icon

Prečo žiaci základných škôl siahajú skôr po zahraničnej literatúre ako slovenskej?

dokava
17. máj 2018

Mnohé štúdie poukazujú na to, že žiaci buď čítaniu venujú malo času alebo žiaden čas. A keď náhodou majú záľubu v čítaní kníh preferujú zahraničnú tvorbu pred slovenskou. Prečo myslíte, že je to tak? Vaše názory, postrehy by mi naozaj pomohli, vopred ďakujem

Strana
z2
lilke
18. máj 2018

@hettinka walliamsa majú komplet nacitaneho, ale milesa... ešte nie, ale vraj už videli u spolužiakov, pozrieme, vdaka. 🙂

michaelamilan
18. máj 2018

Začnem asi tym, ze NIEJE pravda , ze kto deti nevedie k čítaniu, nečítajú. Moja mama nadupaná gymplacka, knihomol-kupovala a vela knih citala aj nam detom a ani jeden vztah ku knihám nemáme. Teraz som ja matka uz 5rocneho syna. Ten si vybera knihy sam. Este čítať nevie, ale dôležité sú ilustrácie. A aj mne sa viac páčia zahraničné. Ilustrácie na výbornú a aj obsahovo ma lákajú viac. Nejako ma Slovenská tvorba neocarila,je to nuda 🤔

eliska13
18. máj 2018

@dokava u nás sa začínalo Thomasom Brezinom a mini detektívkami, potom Walliamsovky, denník odvážneho Bojka, Grazlik Gabo....žiaľ zo slovenských ho nič nezaujao a to mu v knižnici už núkali všeličo.Velmi chcel knižku od Heviera psík, ktorý chodil do práce čítali úryvok v čítanie na SJ a už sa nepredáva dokonca som písala Hevierovi🙂)a nemá ani jednu.

siska012
18. máj 2018

to je presne ako so slovenskými seriálmi alebo filmami .. všetko stojí s prepáčením za ho*no 😀 (dobre česť výnimkám , ale tích je strašne málo )

Strana
z2