icon

Pustili by ste deti na víkend s trénerom?

4. nov 2023

Pustili by ste svoje 7 ročné deti na víkend, vrátane noci na výlet s futbalovým trénerom? Len on a deti.Žiadny iný dospelý. Pán tréner tento výlet nazval "odstrihnutie pupočnej šnúry".
Dokonca sa vyhrážal, že ak ich tentokrát nepustíme, tak od nového roka budú mať tieto výlety povinné. Prestáva sa mi spôsob jeho komunikácie páčiť,no malý ma futbal rád.
Mám obavy, tak ho nechcem pustiť. Rodičia vraj nemôžu ísť ako doprovod. Vraj sú už chalani veľkí.
Čo si o tom myslíte? Preháňam?

Strana
z13
janula2511
9. nov 2023

@tilly kašli na nich.nereaguj.

sisaka
9. nov 2023

@sonita v čom má pravdu? Že je ok pustiť 15 deti s jedným dospelým? Ty by si tak pustila svoje 7 ročné dieťa 😮 (odmysli si šport, odmysli si možnosť zneužitia)

majla87
9. nov 2023

Autorka, som rada ze ste sa spojili aj s inymi rodicmi a trosku nad tym aj obsirnejsie uvazujete. Treba si ho fakt pretuknut. Ako to vyzera s tym vyletom? Bude vobec? Su nejake deti co by isli?

jana_eyre_2
9. nov 2023

@tilly a ty máš takú dôveru v ľudí, že si myslis že pedofili neexistujú a neexistujú na postoch ktoré súvisia s detmi?

autor
9. nov 2023

@majla87 vylet bude, ale deti ide nakoniec len 7. Dosť veľa rodičov od toho upustilo.

katkami123
9. nov 2023

Mne stačí ísť samej autom s mojimi tromi deťmi, aj to ich každú chvíľu upozorňujem, najviac dám s nimi vzdialenosť do 30 min. Tento pánko sa rozhodol sám šoférovať s 7-ročnými deťmi cca 4h minibusom, z toho by bola autonehoda ako vyšitá. Žiadne dieťa mu nebude v tom minibuse sedieť celé tie 4h ako vojak, budú tam medzi sebou blbnút, do toho on by mal pozerať premávku, aj neviem ako chcel do toho ustriehnuť chlapcov, aby nevyvádzali, predpokladám že toľkú vzdialenosť chce merať po diaľnici, čiže s rýchlosťou 130km/h. Čistý šialenec ten chlap. Ono by bolo dobré s pánskom sadnúť a určité veci mu vysvetliť, ale ja by som meninkam klub, verím tomu, že je to pedofil, lebo obrovské riziko z každej strany, ale tak veľmi bojoval, aby bol sám s chlapcami.

jana_eyre_2
9. nov 2023

A pôjde s tymi 7dmimi deťmi naozaj sám?

estellas
9. nov 2023

@katkami123 Autorka už písala že nakoniec súhlasil aby išiel aj niekto iný. Ale ide len 7 chlapcov
Autorka napísala : ,,Nakoniec po rozhovore s rodičmi súhlasil, že pôjde ešte jedna trénerka, no aj tak už mám z toho veľmi zlý pocit. Nehovorím o jeho vyjadrovaní, ze z nich vyrastú chalani, ktorí sa budú cely život schovávat pod maminu sukňu a pod.''

zanka777
9. nov 2023

@tilly takže keby ti nejaký dospelý chlap bol divný správaním rečami a prístupom (je jedno či by to bol učiteľ tréner člen rodiny alebo známy)jeho prístup by sa ti zdal čudný tak by si pustila svoje 7 ročné dieťa s ním niekde prespať a riskovala že sa mu niečo stále alebo že bude obeťou nejakého zneužívania alebo nejakého debilného úchyla???naozaj by si to riskla? práve preto čo píšeš že raz bude mať 16....presne kvôli tomu kým ma 7 a máš nad ním akú takú kontrolu a rozhodujes zaňho tak by si mala byť zodpovedna za to aby sa mu nič nestalo a ochránila ho pred hoci len možným zlom....alebo by si ho pustila a neskôr by ti vyrástol na 16 ročného chlapca s traumou do konca života že ho raz v 7 rokoch nejaký hlupák obťažoval???lebo mama brala všetko na ľahkú váhu a pustila ho hoci varovných signálov bolo viac než dosť??? vážne? práve preto by si ho teraz mala chrániť najviac kým je to v tvojich rukách!

tilly
9. nov 2023

@zanka777 ježiši, veď som to tu napísala minimálne 4 krát. Keby mi pripadal divný, decko by som k nemu nepustila ani na tréning 🤦‍♀️, aj po tréningoch a zápasoch zostávajú s trénerom v šatni... vždy sa nájde chvíľka, keď je dieťa s trénerom samé... ale mamička si veselo vozí dieťa na tréningy ku chlapovi, ktorý je podľa nej uchyl, zveruje mu ho každý druhý deň plus zápas cez víkend, ale keď príde reč na výlet, chlap je zrazu úchyl, ktorý tam ide obchytkat a znásilniť všetky deti a aj tak mu znova zverí svoje decko... choré, nie?

autor
9. nov 2023

@tilly Je obrovský rozdiel byť s dieťaťom na tréningu, na zápase, kde sme pri nom, ako ho nechať sameho niekde cely vikend. Myslíš, ze za tych 10 minut v satni mu pedofil bude robit navrhy? Pred ostatnymi detmi? To si naozaj tak naivna? Nevycka si radsej nanejaky nocny vylet? Bez svedkov a rodicov?

tilly
9. nov 2023

Vôbec žiadny rozdiel. Keď niekomu neverím, nedám mu dieťa! Ak je pedofil, vždy si nájde príležitosť. Si predstav, že občas chodia deti pre lopty, fľaše, čo ak sa zavrie s tvojim do skladu alebo šatne ani si nevšimneš? Ty si naivná a riadne.
Okrem toho tréner, učiteľ, vychovávateľ formuje a ovplyvňuje tvoje dieťa aj tým, ako sa správa, mimika, slovník, gestá a ty mu ho kľudne s radosťou zveríš do rúk? Tu mi niečo fakt nesedí.
A ešte jedna vec na zamyslenie.
Kočky, bojíte sa uchýlov, ale fotky detičiek vešiate na internet jedna radosť 🤦‍♀️

autor
9. nov 2023

@tilly fotky svojich deti nezverejnujem. Dokonca ani ziadne udaje o sebe a mojich detoch, narozdiel od teba. Ver mi, ze ak by po treningu za mnou prislo dieta, tak by som si hned vsimla, ze nie je nieco ok. Ale ak ho pustim na noc a niekto mu da nieco do napoja, tak o tom nemusi vediet ani on sam. Dufam, ze tvoje deti nikdy nedoplatia na tvoju bezhranicnu naivitu.

tilly
9. nov 2023

Pozri, rob ako chceš, zveruj svoje dieťa do rúk (podľa tvojej mienky) hulvatovi a uchylovi, ktorý sa nevie správať aj naďalej a bráň dieťaťu v pobytoch mimo domu 🤷‍♀️ a každého podozrievaj z pedofilie. Ja som len celý čas chcela poukázať na dve veci (píšem to už 10 krát, ako idiot)
jedna je, že nie každý, kto chce zobrať deti a pretrhnúť pupocnu šnúru je uchyl a druhá vec, keď si raz myslím, že niekto nie je vhodný na to, aby zobral moje dieťa na víkend, nie je vhodný pre moje dieťa ani na tú hodinu a pol tri krát do týždňa...
Moje dieťa sa v pohode, bez úchylov a obmedzovania dožilo dospelosti s tým, že od 16 lieta sám po svete. A ver tomu, že nie všetci tréneri nám sadli. Akonáhle bolo zle, menili sme trénera alebo klub.

autor
9. nov 2023

@tilly ukazes mi jeden moj komentar, kde som napisala, ze je to pedofil, hulvat, alebo uchyl? Fakt staci jeden. Si neuveritelne naivna osoba a dakuj Bohu, ze na to tvoje deti nedoplatili. Mozno nedoplatili. Lebo o tom ani nemusis vediet.

tilly
9. nov 2023

Veď celý čas sa tu o tom píše 🤷‍♀️, preto som sa do toho zapojila, alebo o čom sa tu bavíme? Naivná je moje druhé meno 😉 .
Ozaj, už len jedna vec, pre zaujímavosť. Už je november, trénujete už v hale alebo telocvični?

yanni
10. nov 2023

@tilly Preco by Mali trenovat v Hale? Moja dcera sice trenuje Triathlon Ale v rovnakom Case trenuju aj futbalisti (vsetky vekove Kategorie, Je To tu velke) a predstav si, trebuju cely rok vonku.

tilly
10. nov 2023

@yanni iba sa pýtam, zaujíma ma, ako to chodí inde. Tu v ba a okolí trénuje väčšina klubov po U10 v telocvični alebo hale

autor
10. nov 2023

@tilly na ihrisku. A?

tilly
10. nov 2023

Iba tak, dik za info.

markusrasford
10. nov 2023

@tilly do začiatku novembra bol ideálny čas veď od U15az po U10 sa ešte hra vonku. Futbal je na von nie do telocvične, futbalisti viac menej trénuje vonku a v mesiacoch december -januar v telocvični. Ináč nerozumiem tej otázke kde trénujú? Je to dôležité?

markusrasford
10. nov 2023

@tilly ty si veľmi od veci treba si prečítať úvodnú otázku a potom reagovať k téme. Veľmi píšeš od veci. Mamička sa bojí o syna úplne právom a pridali ďalšie mamičky. Nechci aby oni boli také ako ty. A tak medzi rečou v takom menšom meste ako sa dá meniť kluby ako na bežiacom páse?

katkami123
10. nov 2023

@estellas
Každým novým trénerovým výrokom, ktorý tu autorka dá, čoraz viac a viac pochybujem o psychickom zdraví toho chlapa. Ten musel mať hrozne detstvo.

alenka1990
10. nov 2023

Nepustila by som urcite,kedze pozeram reflex a uz som asi poskodena stym co sa deje a co sa moze diat prave na takychto vyletoch…

Strana
z13