icon

Prečo neposielajú deti na PCR, ale musia byť 10 dní doma?

noemikatka
21. nov 2021

ahojte mam otazku prečo žiakov neposlu na PCR test kvôli pozitívite jedneho žiada ? ale musia byť všetci doma 10dni? nebolo by lepšie ak by sa deti otestovali a negatívne šli znovu do školy?

danieladeley
21. nov 2021

@noemikatka aku karantenu si ako mas predlzovat?? ty v karantene teraz nie si, je v nej tvoja dcera. ak jej vyjde pozitiv. test, budes aj ty a nahlasis sa na pcr. Ak sa nahlasis na pcr teraz, budes za neho platit.

andreakotesova
21. nov 2021

@patka06 aj u nás, ale to, čo som sem dala, je dole pod tým, ako si karantenu môžeš skrátiť.

ibrunova
21. nov 2021

@noemikatka áno predlžovať si karanténu, však môžeš byť infekčná. To choď rovno zajtra a budeš spokojná, že si negatívna?

ibrunova
21. nov 2021

@andreakotesova no ale to tu veľa báb radí takto, čiže vyjde negatívna a reálne bude infekčná vtedy, keď bude chodiť pomedzi ľudí s negatívnym testom..

monkasponka
21. nov 2021

@noemikatka ja som z toho uplne mešuge.. Dnes som si bola po syna( je v ss) a mi vravi ze v pondelok zistili ze maju pozitivneho spolužiaka. ŽIADNA karantena, žiadne testy....nič, normalne sa cely tyzden učili.

patka06
21. nov 2021

@andreakotesova chápem, nič také sme tam nemali, ale tak v podstate je to jedno aj tak ide len 3 dni skrátenia

lilke
21. nov 2021

@noemikatka zbytočne si budeš robiť dopredu PCR. Príznaky, resp. nakazenie sa môže prejaviť až na 10.den... v dcerinej triede už 2.karantena. V prvej presne po 7.dnoch ďalší nakazený (robili si celá trieda AG po 2 dňoch). Počas 2.karanteny 2.nakazeny po 7 dňoch, 3.nakazeny po 8 dňoch. PCR potvrdilo. Časť úplne bezpriznakova. Kamoši a kamošky, rodina u nikoho pozitívna nebola, okrem 1. nakazených. Takže neoplatí sa ti klamať o príznakoch, pozitívna môžeš byť až podstatne neskôr. A je veľká pravdepodobnosť, že ani dcéra nič nechytila.

andreakotesova
21. nov 2021

@patka06 tak ale nemusí byť potom napr. zatvorená v byte.

ibrunova
21. nov 2021

@monkasponka možno nebol už predtým v škole.. U nás je teraz tak.

lilke
21. nov 2021

@monkasponka počítaju sa 2 dni od kontaktu. Čiže ak mal pozitívny PCR v pondelok, posledný kontakt bol v sobotu. Preto v karanténe nemuseli ostať.

jana005
21. nov 2021

@noemikatka seba neobjednaj na PCR,iba dcéru.
Ty nie si v karanténe,iba ona.
Keď výjde dcéra pozitívna,až vtedy ste celá rodina v karanténe

danieladeley
21. nov 2021

@monkasponka tak u nas bola tiez taka ista situacia a bolo mi to vysvetlene tak, ze sa vyhladavaju kontakty 2 dni dozadu. Ak.zistili v pondelok, tak nedelu a sobotu spolu neboli, tym padom nejdu do karanteny. Je to sice korunovana debilita, ale tak to je.

rasto_zuzka
21. nov 2021

@monkasponka to nevadí sme asi viaceré.Dcera bola v karantene,ale starší syn do školy mohol ísť, muž do práce a najmladšia do škôlky.pytam sa hygienický ,že to akože vážne? Ona, že áno karanténa sa sťahuje iba na dcéru.Tak neviem potom asi toto ochorenie nie je také vážne.Podla ich logiky.

danieladeley
21. nov 2021

@rasto_zuzka v karantene je priamy kontakt s nakazenym, ziadny druhy ani treti kontakt potencionalnd nakazeneho....to bybv sucasnej situacii nechodil nikto nikde

noemikatka
autor
21. nov 2021

@danieladeley moja snim bola v piatok a včera a dnes snim nebola tak ako je možné že dali karanténu jej?

danieladeley
21. nov 2021

@noemikatka dnes je nedela.....sobota prvy den, piatok druhy den dozadu ....pane boze

noemikatka
autor
21. nov 2021

@rasto_zuzka tak toto je ake padnute na hlavu🤣🤣🤣🤣

andreakotesova
21. nov 2021

@noemikatka ale zistili, že je pozitívny dnes a nie až zajtra.

noemikatka
autor
21. nov 2021

@danieladeley ty vidis boha?🤣🤦🏽‍♀️

danieladeley
21. nov 2021

@noemikatka aj vsetkych svatych uz

noemikatka
autor
21. nov 2021

@andreakotesova ďakujem už chápem 😂

jana005
21. nov 2021

@noemikatka na piaty deň jej môžeš dať urobiť pcr a keď bude negatívna,tak na siedmy môže ísť do školy k ostatným. Budeš na to potrebovať lístok od lekárky.
Zajtra ináč musíš hlásiť doktorke,že dcéra je v karanténe

andreakotesova
21. nov 2021

@jana005 nepotrebuje žiadny papier od lekárky a do školy môže ísť až na 8my deň.

noemikatka
autor
21. nov 2021

@andreakotesova smiem sa ešte spýtať ten pozitívny zo školy musel mať PCR pozitívny dnes či stačilo Ag aby boli ostatný karanténe?

rasto_zuzka
21. nov 2021

@danieladeley ja to chápem. Lenže je to mimo logiku. Potom niet divu,že sa to tak šíri.Keby dcéra sa ukázala ako pozitívna tak potom syn by mohol nakaziť celú triedu +učiteľov.Tiez aj dcéra škôlku a manžel v práci.Je to celé zle.

noemikatka
autor
21. nov 2021

@jana005 áno ďakujem a kedy ju mám presne obiednat na PCR test aby mi dali termín o 5dni?

jana005
21. nov 2021

@andreakotesova tak v našej škole potrebuje.
Dcéra už bola zo školy trikrát v karanténe,tak niečo o Tom viem

andreakotesova
21. nov 2021

@noemikatka stačil aj AG test (lebo trieda sa mohla zatvoriť až po oficiálnom pozitivnom teste z MOM), ale bola aj na PCR.

noemikatka
autor
21. nov 2021

@rasto_zuzka presne pre toto sa to šíri a aj preto ze očkovaní sa nemusia ísť otestovať a veľa znich je nepriznakovy ktorý to roznasaju 🙄☹☹☹

andreakotesova
21. nov 2021

@jana005 moje deti tiež a nepotrebovali žiadny papier. Dokonca ani pozitivni žiaci po karantene.