Problém v škole
Ahojte musim sa vyrozprávať mam prváčika v škole ok ale ma problém v družine deti ho odstrkujú dnes mi vravel že prisie za partiou chlapcov či sa môže znimi hrať a jeden ho strcil as spadon sadol naňho a odieral mu havu on odpadol.neviem kde bola družinárka revem jak debil.velmy ho lutujem nevydržím do pondelka asi ho Us nedam do deuziny malý ste aj vy podobný problém.ďakujem
@veronikaniak Ešte doteraz si nám nevysvetlila, prečo ti o tom úraze syn nepovedal vtedy, keď sa to stalo, ale až o dva dni?....A ďalšia vec - koho to vrátili do škôlky? Píšeš strašne chaoticky.
@veronikaniak a to nehovorim, co mi spravili ucitelky samotne. Ked sa pred mikulasom zbierali peniaze na mikulassky balicek sladkosti bola som doma chora, tak sme o tom ani nevedeli. A tak bolo mikulasa, prisiel mikulas, rozdal balicky vsetkym okrem mna a ucitelky za mnou prisli, ze moja mamka nezaplatila peniazky, tak ja nebudem mat balicek.. mam skoro 28 ale nezabudnem, ked som to povedala mame bola taka smutna ze mi kupila este v ten den barbinu v priori
Ježiš baby....aj mne malá druháčka ppovedala veci s párdňovým odstupom, potom začas, keď som jej denne programovala že musíš hneď, musíš hneď, hneď v ten deň....tak pár krát povedala, a teraz ako som prestala tlačiť, mi zasa povie aj s dvojdňovým odstupom, kkeď už je ťažko vec riešiť...no tak zasa začínam programovať hardwer musíš hneď povedať, hneď v ten deň, hneď keď sa stane, len vtedy sa to dá efektívne riešiť....
@yukki jedna vec je to, keď dieťa niečo zabudne povedať a spomenie si na to až o pár dní a druhá vec je, keď sa dieťaťu stane niečo zlé a až o dva dni začne nad tým plakať /ako tu napísala autorka tejto témy/- to je proste neprirodzená reakcia. Už 30 rokov pracujem s deťmi a viem ako sú schopné deti reagovať a čo je to prirodzená detská reakcia. Ale aby dieťa reagovalo plačom na nejaký úraz až o dva dni - tak to teda nie, to je scifi !!! ...Takže tvrdím ešte raz, že celý tento príbeh je divný - buď má malý bujnejšiu fantáziu, alebo sa príbeh neodohral úplne tak, ako to opisuje autorka.
@nikawero12 mne malá povedala, že ju vyfackal piatak dva dni po udalosti...... sú deti také i onakké.....kkaždé sa so stresom vyrovnáva po svojom. Nemať deti s posttraumatickými poruchami, depriváciou, nulovým sebavedomím, a nežiť denne to, čo žijem, mala by som svoj názor a iné ani nepripúšťala.
@yukki a to ti o dva dni len povedala, alebo pritom aj riadne revala?
A teraz mi povedala, že má robiť opakovane projekt, ktorý sme už robili pred týždňom. Tamten si nechala na lavici a šla na prestávku, a zmizol. Nikomu to nepovedala, len učiteľkke keď pýtala domácu, že "ja ho neviem nájsť"-čo je v jej predstavách pravda. Mne to ani nespomenula doma, až teraz. No čo už....teraz.....
@nikawero12 tak neviem peco mi to povedal as o 2 dni a chapci sa potom este vraj natahovali a dr.mu pohrozila že pôjde naspet do skolky keď sa nebude dobre spravat
@nikawero12 a nie je to jedno? Či to všetky deti majú rovnako vyvinuté IQ a EQ...? Rovnaké sebavedomie? Rovnaké vyjadrovacie schopnosti? Rovnakú reakciu na stres? Mojej napríklad pri strese zlyháva krátkodobá pamäť (a je to pomerne bežná reakcia nielen u detí s posttr.poruchou)....
No načo sa tu hádať o takkú vec, že kedy to povedal a či pri tom plakal....aj kkeby to just bola len hypotetická situácia, tak dávame rady čo by bolo treba v tej situácii urobiť....
@yukki mne tu nemusíš písať príklady o tom, ako deti zabúdajú. Ja mám dve deti /dnes už dospelé/ a mohla by som napísať dizertáciu o tom, ako mi veľa vecí povedali až o pár dní, alebo dokonca "po termíne". Ale ja tu píšem o tom, že prirodzená reakcia dieťaťa na úraz je to, že ak dieťa začne plakať, tak začne plakať IHNEĎ a zvyčajne to s plačom oznámi rodičovi a nie že začne plakať až o niekoľko dní - to je proste neprirodzené!
@ebi88 tak to boli fakt harpie
@nikawero12 môj mi bežne "bitky" chlapčenské nikdy nevravel hned ani sám od seba.len vtedy keď otom viem nie od neho alebo niečo rozoberáme o škole a dostaneme sa k tomu ale nikdy mi neklamal.ja mu verim nemam dôvod neveriť.a co ak druz.videla ale boji sa povedať.a dievcatko co to videlo a potvrdilo? Nik mi us nepovie pravdu ale ja mu verim.neviem či jak spadol sa mu len nezahmlelo pred očam alebo fakt omdlel.on povedal ako kedy som spal.nezda sa ti to ok.tak sa naša diskusia stim skončila lebo ja nepotrebujem citát že je to divne ale rady a tie od teba nedostanem.DAKUJEM
@nikawero12 Ja ako dieta som nikdy nepovedala rodicom nic, niekedy o zlych veciach dokaze clovek rozpravat az z odstupom casu. A vela krat sa o traumach napr. zo skolky clovek dozvie az ked uz je dieta velke.
Ale samozrejme mozno to nebolo az take traumatizujuce a spomenul si az neskor, to neznamena, ze to netreba riesit a ze je take spravanie normalne.
@nikawero12 praveze aj mne sa stalo, ze mi syn nejake zle veci zo skolky povedal az s odstupom, vôbec o tom nechcel hovorit, doslova som to z neho tahala ako z chlpatej deky. preto si myslim, ze to je kludne mozne, ze to povedal az o dva dni.
Do frasa, ženy! Vy máte problém čítať s porozumením??? Asi áno, inak by ste pochopili, že ja sa nepozastavujem nad tým, že syn matke povedal až o dva dni čo sa mu stalo v družine, ale nad tým, že plače nad touto udalosťou až o dva dni - a to je neprirodzená reakcia! To je taká istá kravina, ako keby som si ja buchla kladivom po prste a až o dve hodiny by som zahrešila 😀.
@nikawero12 no ta somarinu pises, sory, ale ked je chlapec citlivejsi, tak mohol zacat plakat teraz z lutosti, nad tym co sa stalo, dva dni bol v soku, bidne dieta, teraz mu to prislo luto vsetko, nic neuveritelne. Sak to len pre fyzicku bolest deti placu?🤔
@yukki mna v skolke nahanal chlapec spadol a rozbil si hlavu. A mne zntoho bolo tak smutno, mala som vycitky, ze to kvoli mne, v ten den vecer doma zvysena teplota triaska, tyzden som bola doma chora,
no mozno tyzden ma to drzalo, kym som to zo seba s placom dostala, co ma to trapi. Tak neviem, vlastne dieta cakam az v marci ale podla seba sudim, ze nic zvlastne.
@ebi88 mas pravdu deti neplacu len pre fyzicku bolest,ale take male deti ak sa takto pobiju ze chlapec odpadne tak urcite budu nejaky cas plakat aj od fyz.bolesti...preto nechapem ze o tom druzinarka nevedela,to ze potom doma plakal o dva dni berem,ale aby po takom utoku nie je divne,nepoznam z okolia dieta ktore kebyze niekto zbije by neplakalo
@nikawero12 ako nechcem nikoho urazat a napadat ale 30 rokov skusenosti s detmi a vy toto napisete...? :-/ ze sci fi? No som
V soku, to aku mate mienku o rozumovej a psychickej urovni vyspelosti deti? Velmi podcenujete citovu zrelost u deti. Aspon zmtoho co ste napisali to tak vyzera no. Akoby to boli nejaki sociopati co zaplacu ked sa udru a koniec.
@petulda333 mna bila ciganka mala podstatne vacsia a vyspelejsia ako zito, vid vyssi a veru som bola v takom soku ze mi akurat vyrazilo dych, a bola rada ze je potom. Ja myslim ze kazdy reaguje inak v inakej chvili.
@nikawero12 A ty mas vobec deti, lebo toto je uplne bezne, mne deti 1000 krat zacali rozpravat najaky traumatizujuci zazitok aj s odstupom casu a rozplakali sa. Jasne ze neplacu bolestou, ale placu pretoze citia krivdu a nevedia si s tym poradit, je im to luto atd.
Dievčat ja us ani neviem co písať keď citam NIECIJE PRISPEVKY.
@veronikaniak ja ťa chápem, po 2 dnoch už je zbytočné letieť na pohotovosť, tam určite už k ohrozeniu života nedojde, to by mala každá maminka predsa vedieť. Synček ti to povedal neskoro, pretože takéto malé deti sa nevedia šikane brániť, nevedia o nej rozprávať, nevedia formulovať čo sa dialo vždy tak, aby to dospelá osoba hned pochopila. Oni môžu vec opísať tak, že sa dospelému zdá, že o nič nešlo, len sa deti postrkali. Preto tak ako tu už niekto písal, je tolko malých detí týraných a šikanovaných. Oni sa proste nevedia brániť, nie len fyzicky, nevedia to proste vyriešiť a nechávajú si v sebe svoje trápenie.
Určite je dobre, že si to riešila v škole, už si dajú učitelky a vychovávatelky pozor na to, čo sa deje v družine a aj na toho chalaniska. (teda neviem či ho poslali nakoniec do škôlky, ale skôr by potreboval k psychologovi aj s rodičmi).
Môjho malého tiež zdrapil minule chlapček, ale maličký. Ale opatrovatelka mi to hned zreferovala a vysvetlila. Ale to sú ešte jasličkári, tam nejaké úmyselné agresívnej prejavy neprichádzajú do úvahy. No už sa teším na školu a bitky medzi chalanmi 😝 😅
@veronikaniak tak dievca zlate v prvom rade by si si mala posiedet s dietatom aspon do tej stvrtej triedy, aby si nabrala zaklady gramatiky, to len na okraj, cele to casovo nesedi, kebyze totiz mojmu dietatu niekto sposobi bitkou omdletie necakam ani minutu a bezim na pohotovost aj s tromi detmi, nebola by si prva ani posledna, je kopec zien, co vychovavaju viacero deti same a nema im kto pomoct, to akoze nepojdu na pohotovst, ked sa jednemu nieco stane? RTG sa da robit aj bez pritomnosti matky, ved uz mas skolaka a nie batola... Dalsia vec je, ze deti sa medzi sebou pobiju, to je iste, ucitelka odbehla na wc, co sa da teda pochopit a za ten cas stihli tvojho dobit do bezvedomia a to ti povedal o par dni, spravu od lekara mas, tak co jej v nej napisane? Proste treba zaist do skoly a popytat sa co sa tam stalo a mozno budes prekvapena, co sa dozvies o svojom dietati... 😉
@maciatkolulu
Tak dievča zlaté.pisem cez telefom a to co píšem sa mi opravuje ako chce.
@maciatkolulu v skole som bola zistila som potvrdene mam.skus si precitať všetko as potom pis.DIEVCA ZLATE.
@veronikaniak tak dievca zlate sa mi nechce verit, ze cez tlf sa pisu az take hrubky a gramaticke chyby, vela ludi pise cez tlf, ale teda DIEVCA zlate, take chyby nemaju 😉 ale pisala som, ze to len na okraj, podstatne je, to, co som pisala okrem tej gramatiky 😎 Zjavne si si z toho zobrala len teda tu pochybnu gramatiku 😉 prijemny vecer a sus si nastavit tlf, tak, aby skor po tebe opravoval chyby 😀

@ebi88 tak to mi je ľúto 😞