icon

Prispeli by ste na darček pre riaditeľku a učiteľku?

8. nov 2022

Do školy mi dieťa chodí tento rok prvýkrát a v decembri odchádza riaditeľka a učiteľka má tento rok jubileum. Mamičky sa im chcú po 15€ skladať na darček avšak pre mňa sú to úplne cudzie osoby, dostali na začiatku roka kávu a sladké, keď mal malý narodeniny každá dostala zákusok ale toto mi príde veľa. Sme však malá dedina kde sa ohovára jedna radosť a viem že keď neprispejem bude zle, mne je však proti srsti skladať sa niekomu cudziemu keď si ani ako rodina medzi sebou nedávame darčeky iba na jubilea.

autor
9. nov 2022

@vreckovka2 presne to som chcela a hovorila im ale žiaľ idú si svoje

katka700
9. nov 2022

Som alergická na takéto r*tolezky ktoré sa s obľubou strkaju učiteľkam do analu ideálne za cudzie peniaze v štýle vymysleli sme si tak plat inak ťa ohovorime. Keď dieťa chodí do škôlky 2 mesiace čo má s tým že riaditeľka odchádza?
Nestačilo by zložiť sa na 2 pekne kytice?

katka700
9. nov 2022

Tak kašli na ne a neprispej. A nech ťa ohováraju keď nemajú čo robiť.

vreckovka2
9. nov 2022

Nech daju v skupine anketu s viacerymi moznostami darcekov - zahrnu vsetky navrhy. A nech sa hlasuje. Podla toho nech prisposobia aj sumu...

rakywanda
9. nov 2022

Prepáčte, ale prečo by som vešala rodičom či deťom, kedy mám narodeniny a dupľom koľké. Je to moja súkromná vec. A ja napr. už niekoľko rokov ignorujem túto udalosť. Ak nám odchádza kolegyňa na materskú, či do dôchodku, zbierame sa im v rámci pedagogického kolektívu. Nikdy sa rodičia nezbieraju hromadne, lebo povedzme si pravdu, nie každý si padneme do oka. Ak niektorý rodič uzná za vhodné, dá niečo za seba.

mandzula
9. nov 2022

Ja celkom nerozumiem tymto "skladackam" pre ucitelov. Robia pracu, ako kazdy iny, za ktoru su zaplateni, nerobia predsa charitu. Akoze drobne podakovanie v podobe kvetov, bonboniery je ok, ale aby sa im deti pomaly na vikendove pobyty skladali (pripad zo ZS mojej dcery), lebo sa niektori rodicia potrebuju ukazat, to uz je prilis. A potom este prstom ukazovat na "chudakov", ktori nechcu prispiet.

autor
9. nov 2022

@mandzula presne , vidím ako každý mesiac niektoré osoby meškajú so zaplatením školného ale na toto dajú bez okolkov ...nie sme na tom tak zle aby sme si to nedovolili ale sami si doprajeme veľmi málo aby deťom nič nechýbalo a a by sme vždy mali rezervu a toto síce nie je veľa ale je to pre nás nákup na týždeň

autor
9. nov 2022

Už sa začalo ohováranie a skupinová šikana ..bože myslela som si že ako dospelá toto nezazijem, chudence deti

huginko
9. nov 2022

@doriiis dôvod? Nie je to trochu cez?

doriiis
9. nov 2022

@huginko ...pre nás nie.Odjakziva to tak robíme.

huginko
9. nov 2022

@doriiis prepáčte, potom sa čudujeme, ze sa to berie už pomaly ako samozrejmosť... 😬😬

doriiis
9. nov 2022

@huginko .. nemyslím si,že to berú ako samozrejmosť.Aspon tie učiteľky,ktoré máme my.Cez kovid napr.nedostali nic.A my máme zavedený systém taký,že sa zozbiera istá suma na zač.roka a potom už sa nič nedoplaca.A nás je 16.Tento rok to bolo 10x16=160.Z toho sa kupujú všetky darčeky celý rok.Ked niečo ostane,rozdá sa naspat

adkalu
9. nov 2022

Myslím, ze sa bojíš dopredu. K deťom sa môžu nepekne správať ak aj zaplatíš. Aj je mamička, ktorá zbiera peniaze súdna, tak tvoj príspevok nebude očakávať. Ináč, možno učiteľky ak by vedeli čo je kolo toho, tak by ani žiaden dar nechceli. Ja som ako dovernik zbierala peniaze, lebo nám jedna fantastická pani icitelka išla do dochodku, ale to mi sme mali skôr problém ubrzdit rodičov, lebo bola ozaj obľúbená, my sme sa však zbierali podstatne nižšou sumou a bola to veľmi dôstojna a dojemná rozlucka. Ale tak my sme ju poznali niekoľko rokov, zázračné sme sa všetci zhodli a zbierali sme sa o polovicu menej. Ináč zbierať by mala nielen zodpovedná, ale hlavne diskrétna osoba, aby sa takýmto nepríjemnostiam predchádzalo.

autor
10. nov 2022

@adkalu žiaľ už sa začalo ohováranie, v skupine bolo písané že ak by som prispela a ešte jedna mamička tak by si mohli dovoliť tortu aj pre učiteľku a že kvôli nám to nevyjde.... Ja som im hovorila že keby išlo o ide dary z menšou sumou tak by som nemala taký problém ale naozaj sa mi tie darčeky nepáčia a nevidím zmysel dávať k odchodu do dôchodku plaketu a obliečky na posteľ a k jubileu kľúčenku a set pre učiteľku - doslova všetko čo má na sebe napíš pani učiteľke - veď ona nie je len učiteľka ale aj žena a ani inej osobe s iným povolaním predsa nedám na narodeniny dvojdecove vino s napísom pre pani upratovačku nie ?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
adkalu
10. nov 2022

Tak toto je nefer, ved sú rodiny, ktoré rátajú každé euro a majú byť pranierovane, lebo nezaplatia?No ono je to s tými darčekmi osemetne, proti gustu... ale keby som ja dostala obliečky, tak sa pobavim🙈

huginko
10. nov 2022

@doriiis pardon, zbiera na začiatku 16 eur? To kde sme? A ze cez kovid nedostali nič, no pekne.. Prežili to? Učiteľky sú platené za prácu, ktorú vykonávajú. Tak ako ini.

doriiis
10. nov 2022

@huginko ...pardon,som v školskej rade a viem a vidím koľko práce ucitelia spravia aj pomimo svojej prac.doby,zadarmo.Ale to ty asi ako rodič,ktorý zjavne bojkotuje všetko už len z princípu asi nevidí.A preto ťa prosím,staraj sa o seba.Ak je tebe veľa za 2-3 mesiace zoskrabat 10 € tak to je fakt na zamyslenie.Kedze som triedny dôverník,peniaze zbieram ja....a áno,niektorí mi zaplatili tých 10 eur na trikrát.S čím nikto nemal žiaden problém.Uplne chápem.A máme na celý rok pokoj.

doriiis
10. nov 2022

@huginko ...a zbierame 10€ nie 16.16 je deti v triede....treba čítať pozornejsie

huginko
10. nov 2022

@doriiis ja môžem napísať svoj názor. Áno, z princípu nie som za takéto darčeky nikomu. Učiteľ je učiteľ, nie kamarát. Potom to v našom školstve vyzerá tak, ako vyzera. A žeby robili takú nad prácu? No, málokedy... Málokde

doriiis
10. nov 2022

@huginko ..ked myslíš.

doriiis
10. nov 2022

@huginko ...a názor ti neberiem.Reprezentuje ťa.

huginko
10. nov 2022

@doriiis samozrejme.. Za tým si stojím tak, ako ty

123andy123
10. nov 2022

Ze to tým pedagogickam není trápne. Od rodičov pýtať peniaze, za to ze oni majú sviatok. Ešte toľko veľa peňazí. Véd možno od rodiny nedostanú taky drahý dar ako od malých detí.
Potom tie matky, ktoré vytvorili zbierku budú mať projekciu. Príde mi to ako úplatok.
My nedávame v skolke nič, práve naopak keď majú deti sviatok tak dostanú nejakú drobnosť.

sidicek
10. nov 2022

Ja absolútne nechápem čo majú s ich vyrociami rodicia. Véd hádam toto riešia kolegyne,v rámci kolektívu, keď im odchádza riaditeľka. To akoby sa primarovi na chirurgii skladali na dar pacienti, resp. ich príbuzní 🙂

autor
10. nov 2022

@sidicek je to škôlka kde pracujú 3 osoby

adkalu
10. nov 2022

@123andy123 a to je v poriadku, ze?

doriiis
10. nov 2022

@123andy123 ..a tie im kupuje kto?

doriiis
10. nov 2022

@adkalu ...vieš,ako to chodí na Slovensku.Kym dávajú aj tvojmu dieťaťu,je všetko v poriadku.Ale,že by si ti dal niekomu niečo,to už určite nie.

123andy123
10. nov 2022

@doriiis no určite nie učiteľky zo svojho... ide to z príspevku ktorý platíme. Ide naozaj len o pár cukríkov, tie deti to poteší. Ale skladať sa ucitelke po 15e za dieta je podľa mňa vela... Véd nech kúpia niečo učiteľke nejakú kyticu alebo nech každé dieta donesie nejakú kvetinku. Nie takto hromadné kúpia vyvoleni rodicia nejaký darček, ostatní ani nebudú vedieť za co platia. Za mňa nie.
A nežijeme na svk