icon

Prváčik ignorujúci učiteľku.

lila185
17. jan 2019

Ahojte potrebovala by som sa poradiť ak máte niektorá skúsenosť.Malý je prvák od začiatku školského roka stále počúvam od pani učiteľky že je nesústredený že je pomalý,že ju nepočúva,že ju ignoruje atď.. Nevyrušuje,nebehá nieje zlý dokonca sa aj dobre učí.no včera na mňa pani učiteľka vybehla ako ju ignoruje ,nepočúva že nerobí čo mu káže a že škaredo píše a že nemal celú úlohu z mat. preto zostáva po škole dokončiť .Tak po mne doslova hučala že ju počuli aj mamičky ktoré čakali na svoje deti vonku pred školou.Nevedela som povedať ani na slovo tak som bola z nej vyhúkana. Neviem ,chce aby písal krajšie ak napíše úlohu pekne neverí že ju písal on do zošita dá odkaz,,kto písal úlohu?" Ja viem že on je taký flegmatik že treba ho do všetkého tlačiť ale neviem ao ďalej sním dohovárame má zákaz hry ,televízor ale nepomáha .poraďťe.

Strana
z3
valerya
18. jan 2019

Preložiť dieťa k inej učiteľke. Všetci sme ľudia a nie každý je každému sympatický. Taká averzia sa už nenapraví, aj keby začal písať zlatým perom 🙂

janette321
19. jan 2019

Tiez som komenty obisla . Ale ako si aj moze ucitelka dovolit kricat po rodicovy . Ste sa tam hadali , ci ... ? Vsak to uz musi byt ina psychiatria ked je taka . A ak je pravda co ste napisala na maleho tak moje dieta by tam uz davno nebolo . Inak len keby na mna spustila hukot uz by som bola u riaditelky ze co si to ta osoba dovoluje . A nie este keby mi takto deptala dieta ....

bettymacd
19. jan 2019

Ja učím 2 stupeň, veľmi mi na Tom záleží a s deťmi sa máme navzájom radi.
Priznám sa, že jeden rok mi dali do úväzku 3*1 hodina ANj v prvom ročníku ZŠ.
Ťažké, ťažké, ťažké to bolo s nimi.
Daj tomu čas 😉

prasiatko30
19. jan 2019

Tak tu ma zjavne problem ucitelka - nie je mozne aby akekolvek problemy ktore moze mat s tvojim dietatom riesila medzi dverami triedy v pritomnosti inych ludi a aj deti a este aj vrieskala. Ak to chce nieco povedat nech si ta pozve na sukromny pohovor a tam sa mozte v klude porozpravat ale takto ??? My to pripomina jeden stary serial - my vsichni skolou povinni - ked ucka mala problemy sama so sebou - taka nervacka to bola a malemu chalaniskovi robila zo zivota peklo lebo nebol taky nalinajkovany ako vsetci ostatni☹️Smutne

tamtamka26
19. jan 2019

@lila185 my sme mali vlani rovnaký problém, presne v 1.rocniku.viem aký je syn tvrdohlavý flegmos a čím viac na neho kričala, tým viac ju ignoroval. K tomu ich bolo v triede 5,5, takže stále niečo na ňom riešila a nonstop nosil poznámky. Na prvom vysvedčení v živote mal 2 dvojky! Vraj motivacne, aby sa do konca roka zlepšil. Nepomohlo ani sedenie s ňou a s riaditeľom a to sme boli 3 mamy za nim... Držal stranu učiteľke. Všetky sme deti preložili a tento rok nemáme problém... Sťažovali sa na nu aj predchádzajúce rocniky, v triede, kde učí výtvarnú, sa deti boja jej hodín... Takže tak... 👎

5elza5
19. jan 2019

no tak náš je teraz druhák. V prvom ročníku to nebolo ľahké. Po troch mesiacoch nosil v zošitoch samé upozornenia samozrejme červeným perom. na každej strane mal ,,Píš krajšie, dodržuj úpravu, nesústredíš sa, vôbec si nerozmýšľal, nedával pozor, vyrušoval. .. atd Snažili sme sa mu aj dohovoriť aj úlohy robiť v klude. Keď bol nervózny tak sme to nechali na potom. Zistila som že sa pri veľkom strese sa začal hrýzť. Keď v škole mali niečo pracovať a rozumel tak bolo dobre ale veľa krát sa stalo že nedával pozor alebo tomu nerozumel čiže nevedel čo ma robiť a potom nestíhal z deťmi pracovať alebo zadanie nevypracoval dobre, poprípade iba sedel a hral sa s perom. stalo sa že povedal učiteľke že mu teraz nejde písanie tak si to urobí na druhej hodine alebo doma... Začali sme častejšie chodiť za učiteľkou a dohodli sme sa že bude mat k nemu trochu iný prístup aj mu viac krát vysvetliť, pochváliť ... No deti sú veľmi vnímave a začali si to všímať a par krát prišiel s tým že sa mu smiali. Tak potom podobným spôsobom sa začala venovať aj ďalším na striedačku. Bola som so synom aj u psychologičky lebo som mala podozrenie na ADD. Ale to mi teraz v druhom ročníku nepotvrdili. Uzavreli to tak že je ešte hravý a ma svojskú povahu. On nerád chodí do školy a pracuje podla nálady. Úlohy si zabúda značiť. Keď sa mu chce vie aj matematiku, aj písať pekne, aj čítať vie pekne ale keď je nervózny alebo sa mu nechce tak nepočíta dobre, píše ako kocúr riadky mu nič nehovoria, vynecháva písmenka, niekedy číta ako prvák. Doma aj cvičíme ale tiež to vyzerá podla jeho nálady. Už som z neho zúfala lebo malokedy sa mu che... :(

eliska13
19. jan 2019

@lila185 oni už známkuju prvákov?detské písmo po pol roku známkovat je choré.Nepaci sa mi prístup učiteľky išla by som najprv za ňou až potom za riaditeľkou, lebo zase bude urazená.aj ty by si mala byť priebojnejsia veď nemáš 25 r, aby po tebe niekto vrieskal.Chudak chlapec znechutí mu celú školu.prvaci ešte stále majú nárok byť nepozorní, pomalejsi, ak nebehá po triede, vyslovene nevyrusuje nerieš to a nedávaj malému tresty
Išla by som za ňou prečo mu dala tu divnu poznámku kto to písal a čo vlastne od neho ocakava?

eliska13
19. jan 2019

@lila185 a už vobec by som nesúhlasila, aby si nespravenu úlohu robil po skole!Asi musíš byť ráznejšie a nenechať so sebou kmitat

bagre
19. jan 2019

@eliska13 aj nám dávajú známky - nosí jednotky, ale to je za snahu, za to že má vypracované.nie takto... a učka bude urazená tak či tak si myslím, hoci evidentne má extra problém ona s týmto chlapčekom. Najprv to riešiť s uciteľom a neutekať hneď za riaditeľkou má význam vtedy keď má normálne správanie, vtedy ok. Takto neviem či to nie je strata času a nervov. A ja by som naopak bola urazená za štýl akým sa bavila s dospelákom. No a nie každý je predsa hneď priebojný, niekto potrebuje viac času (aj u mňa to tak bolo, kým som mala len dcéru) a niekto je mäkší celý život. Ale to predsa nikomu nedáva dôvod aby sa k nemu správal ako k handre. A ja tiež mám dakedy šok zo správania druhých a neviem zareagovať ostrejšie,aby sa niekto uvedomil a niekedy áno..

lenka26386
21. jan 2019

@lila185 treba riešiť pani učiteľku už s toho dôvodu , že na vás hucala veď to čo je za správanie treba to stopnúť je ešte malý na to aby mal stres z vyhorenej alebo nervnej učiteľky aby sa mu nesprotivila aj škola.... držím palce som zvedavá ako to dopadne☹️

laska201
22. jan 2019

@5elza5 akoby si pisala aj mojom synovy.no moj syn to aj zneuzival toto nechce sa mi neviem to a pod.ucitelka bola velmi dobra a to bola tiez chyba lebo syn vedel ze si to moze dovolit ved si povypravaj.tak opakujeme prvy rocnik no ale aj neurologicka ma oneskoreny vyvin nervovej sustavy.teraz cita uz super zapaja sa do vyucby matika mu sla dobre vzdy no pismo bolo hrozne.dnes uz to je omnoho krajsie.no ma aj pani ucitelku prisnejsiu takze ked treba aj zvysi hlas..preto ju jedinu z celeho zenskeho zboru vzdy respektoval a pocuval dokonca aj pisal ked zastupovala minuly rok.takze je to dost aj o ucitelovi ale aj o tom dozreti samotneho dietata.

bagre
23. máj 2019

@lila185 ahoj, ako sa darí synovi v škole? Poriešilo "SA" niečo?

Strana
z3