icon

“Povinnost” kupovat v škole časopis

6. sep 2022

Ahoj, rada by som sa spytala na zaklade coho nuti skola rodicov, aby kupovali pre deti konkretny casopis. Minuly rok sme tiez jeden povinne vsetci museli odoberat a bola v tom kopa hluposti, detom sme doma potom vysvetlovali, ze je to kopa nezmyslov. Preco musime kupovat nieco take, sme uz vysvetlit nedokazali. Deti maju samozrejme nakupene vsetky skolske potreby, knihy, pracovne zosity a ine veci, ale nechceme viac podporovat tieto casopisy. Na zaklade coho teda skola urcuje, ci vobec maju rodicia kupovat nejaky casopis a na zaklade akeho predpisu si to chcu vymoct a prezentuju to ako povinnost?

Strana
z6
indiankaindi
8. sep 2022

@janage ja to riešim presne rovnako. Ako aj povinnosť umyť si topánky. Neumyješ si sama? Budeš chodiť ako prasa. A umyť si musia samé, lebo ja som im to nezašpinila. A veru keď si čistia samé, aj väčší pozor si dajú. A nevadilo mi ani to, že boli topánky celé mokré po umytí deťmi. Zamočila si si? Tak pôjdeš pre mňa za mňa aj v šľapkách. 🙂

pupava36
11. sep 2022

No booooze aby ste sa neposerinkali sprepacenim. Ja ked som chodila do skoly tiez sme pouzivali tuš a tiez som bola s toho zababrana a nikto to v tej skole s rodicou neriesil, my sme si stym tusom kreslili aj po rukach a hrali sme sa ze mame "tetovačku"...zababrany sme s toho boli vsetci a nikto s rodicou nic neriesil, mali sme mat povinne stare tricko na vytvarnej alebo plast....rovnako ma dcera aj v skole na vytvarnej plast na malovanie aby nebola zababrana a ked aj bude tak mi to je suma fuk veci sa operu. A co sa tyka toho casaku aj my sme museli uhradit za casopis, vraj ho budu pouzivat na kazdu hodinu citania, ale zabudla som nazov.

marca12
11. sep 2022

Ked citam tvoje riadky 🤣🤦 strasne lutujem ucitelov. Boze moze ucitel za to,ze je decko gramblave? My sme tus pouzivali a ubudlo z nas? A k tym časopisom mam len jedno....pre hlupaka je kazdy hlupak. Snad neubudne z vedomosti tvojich genialnych deti,ak si precitaju tak podradny casopis. Daj im po veceroch citat encyklopedie a ono sa to vyvazi 🤦

loliki
11. sep 2022

Nie je to povinné. Učiteľky sa snažia o to, aby deti čítali. Detských časopisov nie je veľa. Fifík je zameraný na vekovú skupinu 5-9 roč. Je vcelku zaujímavý a kvalitný, majú tam už povinné niektoré témy. Predpokladám, že aj tá Tebou spomínaná pani, ktorá nevypla sporák pred odchodom z domu sa tam spomínala preto, lebo to bola téma o bezpečnosti a o ochrane zdravia. Z Tvojich príspevkov veľmi srší taká rodičovská premúdrelosť, učiteľky ani autori detských časopisov podľa teba nestoja za nič, len ty si tá najmúdrejšia, tvoje deti čítajú odborné časopisy. Škoda, že si nevedia dať pozor na oblečenie, aby sa nezašpinili tušom. Po kom môžu byť také grambľavé? Ale pre takéto deti už predávajú zástery na výtvarnú výchovu.

sidicek
12. sep 2022

Pre pána, 1 detský časopis a ty sa ideš zblázniť, že dieťa si prečíta to, co si neschválila a nemá dostatočnú vedeckú úroveň. No a čo, svet sa nezruti, prestaň všetko fanaticky kontrolovať, bude vám lepšie všetkým.

evaachesa
12. sep 2022

Ty musíš byť riadne uletená osoba. 😏 Sen každého učiteľa. 🤯😅

loliki
13. sep 2022

@sidicek Presne. Detský časopis ide cenzurovať. A to čo píše denná tlač a bulvár, internet, FB, to je v pohode. Len v tej škole sú samé nezmysly pre niektorých. 🙄

zdenin
20. sep 2022

Aj u nas bude fifik. Kedysi sme ho aj my mali sa mi zda. Minulý rok mali maxik

asocial
20. sep 2022

Fuuu..tak chuda ucitelka!!!! Ja mam 40 rokov a predstav si, s tusom sme kreslili pred 30 rokmi. A zaspinili sme sa. Rovnako sme sa zaspinii aj od cokolady, paradajok, hliny, desiaty, obedu... Vazne, byt v dnesnej dobe ucitel (nehovorim o plate) a mat taketo matky - je ako za trest ja som v septembri zacala pracovat v skolstve, isla som do toho, lebo som chcela, vedoma si toho, ze moj brutto zarobok je hlboko pod mojim zarobkom v predchadzajucom zamestnani) a predstav si, na svoje vlastne naklady kupujem vsetok material, co s deckami vyrabam, odmeny za sutaze, vsetko. Lebo chcem. A ked si predstavim, ze na mna vrieska nejaka premotivovana matka kvoli takej banalite - je mi smutno a hlavne preto, akym vzorom su take matky ci otxovia pre deti. K teme - 40 eur druzina, poplatky za ucebnice, casopis, obedy su 35 eur, triedny fond este nevieme (u starsieho 7 eur). Zrps 60 eur. Nikdy sme neprotestovali. Nastastie, sme trieda, ked sa slo na vylet a jednej dievcine to nevychadzalo doma, zlozili sme sa ostatni.

Strana
z6