Dcérka v škôlke kašle, doma nič

artepep
5. feb 2018

Ahojte. Mám taký problém. Pani učiteľka v škôlke sa stále sťažuje, že malá kašle. Akonáhle malá dostane soplik, tak sa že vraj v škôlke dusi a budí deti zo spanku. Keď si ju necham doma, nic jej nie je, celu noc prespi. Cez den si len tak odkasle. Dnes som ju dala po tyzdni doma do skolky a pani učiteľka mi volala, že mám po ňu prísť. Isla som s nou hned aj k lekarovi, ten mi povedal, ze je zdrava, dychanie ma ciste a zostatkovy soplik je ciri. Uz fakt neviem, co robit. Nechce sa mi stále hádať s ucitelkami. Mate s takouto "alergiou na škôlku" niektora skúsenosť? Pripadam si pred učiteľkami ako krkavcia mater.

sense
5. feb 2018

Moze mat na nieco alergiu...

ladyblcha
5. feb 2018

Skor alergia na prach alebo tak.

narayan
5. feb 2018

.... môže to byť a tik...

3petka
5. feb 2018

V škôlke môže byt iný vzduch na aký je zvyknuta. A môže ju to dráždiť.

alobalka
5. feb 2018

Alebo je v škôlke suchý vzduch, príliš teplo, vydychany vzduch. .. alebo alergia na prášok z postelneho pradla. ..

skumavka
5. feb 2018

Nechodi nahodou do jednej nemenovanej ms v BA v Ružinove? 🙂

alenka7777
5. feb 2018

ako pisu baby, zrejme jej v skolke nieco vadi. prilis teplo, suchy vzduch, alebo ma na nieco alergiu...

janinah
5. feb 2018

vysledovať kedy presne tam kašle,zrejme ak je v styku s postelou,s kobercom....tipujem alergiu na roztoče

jeemima
5. feb 2018

Ja mam astmatikov doma a presne tento kasel sme min rok riesili, vasa dr vam neskusila dat cosi na alergiu ci to nepomoze? tiez si myslim ze to bude alergia...nasi napr mali pri posteliach v skolke kvety ;/

eila88
5. feb 2018

Mne napriklad strasne vadia vonavky. Ak to niekto "prezenie" alebo pouziva silnu vonu okamzite ma rozboli hrdlo a kaslem. To iste napriklad vonne sviecky alebo niektore kvety. Takze predpokladam ze jej proste nieco vadi v tej skolke, Vzduch, prach, vone,...

mlil77
5. feb 2018

Dones jej papier od lekára že mala je zdravá a nie je problém aby bola v kolektíve.... Inak táto téma ma celkom prekvapila nakoľko si skôr myslím ze v súčasnosti je úplne opačný problém a to ze rodiča nechávajú choré deti v škôlke a učiteľky nič neriešia a potom chudáka deti zdravé zbytočne sú často choré ale tvoj prípad je úplne iny

inka04
5. feb 2018

Moze to byt alergicky kasel, u nas sa takto prejavovala intolerancia na laktozu - dusivym kaslom, naozaj vyzeral ako chory. V skolke salka mlieka a uz to islo.

pininka
6. feb 2018

Aj my sme mali taketo problemy s detmi v skolke, a bolo to presne tym,ze to bolaa stara budova, storocne parkety, na tom koberec. Navyse ak cez den poriadne nevyfuka nos, co ty tazko odsledujes tak sa jej to nahromadi, lahne si, zacne jej to zatekat a dusi sa. Treba dat pozor aj na ten akoze zostatkovy soplik, lebo mne keby takto volali zo skolky,urcite jej dam urobit vsetky vyteryba ziadam si aj vysetrenie na krcnom. Na pohlad to ani obvodna nemusi spozorovat.

kukakaj
6. feb 2018

Aj ja som to riesila s dcerkou, ze vyzera choro, ze ma cervene oci, ze pokaslieva a dokolecka mi to pani ucitelka prizvukovala. Tiez som sa citila ako krkavcia mat, lebo doma jej absolutne nic nebolo. Nakoniec sme to vyriesili potvrdenim od lekarky, ze je alergicka a odvtedy neriesia. Pripadne este to moze byt reflux, ze v skolke jedia a piju vselico ine ako doma a malej sa moze pri spanku vraciat to natravene do hrdielka a z toho moze kaslat.

salome51
6. feb 2018

My sme to riešili tiež. Prvý rok v škôlke. Pokašlieval a mal plný upchatý nos. Doma nič. Keďže som doma s mladším synom nemala som problém nechať ho doma. Pátrali sme po príčine, lebo doma mu nič nebolo. Natrafil žiaľ aj na učiteľku ktorá ho nemala v láske. Tá mi bola schopná volať aby som si pre neho prišla aj keď si len oko pretrel, že určite má infekciu oka, alebo že na raňajky málo zjedol a určite ho bolí brucho. Čo bola teda príčina? V lete mu vadil peľ a v zime prekúrené triedy a suchý vzduch. Doniesla som potom papier rovno riaditeľke že je alergický na peľ a vyšla mu zvýšená citlivosť na prach. V škôlke samé koberce, veď to poznáte. Teraz v zime mu je už dobre, zvykol si na ten suchý vzduch, ale to teplo v triede mu nerobí dobre. Vždy keď príde domov je horúci a má zvýšnú teplotu. My doma veľa vetráme aj keď vonku mrzne. Naše deti nie sú zvyknuté na veľmi vykúrené izby. Inak synovi urobila pediatrička všetky testy, výtery a odbery. Až potom nás poslala na alergológiu a na krčné. Tam mu zistili jedine že má jednu nosnú mandľu väčšiu a pre to má často aj sťažené dýchanie. Určite pátrajte po príčine.

siska53
6. feb 2018

@artepep podla mna si na vas ta ucitelka zasadla. Vyzera to,ze ako pisu nado mnou,skor na nejaku alergicku reakciu.. Ja napr.rano aj pomaly dve hodiny smrkam,vsetci sa uz boja,ze zss budem.chora.. A ako decko som mala aj niekolko mesiacov kasel.tiez vyskumy. A vysvitlo,ze to bolo z novych panelakovych stien..

Nech ti da lekarka potvrdenie,ze je zdrava a nech vas posle na testy,moze mat alergiu na prach. Ten vzduch tam.je suchy a prehriaty,moze nan takto reagovat. Alergologicka zisti,ci tm.nieco je a vystavi iez potvrdenie,co je vo veci,aby uz ta ucitelka dala pokoj. A tiez skor poznam to,ze kaslu na to a nechaju aj hore decka v triede,zjavne chore.. A hlavne s maminkou na materskej..aj to sme uz zazili..

artepep
autor
6. feb 2018

@siska53
@salome51
@kukakaj
@pininka tiez si myslim, ze to bude tym prekurenym priestorom. Ale riaditeľka mi tvrdi, ze vetraju pravidelne. My doma kurime minimum, kvôli staršiemu synovi, kedze on je alergik a v suchom vzduchu sa mu hneď zduri sliznica a zle sa mu dycha cez zvacsenu nosnu mandlu. Doki vravel, ze ked to neprejde, posle nas na orl.

siska53
6. feb 2018

@artepep tak ak pravidelne rano pred prichodom,potom.po odchode deti a mozno v case spanku miestnost,kde nie su..to sice pravidelne moze byt,ale nemusi stacit,lebo miestnost je prekurena tak ci tak.. Mozno jej zvlhcovat sliznicu pred odchodom zo skolky.. Skoda,ze u nas neakceptuju ani spreje s morskou vodou,ze by dietatu strekli...nrmozes to mat ani v skrinke.. Moja skusenost... Pritom by aj deti boli mozno menej chore,kebyze si v tej skolke aspon raz ci dvakrat streknu kqzdy vlastnym.sprejom morsku vodu a vyfukaju nos..ja,ked nezabudnem,tak tym nasom rano a po prichode streknem,resp.oni si vedia aj sami.. Ako viem,co je to,ked kasles,lebo ti zatekaju hlieny..ja to mam permanentne,niekedy viac,inokedy menej..:/

andreajanickova
6. feb 2018

Moja chora nieje ale zapamätala si ze mesiac nesla do skolky koli kaslu a tak rano naschval kasle a hovori ze nejde do skolky pritom je zdrava :D ale v skolke uz nezakasle

fatima99
6. feb 2018

mozno ju tam nieco drazdi, mozno ma alergiu na prach a podobne. sla by som s nou asi na alergologiu

artepep
autor
6. feb 2018

@andreajanickova no ved preto ju nechcem na dlho vybrať zo skolky, alebo ju dávať len na pol dňa, že keď si na to zvykne, nebude tam chcieť byť celý deň.

marcelik88
6. feb 2018

Ak ma problemy len v skolke, tak tam bude nieco co jej vadi. Na alergologii ste neboli?

ataner81
8. jan 2019

Presne ako u mojej najstarsej.Tyzden co tyzden mi ucitelka volala ci stazovala sa, ze dcera priserne kasle a je chora.V ten den som letela k pediatricke a samozrejme, ze bola v poriadku.Diagnoza-zatekajuci ciry sopel.Po case ucitelka neverila uz ani mojej pediatricke a tak sme po dalsom absolutne zbytocnom vyluceni zo skolky absolvovali vytery, plucne, alergo, orl.Vsetko v poriadku, na nic nie je alergicka a kasle lebo jej zateka ciry sopel.Ukludnilo ich to na 2tyzdne a potom odznova.V pondelok nastup, utorok staznost, v stredu vylucenie na obed a moje behanie k pediatricke a vo stvrtok opat nastup.yja som sa nedala a odmietla som nechavat zbytocne zdrave dieta doma.

chrumka120
2. mar 2021

@artepep možno nechce byt v škôlke a vie že keď troska pokasle pôjde domov 🙂