icon

Potrebujú 7-ročné deti pri kúpaní nonstop dohľad?

lilitela
30. aug 2019

Ja mám v tom jasno, keď som bola s dcérou na bazéne, prakticky stále som ju kontrolovala, či je ok. Materinské pudy. Objektívne a trošku s odstupom, myslíte si, že 7-ročné deti, čerstvo naučení plavci, čiže ešte žiadna 100% istota, ale už nepotrebujú nafukovacie pomôcky, potrebujú nonstop dohľad, alebo je prijateľné ich nechať na 2 minúty samých, zatiaľčo som na WC?
Skôr ma zaujímajú vaše postoje, či áno, či nie, a v závere ten väčšinový, koľko z diskutujúcich by nechalo a koľko nie.
Vzájomnou výpomocou medzi tými 7-ročnými, ak by nastal prúser typu kŕč do nohy a pod, som si neni istá.

Strana
z4
evittam
31. aug 2019

@alexandraalexandrova
@eliska13
Ešteže ohovaranie za chrbtom vam ide najlepšie dievčatá. Pekný den a vdaka za pobavenie.😂😂😂😂

evittam
31. aug 2019

Clovek tu slusne vyjadri svoj nazor, ktory sa niekomu nepaci a uz je nadradený, ironicky,ide proti prúdu,dokonca tu niečo niekomu vnucuje...😀😀😀

alexandraalexandrova
31. aug 2019

@evittam za chrbtom to nie je, mozes si to kludne kedykolvek precitat. Okrem ineho som ti to napisala uz aj osobne v inej debate, co si myslim o tvojom sposobe komunikacie v diskusiach a debatach. Nijako sa tym netajim aky na to mam nazor, takze ake za chrbtom?

evittam
31. aug 2019

@alexandraalexandrova Ked o niekom s niekým diskutujem je slusne ho označiť. To je vsetko. Vdaka za tvoj nazor.

alexandraalexandrova
31. aug 2019

@evittam ako povies...

stanulienkat
31. aug 2019

@alexandraalexandrova Nechcem sa miesat,ale ty si normalne posadnuta @evittam . Zacina to byt chore,ved ju uz nechaj na pokoji. Normalne vyjadrila svoj nazor a vôbec nie nadradene a arogantne. Nie kazda matka nahana nonstop svoje dieta a beha mu za ritou. Potom su decka,co si nevedia v desiatich rokoch ani same utrieť riť a sú úplne nesamostatné len kvôli takým stíhačkám ako ste vy.

alexandraalexandrova
31. aug 2019

@stanulienkat ked sa nechces miesat preco sa miesas? 😉 nedlhujem ti vysvetlenie, ja viem preco pisem co pisem.S posadnutostou to nema nic spolocne a tyka sa to aj inych diskusii nie len tejto jednej...
Pekny den ti prajem🙂

stanulienkat
31. aug 2019

@alexandraalexandrova No ja tiez citam jej reakcie aj v inych diskusiach a na rozdiel od inych zien pouziva mozog ,argumenty a ma mnohe nazory celkom normalne. Ano,niektore zeny ktorych celozivotnou naplnou je robit sliepocku domacu s nou asi velmi nesuhlasia. Ale na to je forum- na roznorodost nazorov.

uhnakova
31. aug 2019

V hlbokej vode alebo skoro hlbokej by som sedemrocneho sameho nenechala. Chodim s mojimi detmi (5 a 7) na plavaren, obaja uz vedia nieco odplavat, skacu do hlbokej vody, plavaju so mnou v plaveckom bazene, ale ked idem na wc, necham ich v detskom bazeniku s vyskou vody asi 40 cm a zaroven poprosim plavcika, nech na nich dohliadne.

alexandraalexandrova
31. aug 2019

@stanulienkat nie je ziaden problem s tym ake ma evittam nazory. Nepaci sa mi ale sposob akym ich vyjadruje a ako seba prezentuje. To je vsetko. Tebe sa jej styl pacit moze, ja ti to neberiem. A dalej to netreba rozoberat, ja som tuto diskusiu uz niekolkokrat mala snahu ukoncit, reagujem vzdy iba na niekoho podnet v nej, takze tymto ju aj opustam, lebo ozaj nevidim zmysel v tom aby sme to tu dalej riesili. @evittam a teba oznacim aby si sa necitila urazena ze o tebe pisem za tvojim chrbtom. Majte pekny den dievcata, ja idem off...

henikav
31. aug 2019

Moja ma 6 a pol a nenecham ju samu v bazene ani sekundu, ani keby mi 300 dalsich matiek napisalo, ze v pohode a to moja dcerka je velmi vyspela, sikovna a poslusna na svoj vek. A este ju par rockov ani nebudem nechavat. Mozno ked bude mat 10, uvidim, posudim. Vo vani ano, tam ju necham s otvorenymi dverami, s tym ze chodim okolo ked nieco robim a som nablizku, pocujem ju, rozpravame sa. Ale nikdy neodidem odtial napriklad si sadnut k telke

nelusiatko
31. aug 2019

Ženy, ona sa pýta doma vo vani, nie v bazéne 🙂 Áno, ja nechávam 6-ročnú v pohode samú, chodím ju kontrolovať. Ona si pri kúpaní spieva a rozpráva, tak ju počujem

tunnelka
31. aug 2019

Diskusiu som nečítala, ale poviem ti taký príklad z vlastnej skúsenosti. Ako 7 alebo 8 ročná som sa takmer utopila a obaja moji rodičia stáli pár metrov odo mňa, len nachvíľu sa zarozprávali so známimi ktorých dlho nevideli. Bol to moment, boli tam a nebyť toho že oco si to všimol potom a skočil za mnou, už by som tu nebola. Stať sa môže čokoľvek a to dieťa nonstop sledovať že nespustíš ani na minútu z neho zrak, to sa asi nedá....

veronikaszabova
31. aug 2019

@nelusiatko v bazene, nie vo vani 🙂

jana_eyre_2
31. aug 2019

ked som doma a deti su v bazene, odbehnem v klude.. ak by sme mali velky bazen, tak by som od tych mladsich (3 a 6) urcite neodbehla, od 7r v pohode.. ALE na verejnom kupalisku nikdy, myslim ze este par rokov potrva kym najstarsieho necham bez dozoru.. totiz je tam tolko ludi a stat sa moze cokolvek.. ked sme boli tento rok na dovolenke, skocilo na neho cca 14r dievca, jednoducho skakali do vody a ono skocilo rovno za nim a na hlavu, neuvazovala.. takze ak su tam ini ludia, nenecham ich bez dozoru urcite..

a ked uz je tu tato tema, sokuje ma kolko ludi necha aj mladsie deti bez dozoru, kecaju niekde daleko od bazena a deti sa hraju hoc aj v plytkej vode a akoby si neuvedomovali dosledky.. nie raz sa mi stalo, ze dozorujem nad cudzimi detmi..

mozno som precitlivela, ale znamy mal dieta 3dni v kome, pretoze si ho nikto v bazene nevsimol par minut.. jednoducho voda je zabava, ALE treba pred nou mat respekt!

moischaaa
31. aug 2019

Samozrejme potrebujú dohľad

maciatkolulu
31. aug 2019

@evittam však ja viem😉

kikusa008
31. aug 2019

@evittam ved si písala, že si nechala staršieho s mladším /mladšou 30 min... To mi príde teda riadne nezodpovedné, dieťa nevie presne odhadnúť nebezpečenstvo, ani staršie, rodičia ho majú korigovať...

evittam
31. aug 2019

@kikusa008 Ale nie pri bazéne....A nic nebolo nezodpovedne vedela som kde su a ci ich tam mozem nechať... A inštrukcie mal. V 11.rokoch je dost rozumny na to aby vedel pochopit jasne inštrukcie.

evittam
31. aug 2019

@alexandraalexandrova Ty mna uraziť nemôžeš a ani nikto iny anonymný na tomto ci inom fore. Maj sa.

alexandraalexandrova
31. aug 2019

@evittam Ja sa ta ani nesnazim urazit, tebe vadilo ze som ta neoznacila, tak som svoju chybu napravila. To je vse 😉

evittam
31. aug 2019

@alexandraalexandrova Mne to bolo a je jedno. Len som ta upozornila ze ohováras za chrbtom a pýtala si sa prečo. Dostala si vysvetlenie. To je všetko.

alexandraalexandrova
31. aug 2019

@evittam Mila evittam, viac casu na teba neobetujem, len na zaver aby sme dali veci na pravu mieru: Nikdy som ta za chrbtom neohovarala, kedze si v tejto teme nonstop nalepena a vsetky moje komenty mas potrebu okomentovat, len tazko by ti cokolvek co napisem uniklo. Cize tolko o ohovarani za chrbtom. A keby ti bolo jedno co pisem, tak uz davno na mna nereagujes, ale ides sa venovat inym veciam. Tak ako pojdem ja teraz a viac na tvoje komentare reagovat nebudem, lebo ty aj tak musis mat vzdy posledne slovo a ja na toto ozaj nemam ani cas ani naladu. Maj sa...

evittam
31. aug 2019

@alexandraalexandrova Mila moja alexandra ja len reagujem na tvoje neustále ataky a komenty keby si ty nereagovala-ako pises ze nemáš zaujem tak ani ja nemam prečo reagovať.
Abysom uviedla na pravú mieru moje komenty-nie som tu nalepena -mam ine zaujímavejšie veci na starosti-dokonca mqm vypnuté upozornenia-len ak ma niekto označi tak mi to pride a vtedy vidím aj tvoje mile a bezpredmetné komenty ku mne. Este raz ti zelam pekny den. A ja nemusím mat posledné slovo-skus si po sebe prečítať kto tu mal potrebu posledného slova.🤣😂🤣😂

evittam
31. aug 2019

Pardon za preklepy.

lilitela
autor
1. sep 2019

baby dakujem za nazory, pomohlo mi to sa trosku pozriet na veci z roznych stran, skor ako take pochopenie rozneho jednania, samozrejme svoj nazor a postoj k tejto problematike si zachovam. Pekny posledny prazninovy den.

junova
10. sep 2019

Boh žehnaj tak múdrym ženám, ktoré nám tu tak nezištne a s láskou non stop 24 hodín denne radia. Zapájajú sa do všetkých tém od zastavenych vetrov cez pôrod do vody az po jadrovú fyziku. God bless you ❤️

enka81
10. sep 2019

mám doma aktívnych plavcov, teda plávajú za klub, majú 9 a 12, teraz ich nechám aj bez dozoru nejaký čas, na kúpalisku sú predsa aj plavčíci, teda neviem, či myslíš niekde doma v bazéne alebo na verejnom, keď mala dcérka cca 7 rokov, plávať vedela, ale v tom veku som ju mala na očiach stále, ale keď som potrebovala odbehnúť na wc na 5 minút, tak som jej povedala, nech nejde do hlbšej vody, kým tam nebudem, ale väčšinou sme sa striedali s mužom. Ale to hovorím o bazéne, v mori dávame pozor aj na staršieho, mladšiu som chcela mať vždy na dosah, pretože ,,príde vlna a je v pytli"

Strana
z4