Projekt: Čo by som zmenil v obci ako jej starosta. Poradíte?
Kto vie pisat projekty alebo kde na nete sa da nieco najst? Dakujem 🙂
no ja dufam, ze je to pre stredoskolaka, nie pre ZS 🙂🙂🙂 ... @filipkah - da sa to napisat, no treba najprv poznat kompetencie. mesta/obce maju na starosti najma chodniky a ich udrzbu (cesty len miestne - 3.a 4 triedy) potom zakladne a materske skoly. nietore druhy socialnych sluzieb a tiez veci ako verejne osvetlenie, obecny rozhlas ... upravuju a buduju verejne priestranstva, mozu davat dotacie pre rozne zaujmove zdruzenia v obci, na rozne akcie ... obce by mali riesit aj odkanalizovanienie, vypracuvaju projekty na eurofondy ... urcuju a vyberaju dane a poplatky (za psa, za smeti, za nehnutelnosti) ... mnohe veci ale musia byt schvalene zastupitelstvami, preto je potrebne, aby strosta spolupracoval sposlancami ...
v projekte - mozno najprv popisat situaciu v obci a potom sa asi zamerat na niekolko problemov, ktore moze obec riesit (nemame detske ihriako, tak ho postavit.alebo ziskat peniaze na rekonstrukciu skoly. alebo otvorit obecnu kniznicu ...alebo ziadat viac autobusov do obce ... cez leto vysadzat v parku kvety, na jat zaplatat vytlky ... opravit osvetlenie / rozhlas ... zriadit utulok pre zatulane odchytene psy ... tazko sa to takto pise, ked si dala otazku, a nie diskusiu ...
ak je to pre ziaka 2.triedy zs, tak asi ocakavaju aku maju deti fantaziu - t.j. co by asi deti chceli - viac ihrisiek, novu skolu, velky pars, kupalisko...
ak pre ziaka 2.triedy ss, tak ten uz by mal byt v stave pozriet si uja googla a vyhladat si, ake ma starosta kompetencie a co by asi robil.
a nie je to uloha pre rodicov, ale pre deti, len ich treba trocha nechat popremyslat a ponamahat sa. 😉
ako je v nazve uvedene projekt je pre ziaka 2. rocnika. takze ziak druheho rocnika, by mal vyjadrit svoj nazor. Pani ucitelka asi necaka na vyajdrenie RODICA takehoto ziaka a necaka, ze rodic ide teraz niekolko tyzdnov vypracovavat 200 stranovy projekt na skvalitnenie zivota obcanov obce. Zda sa, ze niektori rodicia sa nechavaju "uniest" a zabudaju, ze domace ulohy nie su urcene pre nich, ale pre ich deti. Co takto trosku poodstupit a nechat ulohy na dieta?
@filipkah dufam ze nam nedaju v skole ked tam syncek bude chodit takuto ulohu .. lebo obavam sa ze by napisal suhrn mojich frflani na starostku, primatora aj vsetkych dalsich prizivnikov, hovna na uliciach, auta na chodnikoch, ihrisko na ktorom sa ma stavat niekoho vila, cierne stavby, miesta v skolke pre znamych, neexistujuce lavicky a pod.
Projekt - ma to byt napr. na A3 a potom to budu deti prezentovat?
Podla mna takto: chodte sa poprechadzat po obci a rozpravajte sa cielene o tom, co sa vam u vas paci, co nie, a co by sa dalo zmenit, a nechaj dieta nech si pusti fantaziu na spacir a nech vymysla (pokojne si moze v 2.r. ZS vymysliet aj zoo s volnym vstupom pre deti a moznostou krmenia zvierat, alebo ja neviem, lanovu drahu, pripadne v lete zmrzlinu pre kazde dieta, proste hocico, co si vymysli je ok).
No a ked si to vymyslite, tak uz staci len vsetko nakreslit a vystrihnut a nalepit na papier.
Mne sa tieto skolske projekty velmi pacia, moja dcera sa v nich od zaciatku vyzivala a robila projekty aj vtedy, ked nemusela, ale ona je taky tvorivy typ 🙂 . Ale podla mna to zvladne ktokolvek, len sa treba trocha odviazat 😉

berieme to isté a žiadny projekt netreba /možno to budú riešiť v škole,to neviem/,nechápem prečo dávajú deťom úlohy,ktoré vlastne musia riešiť ich rodičia 😒