Problém v škole - nová spolužiačka chcela udrieť dcéru a vymýšľa si
Ahojte stala sa nám taká vec v skratke . Dcéra je stvrtacka na základnej škole . Majú novú ziacku v triede . Včera prišla domov stým že nová ziadcka na ňu dvihla ruku v šatni stým že mám ti takú chuť trafiť vyhrážala sa jej že ju udrie . Dnes ráno som šla do školy za triedou lebo dcéra sa sťažovala že sedia spolu a ťa spolužiačka ju vyrušuje a opisuje od nej na testoch. Tak sme šli rozprávala som sa strieškou nech to skúsi nejako vyriešiť . Odišla som a prišla som domov a o skoro hodinu na to mi volá učiteľka a vrieskala po mne v telefóne že vraj som si odchytili to dieťa a že som na ňu na vrieskala v šatni pričom má iná učiteľka videla že odchádzala som rovno po schodoch a nešla som ku šatám .nedala si to učiteľka vysvetliť len stále na mňa vrieskala v telefóne vybrala som sa do školy . Tam si dala obe deti a tá mala povedala že je pravda že chcela udrieť moju dcéru to učiteľka neriešila ani to že sa priznala že opisovala stále sa jej učiteľka pytala či som po nej vrieskala tak už zrazu keď som povedala že má videla iná učiteľka ako som odchádzala tak už zmenila odišli deti do triedy mi sme sa rozprávali v kabinete zrazu to dieťa klopalo a povedal že to nie ja ale mojamalej babka po nej vrieskala alebo nejkaa moja rodina . Učiteľke som svoj názor povedala veľmi ma mrzí táto situácia ale neviem ako postupovať ďalej vyzerám ako nejaká bláznivá čo napadne dieťa nikto neriešil že na moje dieťa dvihla ruku len to že ja som na ňu údajne vrieskala čo sa vôbec nestalo . Viete mi poradiť nila že nie v šatni ale na schodoch som po nej údajne vrieskala
@beky1813 len v tejto dobe maju mnohi rodicia pocit, ze musia aj dychat za svoje dieta🙊
@viktoria12 zazili sme aj my, ze v satni (aj v triede) spoluziacka/spoluziak povedali kadeco.
aj sa vzajomne poobvinovali, ze "ty si urobil/znicila/poskodil/skaredo povedala/... toto a toto a ja to na teba poviem ucitelke/mame/tatovi", pricom to bolo vymyslene. aj ciapky a oblecenie sa v zime na skrinku vyhadzovali, aby si ich nedociahli. topanky/tasky skryvali. aj mojmu dietatu dokonca ukradli drobne osobne veci. a podobne veci sa diali. (nie stale. obcas, z casu na cas sa nieco take vyskytlo.)
deti sa mi potom doma pozalovali, ale ani raz som preto do skoly nesla.
to su veci, co si musia medzi sebou vyriesit.
takze sme sa len doma porozpravali, vysvetlili si, ako by bolo vhodne reagovat v takej situacii a nechala som to na nich nech vyskusaju.
musia sa otrkat v takychto prvotnych jemnych sokoch a naucit si obhajit svoje miesto v spolocnosti/partii/triede aj sami.
keby som vsetko hned bezala riesit, tak vlastne im zametam cesticku. a potom v zivote, ked sa im do cesty postavi niekto naozaj zly a zakerny, tak si neporadia. nebudu vediet reagovat a nechaju sa prevalcovat.
takze aktualne moje deti, ktore (podla ich opisu situacii) vyzerali ako ti naodstrcenejsi outsideri v kolektive (az mi obcas srdce stislo od lutosti a mala som chut ist riesit do skoly), maju z tych spoluziakov, ktori im robili zle a odstrkovali ich, teraz dobrych kamosov. chodia s nimi v partii, ti spoluziaci im pridu zazvonit, nech idu s nimi von a do kina a tulat sa po obchodoch alebo sa len tak hrat na sidlisku.
proste si obhajili a nasli svoje miesto v danej spolocnosti a su akceptovani.
silno pochybujem, ze toto by sa udialo, keby som behala vsetko hned riesit.
urcite by som nieco vyriesila, keby som sla, ale skoncilo by to tak, ze by som vlastne musela navyberat dietatu konkretnu skupinu kamaratov, co su pren vhodni a nerobia mu zle. a to sa neda. lebo v zivote sa ocitne v roznych spolocenstvach ludi (skola, intrak, praca, ...). a musi si poradit, ako s nimi vyjst a zapadnut. prezit medzi nimi.
ale samozrejme, keby sa uz nieco vaznejsie dialo (alebo opakovalo), tak do tej skoly pojdem.
tuto konkretnu vasu situaciu by som vsak na zaciatok naozaj riesila iba tym, zeby sme si doma do detialov porozpravali, co sa udialo (nech sa dieta vyrozprava z toho zazitku a spracuje ho) a poucila by som dieta, ako je vhodne reagovat. ale nechala by som to na neho, nech vyskusa.
otrka ho to a doda mu to aj sebadoveru, ked zisti, ze si vie poradit.
@viktoria12 keď to bolo na schodoch tak hádam by to niekto počul....ale to je jedno, choď za riaditeľkou ...ak by si na ňu aj kričala, chcela zbiť tvoje dieťa ...treba riešiť že sa tvojej dcére vyhrážala a potom ešte klamala čo sa týka teba...určite by som trvala presadiť dieťa, lebo sa jej bojí keďže sa jej vyhrážala a ak by sa to opakovalo, trvať na preradení dieťaťa do druhej triedy. Ak by sa to opakovalo, budeš to riešiť ako šikanu a to povedať aj riaditeľke.
@moonlight1210 ťažko povedať, lebo vyhádzanie vecí si zo skriniek je jedna vec, nadávanie si je tiež niečo iné ako vyhrážať sa že ju zbije - ide o cca 10ročné dieťa - dievča - to sa nebude biť....Odtiaľ môže byť len kúsok k šikane, preto si myslím že učiteľka by o tom mala vedieť.....ide o nové dieťa v kolektíve, o ktorom nikto nič nevie, nejde o dieťa ktoré deti už poznajú a aj učiteľka o ňom čo to vie....ale aj učiteľka to mala brať s rezervou, nekričať hneď na matku, ale sadnúť si s celou triedou a povedať ,čo sa ešte bude tolerovať a čo už nie....samozrejme dievčatá presadiť, novému dievčaťu vysvetliť že sa nesmie nikomu vyhrážať že ho zbije...
@viktoria12 moje deti síce škola ešte len čaká ale aj v škôlke sme si zažili kadečo a ak by sa raz nejaká učiteľka opovazila po mne vrieskať alebo na mňa vôbec zvyšovať hlas tak to by videla. Nechápem ako si môže niekto dať takto skákať po hlave..no to nikdy! Buď ostrá a nekompromisna zájdi za riaditeľom a nech sa to rieši že nejaká soplana si dovolila zastrašovať tvoju dcéru. A tak isto by som riešila tu učiteľku to čo má byť za správanie? Tu by som si pekne podala, že si nejaka zakomplexovana ucka dovolí sa po mne voziť!!! Normálne ma to vytocilo,nedaj sa držím palce! A nie neriešim všetko za moje deti,práveže ich učím že v dnešnom svete musia mať ostré lakte a spoliehať sa na seba ale nikdy nedovolím aby im niekto ubližoval alebo ich zastrašoval a potom si ešte vymýšľal a klamal ako hentai sopliacka....
Nemam pre Teba radu, je tazke radit ak clovek cita len jednu stranu.
Ale pribeh z mojho okolia najlepsia kamoska ma syna ktory chodi do 1.triedy. Normalny chalan nic vynimocne, obcas sa pobije medzi chalanmi take tie normalne sarvatky. Kedze u nas deti chodia do skoly same tak ako tak chodili, chodi tou istou cestou aj jedno dievca.
Z nicoho nic nabehla matka do skoly a obvinila chlapa zo sikany jej dcery.
Doslo to tak daleko ze vsetky deti ,,nainfikovala, proti nemu.
Nemohol chodit sam domov, a ani tou cestou ako ostatne deti. Vzdy ho zbili, alebo sa mu vysmievali.
Matka chodila do skoly robit taky krik ze vsetci boli prescedceny ze ten chlapec je na vine.
Doslo to tak daleko ze bol navrhnuty preklad na inu skolu pre chlapca. Nakoniec isli k detakemu psychologovi kde vysvitlo ze chlapec chudak za nic nemohol. A ze ona mu rozthla tasku a tak. Bolo navrhnuty rozhovor rodicia, deti, psycholog, ucitelka riaditel. A ako to dopadlo dievca sa priznalo ze si vymysla a ze ho provokovala. Jej matka sa skoro do zemi prepadla od hanby. Co som tym chcela povedat nie vzdy je na vine len to dieta ktore zdvihne ruku alebo povie nieco.
Moj maly maju zase zakazane pouzivat v skolke slova ako smrt, zabijem t atd. A kedze su to deti tak si vymysleli medzi sebou ze si hovoria ja ta pridem zjest😂😂😂
Tak moj maly uz prisiel treti krat ze mu niekto povedal ze ho zje🙈
moj syn na zs. mal nieco podobne tento rok. Niekedy vo Februari spoluziak do nho sacal ked stali v rade, povedal mi jeden krat, druhy, treti, vravim aby mu povedal nech prestane. Neprestal vram synovi suchni ho tiez. Kamarat mu potom zacal vraviet aby nepridaval sa do skupin v treide kde je tento zly spoluziak aj ked moj syn tam mal najlepsieho kamarata. Po asi mesiaci syn vravi ze vsetko pokracuje a ten spoluziak ho sotil ked syn pil vodu. Vtedy som poslala ucitielke prvy email. Hned odpisala a povedala ze sa s tym chlapcom porozprava. Na druhy den syn vravel ze videl ako rozpravala s nim a viac si toho chlapca vsimala a upozornovala ho. Dalsi den ked ho sotil v rade tak ucitielka chlapcovi kazala ospravedlnit sa poslala ho uplne dozadu. Par dni nato syn vravi ze vonku cez prestavku sa hral s jeho najlepsim kamaratom a tento zly prisiel k nemu a kopol ho do noh, mozno raz, dva. Syn mi nastastie vsetko rozprava a povedal mi to hned pred skolou ako vychadzali zo skoly a tento zly spoluziak sa este vyskrnal na mna ked mi to syn rozpraval. Mala som sto chuti mu nieco povedat hned a tam. Prisla som domov a poslala som email riadietelovi a skopirovala zastupkini a triednej ucitielke na ten isty email co som pred mesiacom posielala triednej aby riaditel videl ze sa to uz taha a postupovala som od triednej ale nezabera to. Do hodiny som mala odpoved od zastupkine aby som podpisala papier o sikane a hned do 24 hod. kontaktovali chlapcovu mamu a riedietel s nim rozpraval. Chlapec mna a mojho syna teraz obchadza. Vraj povedal zastupkini ze nieco koli narodeninovej oslave nebol chlapec niekde pozvany, ja ani neviem co to znamena moj syn nemal oslavu pre spoluziakov a inde je pozvany tak ako spoluziaci.. Ten chlapec nema surodencov a otec mu zomrel ked mal 2r. byva s mamou a babkou a dedkom a ti mu dovolia vsetko. Ked ma ten chlapec problem s niecim nech to skola vie a riesia to so psychogom, mozno mu skola nariadila ze ma chodit ku skolskej psychologicke. Synovi som stale vysvetlovala co ma robit, nepanikarila som, riesila cez email, nevedel o tom nikto okrem ucitielky a riaditela. Syn nema problem chodit do skoly.

Dcéra ma 10 rokov, to taketo veci nevie vyriesit sama? A hned bezat kvôli tomu do skoly za ucitelkou? Zbytocne sa to nafuklo.
Preco dcera nechce ísť do skoly? Divne cele 🤔
Ja mam skolkarku, tiez boli problemy s jednym dievčaťom. Najprv som dcere vysvetľovala, ako to ma riesit s dievčaťom, ak by bolo velmi zle, ma ist za ucitelkou. Az potom som zakrocila ja a isla na pokec s ucitelkou