icon

Prečo sú dnešné deti stále viac arogantnejšie?

28. okt 2025

Ahoj.
Mozno taky vykrik do tmy a mozno podnet na uvahu....
Denne chodim do skoly pre dieta, to co predvadzaju soplavi tretiaci, štvrtaci je normalne nonsens.
Co slovo to vulgarne nadavky,same skarede hresenia. Revu jak besní, drzé to je...úcta k starsim ziadna....jak telata,ani bú ani mú...rodicia tiez niektori ako z divociny...
Nielen chlapci ale aj niektore dievky. Zoberie drevenu palicu a mlati spoluziaka po hlave, trepe rukami,kope....mysliac si ze som zaujimava..atd.
Ako je možne, ze z deti rastie taketo nieco?
Aj ja mam deti.... ale toto nedokazuju. Ja sa snazim aby z mojich toto nevyrastlo, zatial uspesne.
Chyba vo vychove? Venujete sa svojim detom dostatocne?

tetapetra
31. okt 2025
@anonym_autor

@tetapetra lebo ty si totalny flegmatik za kazdych okolnosti

@anonym_autor ver tomu, že ja teda určite nie. Len sa nevzrusujem nad inými 🤷🏻‍♀️. Decká sú, aké sú. Nikdy neboli sväté, ale nikdy nie sú horšie ako sme boli my, naši rodičia, starí rodičia

tiika
31. okt 2025
@anonym_0b626b

@tiika Lebo nedopustia na deti, sú pre nich malí Bohovia. A rovnako sa mi nepáči ani ten trend flákania školy, že aj 3 je dobrá známka a pokým decko neprepadá je všetko ok. Ako jasné, ak niekomu nejde napríklad objektívne matika, nebudem robiť cirkus že nemá jednotku z nej, je ok aj 2 alebo 3, ale nebudem tolerovať aby mal trojky aj z dejepisu, zemepisu, slovenčiny. Lebo sa tým učia že sa môžu flákať a v práci im nikto nebude tolerovať ak budú robiť pracovné úlohy na 10 alebo 30 percent.

@anonym_0b626b to nie, v práci bude stačiť ak jednu svoju zvolenú profesiu/pozíciu budú vykonávať na 100% nie všetky činnosti vo firme.
Ale asi ta chápem, je to o tom vedení k zodpovednosti, plnení si povinnosti, vedomemu vzdelávaniu a prace na sebe, robeni pokrokov, ktoré vedu k istému cieľu. Za mna sú však známky len čiastočným odrazom týchto zručnosti.

tiika
31. okt 2025
@anonym_0b626b

@tiika A prečo sa tak správa dnešná generácia rodičov? Dôvodov je viac. Nemalý podiel na tom má tlak politikov, psychológov, médií, že sa tlačí že dieťati nemôžeš dať ani jemne po zadku, že so všetkého môže mať traumu a podobne. A druhý problém je rastúca neplodnosť, iné je ak ako kedysi rodičia ani nevedeli že sa im podarilo otehotnieť a neriešili to a iné ak proste 10 rokov postupuješ umelé oplodnenia a bolestivé procedúry, trpíš psychicky a potom sa dieťa po 10 rokoch zázrakom podarí, to potom je ťažké nebyť opičí rodič.

@anonym_0b626b nikde som nenašla tlak na to nedávať deťom hranice, nenechať ich pocítiť prirodzene dôsledky svojho spravania, neurčovať im režim, pravidla, ustupovať z pohodlnosti, ľahostajnosti, nevšímať si ich a nevenovať sa im, zákazy vzdelávať sa vo výchove a rodičovstve… Takze to jemne capnutie je len malou častou v celom spektre. To, že sa respekt a disciplína dosahovali fyzickým a psychickým násilím neznamena dať teraz detom absolútnu voľnosť. Ale kvôli tomu, že predchádzajúca generácia iné spôsoby výchovy veľmi nepoznala, tak ich ani nedokázala odovzdať súčasným rodičom. Ti potom tápu a chýbajú im potrebné zručnosti.
Mne tiež veľmi chýbali, no nepovažujem za hanbu si ich dopĺňať a vzdelávať sa. A poviem ti, to čo sa odporúča je diametrálne odlišne od nejakej voľnej výchovy.

tiika
31. okt 2025
@anonym_0b626b

@tiika A prečo sa tak správa dnešná generácia rodičov? Dôvodov je viac. Nemalý podiel na tom má tlak politikov, psychológov, médií, že sa tlačí že dieťati nemôžeš dať ani jemne po zadku, že so všetkého môže mať traumu a podobne. A druhý problém je rastúca neplodnosť, iné je ak ako kedysi rodičia ani nevedeli že sa im podarilo otehotnieť a neriešili to a iné ak proste 10 rokov postupuješ umelé oplodnenia a bolestivé procedúry, trpíš psychicky a potom sa dieťa po 10 rokoch zázrakom podarí, to potom je ťažké nebyť opičí rodič.

@anonym_0b626b inak s tým neskorším rodicovstvom, ja som na tom veľmi podobne a nechávam sa k dietatu so strachom ako k nedotknutelnemu anjelikovi, čiže to je skôr individuálne a záleží skôr od osobnosti rodiča, nie od toho, v akom veku alebo ako bolo náročné sa ním stat

nika_23
31. okt 2025
@anonym_2d74d4

@nika_23 ale hovbi. Tato veta ma stavia zo stolicky. ☹️🙉

@anonym_2d74d4 kľudne sa postav,anonymka.Pravda sa zle číta aj počúva.

anonym_ef5f1c
31. okt 2025

Preco su deti v dnesnej dobe viac arogantnejsie?
Precitaj si par prispevkov tu, alebo v inej teme a mas odpoved- kazda druha odpoved zeny/matky je utocna, arogantna, miestami az agresivna a vulgarna. Velakrat iba autora potrebuju ponizit, urazit, podkopat, zosmiesnit … tak co potom moze vyrast z deti takychto matiek? 🤛😉

autor
31. okt 2025
@anonym_ef5f1c

Preco su deti v dnesnej dobe viac arogantnejsie?
Precitaj si par prispevkov tu, alebo v inej teme a mas odpoved- kazda druha odpoved zeny/matky je utocna, arogantna, miestami az agresivna a vulgarna. Velakrat iba autora potrebuju ponizit, urazit, podkopat, zosmiesnit … tak co potom moze vyrast z deti takychto matiek? 🤛😉

@anonym_ef5f1c presne to si vsimam uz nejaky cas 🤷‍♀️

anonym_ef5f1c
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_ef5f1c presne to si vsimam uz nejaky cas 🤷‍♀️

@anonym_autor
Smutne ze?! Mne je uz niekedy na grc, aki dokazu byt ludia zli.

evkatk
1. nov 2025

Značnú vinu možno zvaliť na mobily, tablety, video hry.... Okrem rozvoja komunikácie medzi rovesníkmi a ostatnými ľuďmi, poškodzujú sa do značnej miery neurotransfery a dochádza k poškodeniam mozgu. Citovo sú ploché, neberú vážne žiadne upozornenia, dospelých majú na háku. Zhoršujú prospech, škola ich úplne prestane zaujímať a tiež aj rodičia. A mnohí dospelí to prehliadajú. považujú to za normálny jav. Bojové videohry úplne pomätú deti, prestanú rozoznávať reálny svet od toho v hre, nepripúšťajú, že agresívnym správaním môžu vážne druhému ublížiť. Veď v hre sa nikomu nič nestane, maximálne zomrie. Bitky detí už nie sú o tom, že sa pobijeme za svoju pravdu a potom pomeríme. Takmer pri každej bitke ide o vážne ublíženie za vyhrážok "zabijem ťa". V popubertálnom veku vyžadujú stále viac unikať z reality, ktorú neuzávajú a to cez aklkohol a drogy. Mnohí mladí sa vyvršujú na bezbranných starých ľuďoch. Stačí menšia poznámka na adresu ich správania a sú schopní toho starého človeka aj zabiť.

anonym_6fae3d
Autor odpoveď zmazal
anonym_2d74d4
1. nov 2025
@derdia

@anonym_autor kopiruju spravanie rodicov.

@derdia kopiruju spravanie rodicov? 🙉😅🤣🤣🤣 my sa s muzom nebavime o hovnach, nenadavame si do debilov, kazdy mame 2tituly, sme slusni, zo slusnych rodin. A moje dieta, prva tema zo skolky-hovna🙉potom nadavky-ty debil,.. toto fakt nemaju u nas z domu.. a ani stari rodicia tak nerozpravaju..

anonym_2d74d4
1. nov 2025
@tiika

@anonym_0b626b inak s tým neskorším rodicovstvom, ja som na tom veľmi podobne a nechávam sa k dietatu so strachom ako k nedotknutelnemu anjelikovi, čiže to je skôr individuálne a záleží skôr od osobnosti rodiča, nie od toho, v akom veku alebo ako bolo náročné sa ním stat

@tiika ja som mala deti v 27 a 30. Cize mlada. Obe rovnako vychovavam. Jedno kludne, nadane, druhe divoke, sportovy typ. Uplne su odlisne. Cierna a biela. Nie, nie je to vychovou. Nase mladsie podedilo tazku povahu...

anonym_2d74d4
1. nov 2025
@evkatk

Značnú vinu možno zvaliť na mobily, tablety, video hry.... Okrem rozvoja komunikácie medzi rovesníkmi a ostatnými ľuďmi, poškodzujú sa do značnej miery neurotransfery a dochádza k poškodeniam mozgu. Citovo sú ploché, neberú vážne žiadne upozornenia, dospelých majú na háku. Zhoršujú prospech, škola ich úplne prestane zaujímať a tiež aj rodičia. A mnohí dospelí to prehliadajú. považujú to za normálny jav. Bojové videohry úplne pomätú deti, prestanú rozoznávať reálny svet od toho v hre, nepripúšťajú, že agresívnym správaním môžu vážne druhému ublížiť. Veď v hre sa nikomu nič nestane, maximálne zomrie. Bitky detí už nie sú o tom, že sa pobijeme za svoju pravdu a potom pomeríme. Takmer pri každej bitke ide o vážne ublíženie za vyhrážok "zabijem ťa". V popubertálnom veku vyžadujú stále viac unikať z reality, ktorú neuzávajú a to cez aklkohol a drogy. Mnohí mladí sa vyvršujú na bezbranných starých ľuďoch. Stačí menšia poznámka na adresu ich správania a sú schopní toho starého človeka aj zabiť.

@evkatk moj brat hral hry na pc do rana. Dnes je uspesny, oblubeny advokat, skvely otec. Ked mal cca 12r, prisli pc, mobily, nintenda.mali sme vsetko. A nie su z nas asociali...

jana_eyre_2
1. nov 2025

inak ako tak si luskam pár tem na mk, kde sa vyjadrujú ženy matky.. jednoznačná odpoveď prečo sú dnesne deti arogantne je, lebo majú také matky 🤪

anonym_2d74d4
1. nov 2025
@tetapetra

@anonym_autor ver tomu, že ja teda určite nie. Len sa nevzrusujem nad inými 🤷🏻‍♀️. Decká sú, aké sú. Nikdy neboli sväté, ale nikdy nie sú horšie ako sme boli my, naši rodičia, starí rodičia

@tetapetra toto mi tvrdi mamina. Ze aj dakedy sa pobili, papulovali, fajcili, podpalili sennik, pili, ... deti. Ale bali sa autority. Nas bolo v triede 36, aj taki geroji, ale ked prisla slovencinarka, muchu bolo pocut letiet😁

tiika
1. nov 2025
@anonym_2d74d4

@tiika ja som mala deti v 27 a 30. Cize mlada. Obe rovnako vychovavam. Jedno kludne, nadane, druhe divoke, sportovy typ. Uplne su odlisne. Cierna a biela. Nie, nie je to vychovou. Nase mladsie podedilo tazku povahu...

@anonym_2d74d4 reagovala som na to, že prečo sú niektori “opici rodičia” preklikni si, ak chceš.
Samozrejme, že každý sa rodí s nejakym temperamentom, genetickou výbavou, avšak naše reakcie a spôsoby vyjadrovania sú formované výchovou. Práve to, že máš deti s rôznou osobnosťou len ukazuje, že rovnaká výchova nebude u nich fungovať rovnako.
A určite ani ty sa k nim nespravas rovnako. U jedného možno staci pokojne vysvetliť, dohodnúť sa a u druhého by si sa potrebovala viac ovládať, sústrediť sa na počúvanie a nájsť úplne iné riešenia.
To, ako to zvládneš sa na ňom odrazí, pretože tak jednoducho prebieha ucenie.

tiika
1. nov 2025
@anonym_2d74d4

@evkatk moj brat hral hry na pc do rana. Dnes je uspesny, oblubeny advokat, skvely otec. Ked mal cca 12r, prisli pc, mobily, nintenda.mali sme vsetko. A nie su z nas asociali...

@anonym_2d74d4 a čo robil do tých 12 rokov?

tetapetra
1. nov 2025
@anonym_2d74d4

@tetapetra toto mi tvrdi mamina. Ze aj dakedy sa pobili, papulovali, fajcili, podpalili sennik, pili, ... deti. Ale bali sa autority. Nas bolo v triede 36, aj taki geroji, ale ked prisla slovencinarka, muchu bolo pocut letiet😁

@anonym_2d74d4 mama ma pravdu 😁 za mňa je to celou tou blbou dobou. Internetom. Decká sú aké sú,snáď s toho vyrastú. My sme vyrastli. Ale kukni koľkých mizoginov máme v dnešnej dobe. Toho sa treba báť.

evkatk
2. nov 2025

Aké hry hral ten brat? Lebo teraz letí strieľanie, zabíjanie... Hra s nevinným názvom "Autíčka", ktorú deti veľmi radi hrajú už od piatich rokov, je u nich veľmi obľúbená. Ide o to, že skupine mládencov sa zapáči auto jedného taxikára a chcú ho. Tak taxikára prepadnú, vytiahnú ho z auta a dobijú na smrť. Na záver taxikárovi rozkopú a rozdrvia hlavu, z ktorej viditeľne vyteká mozog. jeho auto si víťazne zoberú. To je známa a obľúbená videohra aj malých detí. Oni sa ale presviedčajú o tom, že takéto správanie je správne, veď výsledkom je víťazstvo. Jeden otecko ma presviedčal, že to nemôže byť nič zlé, ak má názov autíčka, tiež ju kúpil synovi. Kým ju nevyskúšal a potom zúril a neskôr sa mi aj poďakoval za upozornenie.

evkatk
2. nov 2025

Niečo pravdy je na starom: " Ak malé dieťa urobí niečo hodne zlé, radšej nech poplače z toho, že dostane na zadok, ako by neskôr kvôli nemu mala plakať celá rodina."

elizabeta56
2. nov 2025
@evkatk

Aké hry hral ten brat? Lebo teraz letí strieľanie, zabíjanie... Hra s nevinným názvom "Autíčka", ktorú deti veľmi radi hrajú už od piatich rokov, je u nich veľmi obľúbená. Ide o to, že skupine mládencov sa zapáči auto jedného taxikára a chcú ho. Tak taxikára prepadnú, vytiahnú ho z auta a dobijú na smrť. Na záver taxikárovi rozkopú a rozdrvia hlavu, z ktorej viditeľne vyteká mozog. jeho auto si víťazne zoberú. To je známa a obľúbená videohra aj malých detí. Oni sa ale presviedčajú o tom, že takéto správanie je správne, veď výsledkom je víťazstvo. Jeden otecko ma presviedčal, že to nemôže byť nič zlé, ak má názov autíčka, tiež ju kúpil synovi. Kým ju nevyskúšal a potom zúril a neskôr sa mi aj poďakoval za upozornenie.

@evkatk to akože nejaký rodič dovolí hrať svojmu dieťaťu takúto hru? A ešte ak má 5 rokov, to ako vážne? Ja deťom nedovolím ani také, kde sa dve autá narazia.

elizabeta56
2. nov 2025
@anonym_2d74d4

@anonym_2d74d4 najviac sa mozog formuje do troch rokov, potom o čosi spomalí cca do puberty. Ale celkovo sa formuje do približne 25 rokov. Je veľký rozdiel začať hrať hry v 12tich a začať s elektronikou a hrami v troch. Dnešné deti sú prvou generáciou, ktorá mala mobilnú elektroniku k dispozícii v podstate od narodenia a až čas ukáže, ako sa to na nich podpíše.

althejka
4. nov 2025

@anonym_autor arogancia stupa u dospelych,stupa priamo umerne aj u deti.

anonym_89df8d
4. nov 2025
@anonym_autor

@nika1971 ako..aj moje bolo rozmaznavane hlavne ak bolo sam jedinacik.. ale nie v takom style,ze rodic je nic...ze moze hocico urobit a povedat, hocako sa spravat lebo som king. Nikdy... ja ked nieco doma poviem,tak mam respekt

@anonym_autor joj moja ty máš rešpekt, no stačí, ak druhý rodič, alebo rodina podrýva pravidelne matke autoritu a z decka je nič. Matka sa potom môže aj na uši postaviť a posúvať mihálnicami už jej nič nepomôže.

martin96321
7. nov 2025

Nieje to detmi,ale rodicmi. Na nas rodicia nemali cas,tak nas vykopli vonku sa hrat. Porobili sme voloviny aj my. Tiez som niektore veci nemohol velmi vycitat svojim detom,lebo sam som bol horsi. Ale v dnesnej dobe sa rodicia chorobne zastavaju svojich deti. Nemaju hranice,nemaju zodpovednost za svoje ciny iba čičikanie od mamky- otca. Mali sme v zš skolnika,ktorý ráno stal pred skolou. Nic nehovoril,len tam stal a kazdy spomalil a stichol ked prechadzal okolo neho. Mal respekt,lebo si poradil s najvacsimi chuliganmi vzdy. Neriesil to s riaditelkou,rodicmi......zavolal policiu a rodicia si pre deti museli ist . Najhorsi dostali 3 -4 -zo spravania,hrozila im polepsovna a vyhadzov zo skoly. Dnes? Treba pristupovat chapavo,s porozumenim,treba pristupovat citlivo.......ale zivot ich nauci. Tak isto ako nas😀

anonym_2d74d4
8. nov 2025
@elizabeta56

@anonym_2d74d4 najviac sa mozog formuje do troch rokov, potom o čosi spomalí cca do puberty. Ale celkovo sa formuje do približne 25 rokov. Je veľký rozdiel začať hrať hry v 12tich a začať s elektronikou a hrami v troch. Dnešné deti sú prvou generáciou, ktorá mala mobilnú elektroniku k dispozícii v podstate od narodenia a až čas ukáže, ako sa to na nich podpíše.

@elizabeta56 vdaka Bohu za normalnych rodicov, ktori nekrmia 8mes deti pri pozerani rozpravky v mobile🙉to ked vidim🙉

anonym_2d74d4
8. nov 2025
@martin96321

Nieje to detmi,ale rodicmi. Na nas rodicia nemali cas,tak nas vykopli vonku sa hrat. Porobili sme voloviny aj my. Tiez som niektore veci nemohol velmi vycitat svojim detom,lebo sam som bol horsi. Ale v dnesnej dobe sa rodicia chorobne zastavaju svojich deti. Nemaju hranice,nemaju zodpovednost za svoje ciny iba čičikanie od mamky- otca. Mali sme v zš skolnika,ktorý ráno stal pred skolou. Nic nehovoril,len tam stal a kazdy spomalil a stichol ked prechadzal okolo neho. Mal respekt,lebo si poradil s najvacsimi chuliganmi vzdy. Neriesil to s riaditelkou,rodicmi......zavolal policiu a rodicia si pre deti museli ist . Najhorsi dostali 3 -4 -zo spravania,hrozila im polepsovna a vyhadzov zo skoly. Dnes? Treba pristupovat chapavo,s porozumenim,treba pristupovat citlivo.......ale zivot ich nauci. Tak isto ako nas😀

@martin96321 rodicia za vsetko volaju do skoly. 🙉 chrania si deti. Nedopustia. Tie im potom v puberte utekaju cez okna, hulia, ... co ja zazivam. Nechapem. Trestne oznamenia chcu podavat, lebo 1dieta sotilo druhe a pod. 🙉 pomoc.

anonym_fae12a
9. nov 2025
@anonym_2d74d4

@martin96321 rodicia za vsetko volaju do skoly. 🙉 chrania si deti. Nedopustia. Tie im potom v puberte utekaju cez okna, hulia, ... co ja zazivam. Nechapem. Trestne oznamenia chcu podavat, lebo 1dieta sotilo druhe a pod. 🙉 pomoc.

@anonym_2d74d4 bože, to ako boli vychovávaní ti rodičia a kým, keď sa takto v dospelosti správajú? 🙉

martin96321
9. nov 2025
@anonym_2d74d4

@anonym_2d74d4 No ved prave. A potom vypustia do sveta to zivota neschopne "dietatko" a nevie co ma robit

martin96321
9. nov 2025
@anonym_fae12a

@anonym_2d74d4 bože, to ako boli vychovávaní ti rodičia a kým, keď sa takto v dospelosti správajú? 🙉

@anonym_fae12a Svojimi rodicni. Nemame na nic cas,ani na vlastne deti. Maju v ruke mobily cele dni,pozeraju voloviny,vyzvy a potom nevedia rozlisit realitu od hry