Prečo niektoré deti nemajú radi niektoré učiteľky?
A ty máš rada všetkých nadriadených? Všetkých kolegov? Ja nie, doslova niektorých trpím a keby som mohla, tak by som sa aj o zem hodila, že ich nechcem ani vidieť.
Nie každý si s každým sadne. So spoloziakom, žiakom, učiteľom, susedom, kolegom, dokonca ani v rámci rodiny si každý s každým nesadne. Je to úplne normálny jav. Problém nastáva až vtedy, keď niekto nevie vyjsť s nikým, častokrát ani sam so sebou.
Suhlasim s hore napisanym - deti to robia intuitivne, ucitelia skor ziskanou skusenostou alebo predsudkami... niekedy je ten pocit objektivny - inokedy nie...ale tak to mas vsade v zivote... obcas si nesadnu ani vlastni surodenci...
Koli pristupu? Ich spravaniu? Dcera neznasa matiku, no o ucitelke matiky tvrdi, ze je naj. Prirodzena autorita, vie sa zasmiat, udrzat ziakov na uzde. Nekrici, nevrieska, neponizuje, nezosmiesnuje. Hodnoti to co ziak vie- nie to co si zabudol.... A potom su ucitelky co robia presny opak.
Súhlasím s vyššie napísaným...nikto predsa nemá rád všetkých ľudí a po pravde ,sa ani nezamýšľal nad dôvodmi,prečo ich nemám rada .Nie sú mi sympatickí ,máme rozdielny pohľad na svet,rozdielne názory,nepáči sa mi ich správanie ,vyjadrovanie ,nemáme nič spoločné ...V práci tiež bežne ľudia nemajú radi svojich nadriadených ,hlavne tých prísnejších ..je to prirodzené
Nepíšeš, kolkorocne deti, ale väčšinou sa tie učiteľky pričinili o to, aby ich žiaci nemali radi. Teraz nemyslím, že ucitel nemá byt prísny, ale mal by byt voči detom rešpektujúci (napr neurážať ich) a byt spravodlivý (mat jeden meter). Mesiac dozadu som sa stretla so spolužiakom zo základnej skoly skoro po 20 rokoch. Spominali sme, preberali ucitelov a presne sme sa zhodli, že najlepsi bol ucitel prirodopisu. Bol prísny, ale rešpektujúci, spravodlivý a zásadový. Na začiatku školského roka vysvetlil pravidla, že pisu sa dve písomky za polrok a každého žiaka za polrok 2x vyskusa. Ak sa niekto neprihlási dobrovolne, tak ide podľa abecedy. Každý vedel, čo od neho môže cakat, každý vedel, že sa každú hodinu skusa a nikto na neho nenadaval a spätne viacero spolužiakov povedalo, ze ho berú za najlepšieho ucitela. Naopak, zažila som ucitela, ktorý nám ako druhákom dal prvý tyzden neohlásenu päťminútovku z matematiky a všetkým nám dal 5ky a vybliakal sa na nás. Veľa spolužiakov ho potom neznasalo a rovnako aj matematiku, aj keď zrejme nebol ten ucitel zlý, ale bola to jeho forma budovania rešpektu zlom a nie motiváciou.
presne, nie kazdy si s kazdym sadne,
no co sa uciteliek tyka tak aspon ja mam.taku skusenost ze ak dieta nema rado niektoru ucitelku tak nie je v triede ani v skole s tymto pocitom same, tych deti byva viac... naopak ak ma rado dieta nejaku ucitelku tak ju maju radi vsetci.. byt ucitelom je poslanie... a deti to citia. kto sa tym riadi a kto svoju pracu robi s vasnou, rad a pre nich.

A ty máš rada všetkých?