Prvé školské dni
ahojte, chcem sa spýtať, ako prebiehajú tieto dni v škole vášho dieťaťa, najmä ma zaujíma 2. stupeň. U nás v škole je totiž celý týždeň branné a podobné "zašívacie" akcie a včera som dostala oznam, že 20.9. sa ide na výlet! myslím si, že deti dosť oddychovali a výletovali cez prázdniny, nehovoriac o výdavkoch, ktoré na zač. roka všetci máme.... potom nám triedna na rodičku nič iné nehovorí, ako deti nič nevedia a vyučujúci sa sťažujú a my im platíme drahé doučovania. ako je to vo vašej škole?
Nepreháňaj
Mám siedmaka, od dnes sa učia podľa rozvrhu, má 7 vyučovacích hodín. Včera mal 4 triednické hodiny, v pondelok bolo len slávnostné otvorenie, to bol v škole 2 hodiny.
včera mali 4 hodiny (syn je 7, ročník) - to bolo BOZP, školský poriadok.... A dnes už bral učebnice a začínajú podľa rozvrhu. Nemyslím že im hneď naložia kopec učenia, ale v podstate už od dnes celá škola ide podľa rozvrhu.
Možno to nie je klasický výlet, ale nejaká exkurzia v rámci nejakého predmetu. Včera s atu niekto sťažoval, že prvý deň zahájenie a už druhý deň sa učia, chúďatká, tuto zase opačný problém.
Nepreháňaj. Deti sú aj tak celý týždeň ešte mimo z prázdnin. Nebudú mať branné neskôr a vtedy sa budú učiť.
@ibrunova nie, normálny výlet to je za 20€. ja nehovorím, že ich musia hneď zodrať, ale aspoň ich po prázdninách už "stabilizovať". na ten výlet idú 3. školský týždeň, čo si myslím, že už je aj na čase sa začať normálne učiť...
A myslíš, že až do výletu sa nebudú normálne učiť? Jasné, že budú. Výlet je len jeden deň. Nerob z toho vedu.
Mam 8maka - dnes uz idu podla rozvrhu, buduci tyzden maju vstupne testy
@evka1247 nepreháňam. normálne sa pýtam, ako to máte v škole vy ostatní... to si nenapísala. mám 7ka, nie prváčika, druháka, ktorý si ešte najprv musí uvedomiť, že je vôbec v škole...
Autorka a to ešte budúci piatok je sviatok 🙂
tak napríklad môj syn, maturant, v pondelok 8.00 zahájenie, 8.22 už bol von z školy, včera 4 hodiny triednické, dnes 4 hodiny podľa provizorneho rozvrhu z toho dve s triednym, takže nič, pondelok- utorok idú na dva dni do Čiech, piatok sviatok atď.
Mám na zš prváčku, a troch na druhom stupni, prváčka včera už preberali prvú stranu so šlabikára a matematiky, druhý stupeň včera ešte nič nerobili školský poriadok a také, dnes už brali normálne podľa rozvrhu, piatačke už po druhej hodine píplo edu page z matematiky domáca úloha, takže asi už sa učia
A aky je to vylet? Mnohe maju aj vzelavaciu funkciu. Moja SS ide do Osviencimu a z BA je to nie jednodnovy vylet. Myslim si, ze je vsak velmi potrebny, ludia rychlo zabudaju, akej obludnosti su mnohi schopni.
Jedna ZŠ má u nás branné tento týždeň, druhá budúci, a tretia v októbri. 🙂
Aj u nás je prvý týždeň takýto. Ja som rada, nech sa adaptuju a zvyknú si, že sú opäť v škole. Mam deti v 5. a 8.rocniku, a vôbec mi to nevadí. Ja by som uvítala viac takých dní. Keď si predstavím, že sa začnú učiť, a naša škola si dáva záležať na domácich úlohách a projektoch, tak fakt ma to teší. Učiť sa budú dosť. Nech si užijú teplé slnečné dni.
@nika23t veď práve, nech sa adaptujú postupne, ale tým, že sa budú poflakovať, stále budú v tom, že sú prázdniny... pritom viem, ako fungujú tie ich branné... sedia niekde na ihrisku a čumia do mobilov. to tam naozaj ani nemusia byť.
@simsalabim plavba po Dunaji a následne rozchod v OC.
No tak u nás napr mobily majú v skrinkách, kde sú zamknuté. Ano, staršia dcéra má v triede aj spolužiakov, ktorí mobil neodovzdaju, ale tým, že je viac učiteľov na jednu triedu, vedia ich relatívne ustrážiť. To už záleží od učiteľa, ako si nastaví hranice. A samozrejme, tiež som proti takémuto poflakovaniu, u nás je to ale naozaj kontrolované a nejde o flakanie. Skôr o taky voľnejší týždeň. Ze sa tam deti bláznia, to neriešim. Hlavne je, že sú v škole 😊
Vylet nemusis akceptovat a moze sa v ten den ist ucit do inej triedy. Kde je problem mas edu page tak to co si napisala sem napis ucitelke.
To nase skolstvo je velmi zvlastne, prvy den bola plna Bratislava deti uz o deviatej. Dostali knihy a pustili och domov. Syn chodi do sukromnej skoly a cela skola mala v pondelok vyucovanie od 8:00 do 15:00. A uz sa ucia, stvrtok prva pisomka.
@vamajka poviem jej to v pondelok na RZ...
Mám 6taka, 4tacku, a prváka.. všetci mali včera a dnes triednicke voľné hodiny, zajtra už začínajú s vyucbou, avšak myslím že prvý celý mesiac je taký light v každom ročníku.. nevidím na tom vôbec nič zle.. do učenia sa treba dostať postupne a nie hodiť ich zase do tvrdých povinnosti.. ani výlet by mi nevadil, ten sa v našej škole predpokladám ani robiť nebude, až koncom roka..
Výlety, voľné hodiny, pobyt vonku - to všetko má podporovať kolektivitu a priateľstva.. to je predsa popri povinnostiach tiež dôležité, ak nie dôležitejšie.
@martina8843 nehovorím, ze musíš hneď písomky písať a skúšať ich... Ale postupne na nejaký školský režim by mali začať nabiehat... A hlavne tieto staršie deti, ktorým sa do školy veľmi nechce...
Jeminy, však presne to robia. Postupne nabiehaju. Určite im žiadne učivo neutečie, všetko stihnú. Čím viac prispievas, tým menej rozumiem, kde je vlastne problém. Ze ešte nesedí Tvoje dieťa v škole nad knihou? Alebo co vlastne Ti prekáža?
@nika23t ano, presne to. čím viac sa flákajú, tým ťažšie nabehnú na povinnosti. potom učiteľka na RZ nič iné nehovorí, len že nič nevedia. keby teda to branné má nejaký výchovný účel, ale ako som písala, sú rozlezení po ihriskách a pozerajú do mobilov.
@nika23t aj v praci mate nabeh po dovolenke? Tak to gratulujem. Ucitelia by mali byt poriadne ohodnoteni, a v skole sa ma ucit. Nie v prvy den ist domov o deviatej a pomaly nabiehat.
Suhlasim
@martina8843 snáď nebudem porovnávať deti na základnej škole a mojich kolegov a mňa v praci.
Mame to podobné a nevidím v tom tiež význam, potom nestíhajú poriadne prebrať učivo.