icon

Prečo deti rodičov pracujúcich z domu nemôžu ísť do školy?

mirkava
2. mar 2021

Toto ma uz dnes neskutočne vytocilo. Preco by moje dieta, len preto, ze pracujem z domu nemalo mat pravo na normalne vyucovavie. Ma sediet doma a ma dostavat ulohy a jeho spoluziaci dostanu vyklad uciva. Toto je čo za diskriminácia.... to hádam nemyslia važne...

Strana
z4
sara07
2. mar 2021

myslia, tiež ma to vytočilo
ako ked pracuješ doma v preklade si valaš šunky máš čas alebo cez den sa máš venovat dietatu a v noci varit a pracovat asi tak
znižuju tym mobilitu udajne tvoje dieta je hrozba ale neotestovany vykecavajuci dôchodca nie je hrozba vôbec asi tak
tiež som naštvana lebo je zvyknuty že sa mu venujem ked sme doma ale ako sa venovat 3 detom, praci + varenie pre 5 to bude zahul
ked bolo aspon najmladšie v škôlke dávala som to v pohode šlo to , chleba som miesila napr v pračovni ale šlo to

mirkava
autor
2. mar 2021

@sara07 naj ked robim z domu tak ROBIM. Ako k tomu pride moj zamestnavatel. On ma nelati za ucenie mojho dietata. Za to je platena ucitelka. Ale tyka sa to aj nepracujucich rodicov a mamiciek na materskej. Preco by mali byt nase deti odsunute. Maju pravo chodit do skoly ako vsetky ostatne. Toto takto nemozu nechat.... joooj ale som nastvana

romanka_369
2. mar 2021

@mirkava mna to tiez velmi nahnevalo..ja som sice na materskej, ale moje dieta ma pravo na vyklad uciva tak isto ako dieta pracujuceho cloveka na pracovisku..velmi som zvedava ako to bude fungovat od pondelka..lebo online vyucovanie mal do teraz iba 2x do tyzdna po pol.hodine co je podla mna na prvaka uplne nedostacujuce a teraz ked ucitelka bude deti ucit v skole tak bude uplne odstaveny🤷‍♀️..

viera77
2. mar 2021

Ako učiteľka MŠ ostávam od zajtra nedobrovoľne doma na 80%, keďže počet detí je značne znížený a tým pádom je učiteliek nadbytok. Manžel pracuje z domu, tiež nedobrovoľne už skoro rok. Teda ani naše deti nemôžu ísť do ZŠ (1.stupeň) a MŠ (predškolák), aj keď doteraz bezproblémovo do škôl chodili. Toto je teda asi po novom to právo na vzdelanie vyplývajúce z Ústavy SR. Skrátka, už nemáme práva. Máme len povinnosti voči štátu a spoločnosti.

mirkava
autor
2. mar 2021

@romanka_369 no presne tak. Deti v škole budu napredovat a co tie nase? Nie ak to takto nechaju naju na krku zqloby za diskriminaciu....

chrumka120
2. mar 2021

@mirkava alebo keby bola aspoň možnosť pandemickej očerky pre rodičov čo pracujú z domu, keď nestíhajú aj pracovať aj sa venovať deťom

mirkava
autor
2. mar 2021

@viera77 ved prave.... pravo na vzdelanie maju vsetky deti rovnake.... ak tak vsetci z domu alebo vsetci do skoly.... ako doteraz som posluchala, chodila sa testivat kazdy tyzden a isla by som sa aj dva krat ak by chceli, ale toto už je nejako cez..... toto uz je moc

romanka_369
2. mar 2021

@mirkava je to uz velmi dlha doba pre vsetky deti ci prvy alebo druhy stupen..maju narok nato aby sa ucili normalne a mali kontakt s inymi detmi lebo toto je uz na riadnu depku..ale urcite by nemali robit toto co robia ze budu deti delit podla toho ci rodic pracuje na pracovisku alebo je doma nezamestnany, na materskej alebo robi homeoffice..ved tie deti zato nemozu a su si rovne..

mirkava
autor
2. mar 2021

@chrumka120 ale ved ano, to ze pracuju z domu neznamena ze nepracuju. Praca je vtedy na prvom mieste a porom vsetko ostatne ak sa da...

eryykah
2. mar 2021

tiež som písala naštvaný mail na ministerstvo školstva, tieto opatrenia robia úplní trúbovia, alebo nech dajú normálny lockdown, kde je všetko zatvorené alebo nech nechajú deti v škole. U nás manžel home office ja práca vonku, nemá čas absolvovať ranné vyučovanie, úlohy, a prosto venovať sa 6 ročnej min 8h, kým neprídem z práce ja. Si niekto z úradníčkov na ministerstve asi predstavuje home office ako nič nerobenie asi podľa seba.

jana005
2. mar 2021

@mirkava podľa mňa, keď bude v škole len päť detí, tak školu zatvoria a budú zase všetci online.
Jedine žeby bolo viac detí, tak vtedy sa to nedá

mirkava
autor
2. mar 2021

@eryykah ked sa maly ucil z domu tak OK. No behala som horedole medzi nim a mojou pracou. No hroza, ale ok boli na tom vsetky deti rovnako a ucitelka ich ako tak vyskusala a venovala sa im, ale teraz ho nechaju doma a iba poslu na mail ulohy a ostatne deti sa budu ucit v skole.... chcem aby mal rovnake podmienky....

mirkava
autor
2. mar 2021

@jana005 vsetky deti musia mat rovnake podmienky na vzdelanie.... stale si hovorim, ze to takto nemoze ostat, ved je to proti zdravemu rozumu...

eryykah
2. mar 2021

@mirkava u nás bolo vyučovanie len hodinu, potom poslala úlohy -kopec úloh. Teraz to majú vraj v pláne tak, že zas bude učiteľka z domu robiť vyučovanie teda odučí 1h a vybavené. Decká sa v škole pripoja na tú hodinu, zvyšok sami nevedeli povedať aký im dajú program.

nanka3
2. mar 2021

@mirkava baby, viacere tu pisete, ze vase dieta ostane doma, zatial co ostatne deti, ktore budu chodit do skoly sa budu normalne ucit? skadial take info? moja bola doteraz doma, zajtra ide do skoly.... nasa skola berie vsetky deti, nie len deti rodicov, ktori musia chodit do prace. Doteraz chodilo do skoly par deti (3-5 deti z triedy) a zvysok bol doma na online hodinach. Netusim, co bude od pondelka, ale myslim si, ze ak budu moct chodit do skoly opat len deti rodicov, ktori musia chodit do prace, prejde sa na distancne vzdelavanie. Nechce sa mi verit, ze deti v skole by sa ucili s ucitelkou a zvysok deti, by len dostavalo ulohy.

sofia17
2. mar 2021

@mirkava U nas budu mat deti, ktore su doma normalne distancne online vyucovanie. Tie co su v skole, budu spojene do 1 triedy, kde si budu vypracovavat ulohy zadane ucitelom pod dohladom vychovavatelky. Zo skoly sa nebudu pripajat online na vyucovanie.

hipuska
2. mar 2021

Ja som tiež MD a tiež som nahnevaná. My sme malinka obec. Testuje sa tu skoro každý. Bude sa to ešte meniť. Platí to až od 8.3. takže zajtra poslať deti do školy. Mne povedala riaditeľka, že "čakajú" ako rodičia zareagujú a kolko.ich do školy pošle.

mirkava
autor
2. mar 2021

@eryykah no chaos, som zvedava ako toto dopadne. Nas sa ucil dve hodiny denne. Bol celkom pozorny a sustredeny. Zvladal to dobre aj online.... toto uz teraz je ale taky bordel.... najprv od stredy, teraz asi na to prisli ze to nie je az take jednoduche tak od pondelka.... no uvidime s cim pridu zajtra...

hipuska
2. mar 2021

@sofia17 asi záleží od pomeru deti. Koľko je v škole a koľko ostalo doma. Veď ak bude doma 1 žiak, učiteľka bude v škole na prezencnom

nikaeli
2. mar 2021

som učiteľka na špecke, naša škola bude komplet otvorená, vrátane internátu, takže chodím normálne do práce.. ale keďže je môj muž homeoffice, náš 3-ročný drobec nemôže ísť do škôlky.. o ôsmačke už ani nehovorím.. takže chodiť do školy s pocitom, že učím deti, ktorých rodičia sú na opatrovateľskom a moje deti nemôžu ísť do škôl, lebo ocko pracuje z domu, je neopísateľný 😠🥺

hipuska
2. mar 2021

@nikaeli sú tam výnimky. Napr. že dieťa sa nemôže dist.vzdelavat. Treba povedať, že nemáte druhý počítač a dieťa do školy musia zobrať.

mirkava
autor
2. mar 2021

@nanka3 mam pocit ze tu je uz vsetko mozne.... uvidime ako to dopadne

sara07
2. mar 2021

@mirkava no podla našej vlady sediš doma sediš a hovno robíš a zamestnavatel ma chapat že je kovid a ma ti umožni pracovat v noci alebo ti odpustit pracovne povinosti
a to si zober že do 21,3 je to natvrdo zase a potom sa uvidi
ako mne tlak stupol tiež doslova

zuza02
2. mar 2021

U nas to bude fungovat tak, ze deti co ostanu doma sa budu ucit online s ucitelkou a dedi co budu v skole s druzinarkami sa budu tiez ucit online , kazdy so svojou triedou...mavame tak 3 hod, denne online vyucovanie....

sofia17
2. mar 2021

@hipuska ano, urcite to zalezi od pomeru, len podmienkou boli obaja rodicia, ktori nemozu vykonavat pracu z domu, cize tych asi nebude az tak vela.

mirkava
autor
2. mar 2021

@hipuska a co ten jeden? Bude dostavat ulohy mailom? No asi to nie je domyslene

nice202
2. mar 2021

@mirkava mňa to tak nasralo s prepáčením, že som myslela, že dostanem infarkt!!! Prisaham. Ja pracujem normálne, muž z domu, ale non-stop na telefóne. Nemá vôbec čas, sa učiť s prváčkou učivo sám. Ja pracujem na kadejaké smeny.

sara07
2. mar 2021

@nanka3 u nás to bolo tak doteraz že aj ked jeden rodič pracoval mohlo chodit do škôlky / školy dokonca mamina bola na rd však prcek bol s nou 1,5r
ale teraz od zajtra na tvrdo do 21,3 len ak pracuju obaja rodičia mimo doma
beru to tak že jeden rodič je doma čiže má sa kto starat citujem
som sa skoro v tom respiratore udusila 😈

hipuska
2. mar 2021

@nice202 som sa pobavila. Aj mňa. Ale už ma to prešlo 😀

mirkava
autor
2. mar 2021

@nice202
@hipuska takze nie som sama vytočená dnes 😁😂. Čo nam ostava žienky? Prizerat sa? Uz je toho nejako moc....

Strana
z4