icon

Prosba o radu pre dcérku, ktorá prepadla

rihana12331
9. júl 2021

ahojte prosím poradte ako dalej postupovat lebo uz neviem na koho sa mam obratit
týmto Vám píšem s prosbou o pomoc pre moju dcérku nakoľko chodí do 2.A.
triedy a pani učiteľka ju dala prepadnúť aby opakovala ročník moja dcéra
nemá až také zlé známky aby musela prepadnúť a nikto nemože za to že je
corona a deti sa museli vzdelávať doma.
Moja dcéra z Matematiky dostávala samé 1,2 a aj sa Prvouky a teraz
prepadla zo všetkých predmetov a nechápem prečo.
Zistili jej že má Dislexiu a Disorografiu a pritom nemala žiadne úľavy
zo SJL.
Moja dcéra to zlé znáša že prepadla stále len plače má popritom všetkom
aj zdravotné problémy má Idiopatickú trombocytopenickú purpúru liečime
sa na hematologii v Košiciach.
Vybavila som mojej dcére dokonca aj doučovateľku cez prázdniny aby ju
doučovala Slovenský jazyk no nepochodila som s týmto v škole.
Ja a ako každá matka bojujem aby sa malo moje dieťa najlepšie a trápi ma
veľmi ako to zlé znáša moja dcéra že má opakovať 2.ročník.
Neviem ako mám ďalej postupovať lebo je to voči mojej dcére a voči
ostatným deťom nespravodlivé....
Obratila som sa aj na Ministerstvo školstva aj na Školskú inšpekciu no
bez úspechu.
Chcem aby moja dcéra a moj syn ktorý nastupuje teraz do 1.ročníka
prestúpili na inú školu no bez úspechu pani riaditeľka to nedovolí
nakoľko by nedostala peniaze za ne od štátu už neviem ako ďalej som
odhodlaná bojovať za moje deti a hlavne za moju dcéru nakoľko zo strany
učitelky a riaditeľky školy je vrchol dať prepadnúť moju dcéru s
diagnozou akou má moja dcéra.
Som odhodlaná to dať aj na súd ak nikde neuspejem alebo podať trestné
oznámenie. Ako by ste postupovali vy ??? dakujem za kazdu radu

makova333
10. júl 2021

@natalienka12 ulavy maju deti napriklad s dyslexiou, dysgrafiou, dysortografiou, dyskalkuliou, deti s "lahke" nks a vela inych diagnoz. Nie su postihnute a nepotrebuju specialne skoly. Slovo retardovane sa nepouziva uz ani v odbornych kruhoch, nakolko je povazovane za dost pejorativne. Pouziva sa mentalne postihnutie (ľahky, stredny, tazky stupen), nie mentalna retardacia ani retardacia.

makova333
10. júl 2021

@martinaju to dietatko bolo prvacik, nie druhacik. Ak postupilo dieta do druhej, prvu triedu zvladlo a nepotrebuje dozriet. Dalsia vec je, ze mama nevedela, ze dieta ma zle znamky, neprospieva v skole. Na to ma kazda skola edupage, aby si si znamky skontrolovala, najmä ked sa fyzicky do skoly nechodilo a nemal dietatu kto zapisat znamky do ziackej knizky. Dalsia vec su rodicka, komunikacia s ucitelkou... Nechce sa mi verit, ze ucitelka bola pol roka ticho. Btw byvaju aj stvrtrocne, polrocne, tristvrterocne, koncorocne prace, tam bol priestor vidiet ako dieta napreduje nie?

natalienka12
10. júl 2021

@lija22 Nenazvala!!! To bolo vseobecne pomenovanie, ze vzdy je na vine ucitel, nie retardovany ziak (podla niektorych rodicov zle prospievajucich deti). Tak este raz si to tam precitaj a citaj v kontexte s mojimi ostatnymi prispevkami.

natalienka12
10. júl 2021

@makova333 Ved ok, ja nemam pedagogicke vzdelanie. Pojem retardovany som neadresovala dietatu autorky, ale vseobecne.

makova333
10. júl 2021

@natalienka12 vyjadrila som sa vseobecne k pojmu. Nikde nepisem, ze si tak nazvala dieta autorky.

natalienka12
10. júl 2021

@makova333 Vyssie ma atakovala @lija22 vraj som ho tak nazvala. A ako sa tieto deti s ulavami potom hodnotia? Oni nemusia vediet tolko, co ine deti?

benit
10. júl 2021

@natalienka12 integrovane deti s poruchou ucenia musia zvladnut ucivo. Len maju menej uloh v pisomkach, namiesto diktatu doplnovacku zameranu na konkretny gramaticky jav. Pri odpovedi staci odpoved na otazky....

makova333
10. júl 2021

@natalienka12 uz ti @benit odpovedala. Ucivo zvladnut musia, iba su skusane inak, maju viac casu a podobne v zavislosti od toho, aky ma dietatko problem a od odporucania CPPaP.

sasesoe
10. júl 2021

@rihana12331 ahoj, skus napisat do skupinky na fb Zavreta skola alebo mozno rovno p. Hipsovi zo strany Spolu - on sa dost angazoval za to, aby nenechavali prepadavat deti, mozno pomoze. Drzim palce

lauricka
10. júl 2021

@rihana12331 riaditeľka Vám nemôže zakázať dať deti inam. Dajte ich inam a hotovo, jej to len oznámite. Konanie riaditeľky sa nezdá byť v poriadku. Máte právo na komisionálne preskúšanie, ak nesúhlasíte s hodnotením.

lauricka
10. júl 2021

@natalienka12 poruchy učenia, ako sú napr. dysleksia, dysortografia, dysgrafia, diskalkúlia neznamenajú, že takí žiaci sú hlúpi. Nesúvisí to s IQ, len mozog funguje trošku inak. Mnoho známych a úspešných ľudí malo alebo má takéto poruchy. Jednoducho sa naučia s tým fungovať. Môžu byť kľudne inteligentnejší, ako ste Vy, ktorá poruchu učenia nemá....

simca06022011
10. júl 2021

@rihana12331 (necitala som celu diskusiu) nepytaj sa pani riaditelky co dovoli, ty si mama a oznam prestup. Najdi si novu skolu, poziadaj ich tam o prestup a v skole to oznam. Mame demokraciu, skolu si vyberas ty. Detto ani pocut o skuskach... ona nemusi pocuvat, vy na to mate pravo, tak jej pisomne treba dorucit ziadost. Pri takychto harpiach nic ine ako oficialne papierovanie nie je mozne.
Ak nepochodis staznost na inspekciu, staznost zriadovatelovi...atd atd. Sposobuju dietatu, kt. sa chce ucit iba psychicku ujmu, u nas deti ani len 2ky v 2r nedostavali, nie to este aby ich nejaka neschopna ucitelka nechavala prepadnut.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
martinaju
10. júl 2021

@makova333 tak minulý rok nemohol opakovať ročník nikto keď už sme pri tom a ani s tymi deťmi učitelia druhý polrok neboli a keď prebiehalo dištančné vyučovanie na školách len formov úloh a nie online tá učiteľka nemohla ani len vedieť ako v skutočnosti na tom tí prváci sú, tak možno sa tak rozhodla teraz nevidíme do toho z iného uhla pohľadu tak mne nemusíte vysvetlovať, kedy je a nie je dieťa dozreté. A kludne ta komunikacie zlyhať mohla nakoľko vyučovanie bolo aké bolo a jednoducho niektoré učiteľky (o čom sama viem) odmietali stretávanie sa s rodičmi dokonca je problém sa do školy aj dostať. Takže mne tu nemusíte nič vysvetlovať. Daná mamička vie čo spravila/nespravila zle.

popa86
10. júl 2021

Myslím, že celá téma je fake- viacero neuveriteľných vecí, ktoré mamička napísala.

simca06022011
10. júl 2021

@elizabet173 tazko povedat ako to je, to uz je na mame aby si to riesila 🙂 ja tiez nelietam do skoly pri kazdej somarine ale nasa ucitelka by sama rodicov kontaktovala keby nieco taketo hrozilo-skor. Ja som zazila iba jedneho prepadnuteho ziaka za zivot a to takeho co cely rok nebol v skole...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
karamellka1
10. júl 2021

@rihana12331 a ona nemá v triede asistentku? V našej škole majú tieto deti asistentky, ktorá sedí s nimi v lavici a pomáha im.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
makova333
10. júl 2021

@martinaju v dobe telefonov a internetu neverim, ze sa neda...

martinaju
10. júl 2021

@makova333 ja som nepovedala že sa nedá ale že nemusí byť záujem z jednej alebo druhej strany.

mircalla
10. júl 2021

@martinaju Citam ten prispevok

Moja dcéra z Matematiky dostávala samé 1,2 a aj sa Prvouky a teraz
prepadla zo všetkých predmetov a nechápem prečo = nechape preco, neverim....prepadnut zo vsetkeho neverim len tak po 1 a 2...

Vybavila som mojej dcére dokonca aj doučovateľku cez prázdniny aby ju
doučovala Slovenský jazyk no nepochodila som s týmto v škole.

Nechapem co to ma so skolou....podla mna vobec nic. Inak druhacke ucivo, na to ozaj treba doucovanie?

Obratila som sa aj na Ministerstvo školstva aj na Školskú inšpekciu no
bez úspechu.

Ze prepadava sa musela dozvediet pred necelym mesiacom (synovi znamky uzatvarali az okolo 20.6.), medzitym uz stiha Min. skolstva a Skolsku inspekciu? - neverim, maju urcite 30 dnovu lehotu na vyjadrenie

Chcem aby moja dcéra a moj syn ktorý nastupuje teraz do 1.ročníka
prestúpili na inú školu no bez úspechu pani riaditeľka to nedovolí

Neverim, pokial ju na inu skolu zobrali, riaditelka to nemoze nijako ovplyvnit

Cize skor to vidim tak, ze dieta sa nezucastnovalo na vyucovani a neplnilo si ziadne povinnosti, rodicia s nim nerobili nic. Inak sa predpadnut neda v 2. rocniku. Teraz su vsetci zli. Okrem rodicov. Ti su super.

natalienka12
10. júl 2021

@mircalla Presne tak. Ja som to napisala uz o par prispevkov vyssie, ze to dieta ma vela neospravedlnenych vyucovacich hodin, to je prava pricina. Niektori experti maju aj 200 aj viac a ked vola ucitel ci riaditel rodicom, tak nezdvihaju, na predvolanie do skoly nereaguju…az kym im na dvere nezaklope policia.

puklica13
10. júl 2021

@natalienka12 nazvať akékoľvek dieťa retardovanym lenivý žiakom, svedčí o tvojej výške IQ

letfenixa
10. júl 2021

@elizabet173 stále sa posiela na štvrťrok aj trištvrte rok upozornenie, nielen o neprospievani, ale aj o zhoršení prospechu (napr. z 1 na 3).

makova333
10. júl 2021

@martinaju este raz, v dobe internetu, mailov a telefonov, nie je mozne, aby som sa ja ako matka nedokazala akymkolvek sposobom spojit s ucitelkou. Ak by som CHCELA. To posledne slovo je najpodstatnejsie v mojom prispevku.

martinaju
10. júl 2021

@mircalla skuste to napisať autorke ja som len povedala že nie všetci učitelia su top a nemozu spraviť chybu ale tak isto som povedala veci aj na adresu autorky. Mne nemusíte vysvetlovať čo napísala, ja vidím a viem čítať a vyjadrila som sa aj autorke čo si o tom myslím.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
martinaju
10. júl 2021

@makova333 chyba v komunikacii môže byť zo strany matky ako aj zo strany učiteľa. Otazka je prečo mala 1a2 keď nakoniec mala nedostatočnu? A tak ako som napisala matka sama vie čo robila/nerobila počas školské roka aby sa toto nemuselo stať. Ja si nezastávam ani matku ani učiteľku pretož pravda bude niekde v strede. Ja som si svoj nazor povedala a adresovala autorke prispevku ako teraz ho tu mám kopirovať plus dopisať ďalej čo si myslim k ďalším príspevkom? Jednoducho tam zlyhali obe strany a dieťa najviac trpí. Bohužiaľ je to tak 7-8 ročné dieťa sa samo ešte nevie dostatočne pripraviť na vyučovanie. Takže toto je vizitka ako rodičov tak učiteľa. Možno si stačí predstaviť, že nie každá učiteľka je taká úžasná ako majú iné deti ano aj to sa stáva. A potom sú tu aj rodičia, ktorí sa deťom venujú menej ak vôbec.
Očividne to už matka ani nesleduje tak neviem načo komentovať. Stále dokola tu idete niečo mne vysvetlovať ale ja tu nemám problém s dieťaťom. Každý rodič sa zariadi inak a potom buď sú alebo nie sú problémy. Skúste vysvetlič autorke že v dobe internetu, mobilov a všetkého možného chodí do školy a prosíka miesto toho aby napísala oficiálnu žiadosť, vzdáva aj prestup miesto toho aby si naštudovala že má právo dieťa preložiť. Mne dané veci vysvetlovať nemusíte ja nie som autor príspevku

martinaju
10. júl 2021

@elizabet173 no sama si musi uvedomiť čo zanedbala a čo nie a potom riešiť alebo už radšej nechať tak a ďalší školský rok si dať na veci pozor 🤷🏽‍♀️