Pomoc s príkladmi z účtovníctva

zuzi08
21. jan 2023

Ahojte, potrebovala by som pomoc s príkladmi z účtovníctva. Je to medzinárodné účtovanie, a potrebujem sa sobre pripraviť na skúšku z toho. Fakt si neviem dať už rady, tak ak by sa tu niekto taký našiel prosím napíšte mi. Ďakujem 🙂 ;)

gemerka17
21. jan 2023

Oslov spoluziakov, starších spoluziakov alebo učiteľa na konzultáciach nech ti to vysvetli ešte raz. Naučiť sa to budeš musieť sama.

zuzi08
autor
22. jan 2023

Toto je posledné riešenie, všetko čo ste uviedli som už skúsila, je to učivo VŠ a aj prístup, nie stredoškolské zachádzanie. Rada sa to naučím, len hľadám dobrú dušu ktorá mi vypočíta 3 stránky príladov, s ktorými si neviem dať rady 🙂 samozrejme za finančnú odmenu

gemerka17
22. jan 2023

@zuzi08 je mi jasné, že je to učivo VŠ. Preto som ti dala 3 možnosti, čo sa na VŠ robí v prípade, že tomu nerozumieš. Vždy sa nájdu v ročníku spolužiaci, ktorí tomu rozumejú a sú ochotní vysvetliť učivo ďalej. Tak isto starší spolužiaci, ktorí už danú skúšku absolvovalali, tak sú ochotní doucit za finančnú odmenu. V neposlednom rade ma každý učiteľ, ktorý prednáša daný predmet, vypísané konzultačné hodiny v prípade, že niečomu nerozumieš. Čo si robila celý semester, keď si až teraz počas skúškového zistila, ze nič nevieš ? Mala si sa tomu už dávno venovať a nie na poslednú chvíľu zháňať niekoho na Modrom koniku, kto ti urobí zadanie do školy za teba. Ach jaj dievča zlaté, s takýmto prístupom na VS nepatris.

zuzi08
autor
22. jan 2023

@gemerka17 vôbec sme sa nepochopili 🙂 viem ako to VŠ chodí, a napísala som, že na skúšku sa potrebujem dobre pripraviť, neviem z kade ste zobrali, že som celý rok nič nerobila a nič neviem... Žiadam tu len niekoho ochotného o pomoc so zopár príkladmy a nie s celým učivom... viem, že sa tu nájdu aj milé baby, ktoré radi pomôžu (čitala som si už zopár diskusií kde sa tak stalo 🙂) a nebudú ma poučovať a písať, že na VŠ školu nepatrím... keď vám nejde dokonale jeden predmet tak automaticky tam nemám, čo robiť...

gemerka17
22. jan 2023

@zuzi08 no to si teda fakt nepochopila význam môjho príspevku. Sama píšeš, že ide o medzinárodné účtovanie. Medzinárodné účtovníctvo sa vyučuje ako predmet na minimum študijných odborov na Slovensku, pričom čo daný odbor to úplne iný obsah predmetu. :D Z toho dôvodu, je ti zbytočne sa obracať na pomoc na MK, keď nevieme ani z akej fakulty si a čo je náplň daného predmetu. Preto si dostala najlepšie odporúčanie, aby si sa obrátila na ostatných spolužiakov, starších spolužiakov alebo učiteľa daného predmetu nech ti to vysvetlí. Aj počas skúškového obdobia môžeš ísť počas konzultačiek za ním. Všetci vymenovaní to budú vedieť najlepšie, keďže vedia o aké učivo sa konkrétne jedná. Z tvojho príspevku ako píšeš skôr chceš, aby za teba niekto vypočítal tvoje príklady bez toho, aby si sa to naučila. Nejde o to, že ti nejde jeden predmet, ale o to ako sa postavíš k situácií a hľadáš riešenie. Na škole s učiteľom, spolužiakmi, učebnicami, materiálmi máš všetko naservírované popod nos a ty sa obrátiš tu na MK. Mysli dievča, mysli, najlepšie hlavou a nie inou časťou tela.

zuzi08
autor
22. jan 2023

@gemerka17 mám pár príkladov, ktoré áno chcem aby mi niekto vypočítal... postavila som sa k tejto situácii, ako som uznala ja za vhodné, keďže viem že pár báb takto už pomohlo aj na MK... a ešte raz píšem že potrebujem pomoc a nie zbytočné rady od ženy v domácnosti, ktorá nemá celé dni, čo robiť a bude mi tú písať že mám myslieť hlavou a nie inou časťou tela... prosím vás už nekomentujte tento príspevok, zbytočne mi to tu zahlcujete vašimi super zbytočne múdrymi radami, ktoré mi ale, že vôbec nepomohli... ďakujem pekne!

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gemerka17
22. jan 2023

@uprimnazienka ja píšem, že jej prístup a riesenie situácie nie je vhodné na VŠ. Čítaj s porozumením.
Jasne som jej vysvetlila, že prečo. Keďže sa jedná o predmet medzinárodné účtovníctvo a nie slovenské účtovníctvo, tam situáciu najlepšie vyrieši so spolužiakmi, ktorý tiež musia počítať príklady a vedia o čo sa jedná. Pripadne staršími spolužiakmi, ktorí jej dajú tipy ako skúšku zvládnuť. A ak sa nedá stále je tu učiteľ, ktorý má na to výhradene konzultačné hodiny. Takto sa rieši situácia a nie vypisovanie na MK. Mňa by ani nenapadlo pri mojej skúške z medzinárodného účtovníctva písať na MK, lebo sama dobre viem, aké veľmi náročné úlohy boli a zhanat pecialistu na IFRS na MK je od veci.

gemerka17
22. jan 2023

@zuzi08 nebuď natvrdla a nechaj si pomôcť priamo od zdroja. Isto máš so spolužiakmi skupinu na FB. To isté aj v rámci fakulty je skupina na FB. Tam sa spýtaj. Oni budu vedieť najlepšie poradiť. Presne ti ľudia, čo to prešli s daným učiteľom. Dostaneš aj tipy a triky načo sa zamerať, nejaké materiály a testy. Ak sú to príklady z literatúry, tak predpokladám, že kolujú medzi vami už aj vypočítané. Fakt netuším, čo vysokoškolského študenta napadlo vypisovať na MK a nie spýtať sa spolužiakov. Tu sa pýtajú viac stredoškoláci, ktorí sú este prilis lenivý na hľadanie informáci a čakajú, že im všetko pekne spadne do lona pripravené.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gemerka17
22. jan 2023

@uprimnazienka presne ako hovoríš je dostupný internet 🙂 a to je alfa a omega tohto príspevku. Nie je problém sa spojiť so spolužiakmi či staršími spolužiakmi správou na FB, cez Teams. Autorka sa pýta na dosť špecifickú a veľmi rozsiahlu oblasť. Kedže som z oboru, viem to skvele porovnať. Čo ty očividne nie si. Nie je to o tom, že ti hocikto napíše recept na palacinky či spočíta 2 + 2 = 4. Autorka sama priznala, že má zaujem o to, aby za ňu urobil niekto jej prácu (čo spolužiaci asi ochotní nie sú, kedže to plánuje len opísať). O tom, že by sa to chcela naučiť, tak na to to nevyzerá. Asi si mladá dáma zmyslela, že pošle zadanie a niekto jej to odfotí už vyriešené. Takéto boli jej predstavy. Vzhľadom k tomu, že ide o dosť rozsiahlu a náročnú problematiku a nikto nevie z akého pohľadu budú dané príklady, je maximálne zarážajúca naivita autorky, žeby jej s tým niekto pomohol a bolo to aj správne. 🙂

danusa63
22. jan 2023

@zuzi08 v každej dobrej účtovnej agentúre pomôžu za peniaze 🙂

gemerka17
22. jan 2023

@danusa63 autorka píše o medzinárodnom účtovaní. Čiže 95% účtovných kancelárii si ani neškrtne, rozumej nikdy o tom nepočulo. Keby sa jednalo o klasické jednoduché alebo podvojné slovenské účtovníctvo tak s tým nie je problém. Problém je, že tento predmet sa učí na daných odboroch minimálne, a každý učiteľ si ho prispôsobí podľa seba, čiže obsah celých príkladov aj skúšky môže byť veľmi veľmi rozdielni. Preto je to také špecifické. Najlepšie vychádzať z materiálov, čo poskytne učiteľ, učebnica, praktikum, poznámky či testy od starších spolužiakov.

danusa63
22. jan 2023

@gemerka17 ale stále tu je tých 5% čo si škrtne....nie je jediná čo vyštudovala Medzinárodné účtovníctvo....@zuzi08 skus jaspravim stránku ....ja som tam našla super ITačka keď som potrebovala prepojiť dva účtovné programy.

canany
22. jan 2023

By ma zaujimalo, co znamena medzinarodne uctovanie? Myslis IFRS standardy ci US GAAP? Alebo uctovanie napr v ceskej reublike? Lebo v uctocnictve aj tak ideme podla slovenskeho prava a tak treba uctovat podla nasich zakonov, potom je rozdiel vo vykaznictve a napr poziadavkach klienta na reporting. Hod sem nejaku stranu prikladov, nech vidim o co sa vobec jedna.
Ano je rozdiel uctovna agentura slovenska uctovna agentura nadnarodna plus velka stvorka. Ale zas netreba ani slovenske hadzat k odpadu.

gemerka17
22. jan 2023

@danusa63 v čase uzávierok budú mať kancelárie s top klientami s najdrahšími cenníkmi sa venovať zadaniu z VŠ, prosím ťa neblázni :D takto to nefunguje

@canany toto by aj mňa zaujímalo, lebo ako vieme oblasť je obrovská a dosť špecifická. Slovenské účtovníctvo by problém nebol, to ovláda dosť ľudí.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz