icon

Rady a tipy pre rodičov budúcich prvákov

pineapple6
13. aug 2025

Ahojte, prosím mamicky co už máte školákov o nejaké info.
Chápem ze na každej skole je to trocha inak ale aspoň nech si spravím taky obraz 🙂
Prvý školský deň je asi len nejaké uvítanie prvakov a potom idú domov na druhý deň sa už normálne ucia podľa rozvrhu a sú aj v klube? Brali ste ich ten prvý týždeň skôr domov alebo uz naplno do cca 16tej?
Aké ste dávali chalanom prezuvky? Také tie papučky co sa nosili do škôlky klasické mi príde ze sa už na skole nenosia ale možno sa mýlim, dajte tipy ze aké majú vasi.
Nosia už prváci len rifle, nohavice alebo ešte aj tepláky?
Kľudne pridajte nejaké ďalšie rady a tipy alebo otázky k nástupu do prvej triedy 😊

pribinak
13. aug 2025

Prvý deň mali len take zoznámenie a privítanie
Zvyšok týždňa už mali normálne vyučovanie a syn chodil normálne fo družiny. Veď tam di decka vytvárajú kamarátstva a partie

Tepláky mal len do družiny. V škole na vyučovani nie

jamidea
13. aug 2025

@pineapple6 normalne slapky z deichmanu take akoby trochu ortopedicke.

sara07
13. aug 2025

posledný tyžden nam poslali prihlasovacie udaje na edupage
tam bolo presne všetko popisané inštrukcie, aj o kolkej budu v1 den končit, kde sa stretnu atd
na prezuvky som im dala športové sándale letné
nosili nohavice, rifle , teplaky len na telesnu už
na druhy den bola už družina, brala som ich skorej a potom ked chceli chodila som neskôr
a hned prvy tyžden bolo aj rodičko ,všetko oznamovali cez edupage

tortelinka
13. aug 2025

@pineapple6 ja učím prvákov,tak dám info z môjho pohľadu.prvy deň je krátky, zoznámite sa, zvyknú rodičia prísť spolu s deťmi,od druhého dňa už normálne, pomôcky vám pošle učiteľka, zbytočne nekupujte dopredu , prvý týždeň v septembri bývajú zľavy,prezuvky také aby boli na nohe,nie šľapky, kľudne sa pýtajte

deedol
13. aug 2025

Moj ma superfity ako prezuvky a nosi teplaky - najskor chcel rifle, ale maju v triede vzadu koberec a hracky a zistil, ze v rifliach mu je nepohodlne. Uvidite vsetko prvy tyzden, ako bude u vas. Poslu aj info o prvom dni a prvom tyzdni, len este je skoro, to tak tyzden pred nastupom.

lena235
13. aug 2025

Moj nosi teplaky (80% chlapcov tiez). Papuce idealne pevne. Nie slapky. Moj ma ortopedicke akoby sandale. Od druheho dna funguje druzina. Nas tam hned zostal, chodime s mm do prace

lienka9
13. aug 2025

@pineapple6 prvy den privitanie na sk.dvore,isli sme potom s detmi do triedy,mali sme "triednicku hodinu"
Dalsie dni sa este neucili,mali triednicke hodiny,ukazovali im co je kde v skole,nech sa vedia orientovat,davali sa knihy,mali sportove hry a podobne..ale ostavali normalne do poobedia v SKD.
Papuce mal taky styl ako v skolke,najprv nosil rifle ale casom sme presli na teplaky,kedze vacsina deti ich nosi ( aj vyssie rocniky maju teraz taku teplakovu modu)