Prečo neposielajú deti na PCR, ale musia byť 10 dní doma?
ahojte mam otazku prečo žiakov neposlu na PCR test kvôli pozitívite jedneho žiada ? ale musia byť všetci doma 10dni? nebolo by lepšie ak by sa deti otestovali a negatívne šli znovu do školy?
@patka06 aj u nás, ale to, čo som sem dala, je dole pod tým, ako si karantenu môžeš skrátiť.
@noemikatka áno predlžovať si karanténu, však môžeš byť infekčná. To choď rovno zajtra a budeš spokojná, že si negatívna?
@andreakotesova no ale to tu veľa báb radí takto, čiže vyjde negatívna a reálne bude infekčná vtedy, keď bude chodiť pomedzi ľudí s negatívnym testom..
@noemikatka ja som z toho uplne mešuge.. Dnes som si bola po syna( je v ss) a mi vravi ze v pondelok zistili ze maju pozitivneho spolužiaka. ŽIADNA karantena, žiadne testy....nič, normalne sa cely tyzden učili.
@andreakotesova chápem, nič také sme tam nemali, ale tak v podstate je to jedno aj tak ide len 3 dni skrátenia
@noemikatka zbytočne si budeš robiť dopredu PCR. Príznaky, resp. nakazenie sa môže prejaviť až na 10.den... v dcerinej triede už 2.karantena. V prvej presne po 7.dnoch ďalší nakazený (robili si celá trieda AG po 2 dňoch). Počas 2.karanteny 2.nakazeny po 7 dňoch, 3.nakazeny po 8 dňoch. PCR potvrdilo. Časť úplne bezpriznakova. Kamoši a kamošky, rodina u nikoho pozitívna nebola, okrem 1. nakazených. Takže neoplatí sa ti klamať o príznakoch, pozitívna môžeš byť až podstatne neskôr. A je veľká pravdepodobnosť, že ani dcéra nič nechytila.
@patka06 tak ale nemusí byť potom napr. zatvorená v byte.
@monkasponka možno nebol už predtým v škole.. U nás je teraz tak.
@monkasponka počítaju sa 2 dni od kontaktu. Čiže ak mal pozitívny PCR v pondelok, posledný kontakt bol v sobotu. Preto v karanténe nemuseli ostať.
@noemikatka seba neobjednaj na PCR,iba dcéru.
Ty nie si v karanténe,iba ona.
Keď výjde dcéra pozitívna,až vtedy ste celá rodina v karanténe
@monkasponka tak u nas bola tiez taka ista situacia a bolo mi to vysvetlene tak, ze sa vyhladavaju kontakty 2 dni dozadu. Ak.zistili v pondelok, tak nedelu a sobotu spolu neboli, tym padom nejdu do karanteny. Je to sice korunovana debilita, ale tak to je.
@monkasponka to nevadí sme asi viaceré.Dcera bola v karantene,ale starší syn do školy mohol ísť, muž do práce a najmladšia do škôlky.pytam sa hygienický ,že to akože vážne? Ona, že áno karanténa sa sťahuje iba na dcéru.Tak neviem potom asi toto ochorenie nie je také vážne.Podla ich logiky.
@rasto_zuzka v karantene je priamy kontakt s nakazenym, ziadny druhy ani treti kontakt potencionalnd nakazeneho....to bybv sucasnej situacii nechodil nikto nikde
@danieladeley moja snim bola v piatok a včera a dnes snim nebola tak ako je možné že dali karanténu jej?
@noemikatka dnes je nedela.....sobota prvy den, piatok druhy den dozadu ....pane boze
@rasto_zuzka tak toto je ake padnute na hlavu🤣🤣🤣🤣
@noemikatka ale zistili, že je pozitívny dnes a nie až zajtra.
@danieladeley ty vidis boha?🤣🤦🏽♀️
@noemikatka aj vsetkych svatych uz
@andreakotesova ďakujem už chápem 😂
@noemikatka na piaty deň jej môžeš dať urobiť pcr a keď bude negatívna,tak na siedmy môže ísť do školy k ostatným. Budeš na to potrebovať lístok od lekárky.
Zajtra ináč musíš hlásiť doktorke,že dcéra je v karanténe
@jana005 nepotrebuje žiadny papier od lekárky a do školy môže ísť až na 8my deň.
@andreakotesova smiem sa ešte spýtať ten pozitívny zo školy musel mať PCR pozitívny dnes či stačilo Ag aby boli ostatný karanténe?
@danieladeley ja to chápem. Lenže je to mimo logiku. Potom niet divu,že sa to tak šíri.Keby dcéra sa ukázala ako pozitívna tak potom syn by mohol nakaziť celú triedu +učiteľov.Tiez aj dcéra škôlku a manžel v práci.Je to celé zle.
@jana005 áno ďakujem a kedy ju mám presne obiednat na PCR test aby mi dali termín o 5dni?
@andreakotesova tak v našej škole potrebuje.
Dcéra už bola zo školy trikrát v karanténe,tak niečo o Tom viem
@noemikatka stačil aj AG test (lebo trieda sa mohla zatvoriť až po oficiálnom pozitivnom teste z MOM), ale bola aj na PCR.
@rasto_zuzka presne pre toto sa to šíri a aj preto ze očkovaní sa nemusia ísť otestovať a veľa znich je nepriznakovy ktorý to roznasaju 🙄☹☹☹
@jana005 moje deti tiež a nepotrebovali žiadny papier. Dokonca ani pozitivni žiaci po karantene.

@noemikatka aku karantenu si ako mas predlzovat?? ty v karantene teraz nie si, je v nej tvoja dcera. ak jej vyjde pozitiv. test, budes aj ty a nahlasis sa na pcr. Ak sa nahlasis na pcr teraz, budes za neho platit.