Problém prváčika s učiteľkou
Baby potrebujem poradiť a možno získať taký nadhľad. Mám prváka, je to živý chlapec, od začiatku si nesadli s učiteľkou. Má 50rokov a 25 ročnú prax ako učiteľka. Po mesiaci chodenia do školy (malého nosím každý deň do školy ja) ho bola odviezť babka, učiteľka ju stretla a sťažovala sa na syna, že vyrušuje, kričí cez prestávky a píše horšie ako cigánka, hlavne, že za písmo nosil každý deň slniečko niekedy aj s hviezdičkou. Tak som za nou zašla, samozrejme syn nesmie vyrušovať ani kričať ani behať cez prestávky, dohodli sme sa, že mu s manželom dohovoríme a uvidíme ako sa situácia vyvinie. Ale zároveň som ju poprosila aby ho aj ona usmernila a keďže si poznám syna, potrebuje na seba upútať tak vystrája a ešte som ju poprosila, aby ak urobí niečo fajn aby ho pochválila lebo to naňho viac funguje ako krik, ale jasne, že som jej dala za pravdu, že nesmie vystrájať. Vyjadrila sa citujem, že ma dokonalú triedu (23detí) len náš syn jej vystrája. O mesiac sme sa kontaktovali telefonicky, že ako a ona sa vyjadrila, že náš syn je zlý a vychcaný, presne takto mi to povedala do telefónu. Skoro ma vystrelo, poznám si dieťa, viem aký vie byť živý aj v škôlke bol, stačilo ho upozorniť, dať mu úlohu a usmesniť, ale aby bol zlý? a vychcaný? tak to ma dostalo. On by aj posledne dal a keď vidí, že sa niekomu z detí krivdí letí na pomoc aj keď hrozí jemu jedna po papuli. No riešila som to psychologičkou, dala posudok, že je ok len potrebuje čas. Volala som pani učiteľke aby sme sa stretli, lebo ma sama žiadala aby sme sa kontaktovali a jej telefonát znel v zmysle, že čo chceme veď vidíme známky (má samé jednotky, písmo už ukážkové to sme docvičili) a že nemá na nás čas, stretli sme sa vraj je správanie v norme a tým to haslo. Syn mi začal doma vymýšľať, že ho bolí bruško, potom lakeť potom už neviem čo. Vyšlo z neho, že mu pani učiteľka pred deťmi nadáva do klamárov a deti naňho chodia žalovať. Viem, že není svätý a vie aj podpichnúť, ale aby bol vinný za všetko čo sa tam deje? Učiteľka vravela, že ak jej 3 deti povedia, že niečo urobil, povedal, tak im verí, lebo má dokonalú triedu a určite by neklamali. Chcem ho preložiť, nechce ani počuť, určite sa bojí, neviem čo robiť, učiteľku bude mať až do druhého stupňa. Čo sa týka učenia je jeden z najlepších v triede.
@juliakocka pokiaľ vidím, útočiť si začala ty, bez toho aby si poznala mňa a moje dieťa, ak ťa tak tie deti veľmi milujú aj ich rodičia, určite by si sa vyjadrovala ináč ako v predchadzajúcich príspevkoch a pochybujem, že si učiteľka, skôr pubertiačka čo sa nudí tak potrebuje zaryť. Prosím ťa opusti toto diskusné fórum
prosím vás prestante, som rada, že sa naša situácia vyriešila
@celasapremenim nerieš to, chodi tu veľa frustrovaných žien, čo si potrebujú kopnúť a využívajú anonymitu internetu
@celasapremenim no k tomu už niet čo dodať, asi má problémy tak sa mstí na iných, požiadaj admina o jej blokovanie
Toto je od niektorých žien - prispievateliek naozaj trápne a úbohé, ako sa tu rozbehli
napr. jedna - že vraj učiteľka - no vyjadrovala sa tu ako keby ani nedokončila ZŠ
- skladba viet,
- základy slohovania nulové
- tie gramatické chyby - hrubky ako vyšité,
- nulové čítanie s porozumením
asi fakt upratuje - ale pozor na ZŠ...
zopár žien ste tu riešili problémové učiteľky a nie globálnu krízu školstva, vzdelávania, rodinných a rodičovských vzťahov s deťmi. dali ste svoju tému a oni riešili svoje tupé pedagogické drísty, nie to čo ste potrebovali poradiť vy ohľadom detí.
pracovala som veľmi blízko školskému prostrediu -videla som na školskej pôde na obe strany :
tak ako veľa výborných a skvelých ľudí - pedagógov , ale aj takých ktorí by mali radšej umývať wecká ako sa priblížiť k deťom
tak ako veľa skvelých rodičov, tak aj tých ktorým slama trčala z galoší a IQ húpacieho koňa, z dieťaťa mali neskutočnú modlu a pritom bolo primitív ako jeho darcovia genetického materiálu -ale na vine je učiteľ.
Hlavné ponaučenie - čítajte tu na MK s porozumením, odpovedajte k veci a neriešte ako sa rozmnožujú surikaty .
pekný deň všetkým
@jhalena šťastie že som stale v škole

@juliakocka tak ti poviem...
toto je asi specificke pre komunikaciu na MK... 😕 😕 ze ak na adresu niekoho zaznie vyraz ako "draha moja, mila moja, pripadne "prajem ti pekny den", prajem ti len to najlepsie" a podobne. Ide o neuprimnu ironiu v ramci nejakej stiplavej konforntacne debaty.
co by ma teda ani nejak netrapilo, keby si sa par prispevkov nehrdila svojou uprimnoustou a ako hovoris rada veci /rodicom/ na rovinu a neznasat pokrytectvo... 😝 😝
Takze "mila draha pani ucitelka" 😀 😀 😀 ak sa ti moj nazor nepaci alebo chces dat protiargument ze nehovorim spravne ci dobre ci som to zle pochopila... povedz to na rovinu, a nerob tu trapne komedie aka som pre teba "draha" a ako sa mam naucit citat 😝 😝 😝