icon

Problémy so školou - testy na Covid-19

10. sep 2022

Dobrý deň. Tento týždeň začala škola a už aj prvé problémy. Pri príchode do školy mi tr. učiteľka oznámila, že nemôže zobrať moje dieťa do školy, nakoľko som nedoniesla do školy neg. test na coronu - vraj som mala dcére urobiť.
Pritom na stránke školy som našla len že je potrebné mať papier o bezinf. dieťaťa. To som mala. O spravení testu ani slovko.
Keď som protestovala učiteľka ostala nevrlá.
Na ďalší deň mi sám pán riaditeľ poslal odfotený môj podpis, kde som súhlasila s odobratím corona testov . Lenže vtedy nebolo nič o tom ,že na začiatku šk. roka MUSÍ mať dieťa neg. test.
Čo robiť? Kde si to mám naštudovať? Mal tiež niekto takéto problémy, alebo zas som natrafila na moc aktívneho riaditeľa ktorý si sám určuje pravidla? Čo by ste robili na mojom mieste?
Už teraz sa trasiem čo si zas vymyslí v pondelok...

Strana
z4
katulienkax
11. sep 2022

@elizabet173 v tomto štáte aj tak už všetci klamu, takze je to úplne jedno

banalu
11. sep 2022

Robi sa z komara somar. Normalne by som reagovala, ze sa ospravedlnujem, ze som musela prehliadnut informaciu, ze dieta ma prist do skoly s negativnym testom, ze som si myslela, ze staci bezpriznakovost. A opytala sa ake su teda podmienky pre buducnost aby sa situacia neopakovala a useteila tak cas a nedorozumenie obom stranam.
Otazka je, ako vedeli ini rodicia, ze si maju otestovat dieta 🤔
Kazdopadne, ak si reagovala agresivnejsie a nesformulovala si svoju otazku jasne - kedy a kde bolo infovane o testovani deti pred vyucovanim - ani sa necudujem, ze ti to oplacaju rovnakou mincou 🤷‍♀️

elizabet173
11. sep 2022

@katulienkax mne by nebolo jedno, čo si o mne myslí moje dieťa

elizabet173
11. sep 2022

@banalu testovať sa nemusí, to je základná informácia, takže autorka témy splnila všetko, čo mala

panelacikova
11. sep 2022

@mamula20 niežeby som milovala doterajšieho ministra školstva, trošku mimo tému, ALE... ak on je idiot, som zvedavá, čo povieš na toho, čo hrozí, žeby sa ministrom stať mohol 😀

mamula20
Odpoveď bola odstránená
slavaf
11. sep 2022

Pred začiatkom šk. roka nie je povinné testovať deti na Covid. Povinná je iba bezpríznakovosť.

panelacikova
11. sep 2022

@mamula20 no som zvedavá, lebo ak tam dajú vašečku, tak amen tma

ika11123
11. sep 2022

Nám dali testy ale nemáme sa testovať iba keby to zas prepuklo v škole nič viac takže vaša škola má asi iné pravidlá 🤦

banalu
11. sep 2022

@elizabet173 ale ved ja to chapem, ze sa nemusi. Ale zas sa robi problem tam kde nie je. Namiesto normalnej komunikacie medzi skolou a autorkou sa tu zas na MK natahuju zeny na teme testovanie. Zjavne na ich skole mali prist deti otestovane, autorka o tom nevedela a bum bac zeny co ani nevedia aka skola, kde, ci bola tato info nikde odkomunikovana, to tu riesia ako osobny problem 🙈 ale ked ta skola nema ani edupage tak pravdepodobne chudaci ani nevedia kde je sever, a ze sa uz netestuje 😂
Ja by som sa fakt normalne opytala na tie podmienky, a este lepsie ak by mi ich dali pisomne s peciatkou a podpisom riaditela skoly, aspon by som mala co prilozit k staznosti na skolu 😉

elizabet173
11. sep 2022

@banalu tu ale ide o princíp, testovanie si ako podmienku nemôže stanoviť žiadna škola, nariadenie ministra je vždy nad nariadením riaditeľa. To je celé.

Strana
z4