy viem že to je o lenivosti a nepomôžem...a toto je aj váš prípad teraz
Hádam viete koľko má kg g a koľko má tona kg a pod.
Toto je sila keď nechcete nepomôže ale nevypisujte hovadiny nie som na to zvedavá veď zeny sú horšie ako chlapi
@balazovazaneta Darmo sa rozculujes. Stacilo napisat, ze tomu sama nerozumies, nevies vysvetlit ani dietatu a ako som napisala, milerada by som ti tu napisala pekne cely postup aby si vedela aj do buducna.
Ale na to, ze nestihate, tak mas cas byt online a vypisovat tu nahnevane komentare.
@miiriaam Ale ved samozrejme... na googli je milion prikladov, vysvetlene spredu, zozadu, po lopate pre deti, su na to videa, tutorialy, je to vysvetlene v ucebnici... ale stacilo by keby napisala - aj tak tomu nerozumiem, tak pokojne vysvetlime zas.
Ked uz ide o to aby niekto urobil tu ulohu, tak aspon to zaobalim tak, ze akoze neviem, nerozumiem, vysvetlite mi :D
Premena jednotiek hmotnosti
Zákl. jednotka hmotnosti je 1 kg – 1 kilogram
1 kg = 100 dag = 1000 g = 1 000 000 mg
Jednotky hmotnosti
mg (miligram) 1 mg = 0,000 001 kg
g (gram) 1 g = 0,001kg
dag (dekagram) 1 dag = 0,01kg
kg (kilogram)
q (metrický cent) 1 q =100 kg 1 kg = 0,01q
t (tona) 1 t = 1000 kg 1 kg = 0,001 t
alebo https://www.prevodyjednotiek.sk/velicina-hmotnost
No po pravde odporúčam naučiť sa a poriadne vysvetliť deťom...vy nenakupujete? nepečiete? a xy ďalších vecí?
Viete čo je tragédia??
Že deti dnes pri distancnom vzdelávaní dostávajú známky za takto spravené úlohy 😭
Google, diskusia, messenger s kamoškou ....
A toto ide tým deťom do priemeru a ďalej s tým budú figurovať pri skúškach.
Celé na ......
Česť výnimkám.
Len či im tá česť pomôže pri prijímačkách ktoré budú buď podľa priemeru alebo tiež len on line? Tam zas vyhrajú len tí čo vedia ako v tom ,, chodiť,, nie ti čo vedia naozaj ☹️
Len taká úvaha.
@balazovazaneta toto má byť vtip? Toto sem určite nepíše dospelý človek. Veď to sú úplne základy.
keď už človek si chce pomôcť a byť istý s prevodom alebo premenou jednotiek hmotnosti nech použije: https://www.hackmath.net/sk/kalkulacka/premena-...

@balazovazaneta Vieme pomoct, ale to je len posuvanie desatinnej ciarky - dovod je to, ze neviete ako to urobit, alebo ako mam chapat to, ze to nestihnete urobit? Je to zalezitost 10-15 minut.