Aké prezuvky pre prváka?
Hľadám prezuvky pre prváka,ktorý má ploché nôžky a teda musia byť anatomicky tvarované vo vnútri,aké prezuvky nosia vaši prváci?Papučky,sandálky,či?Stále platí,že musia mať bielu podrážku,či nie každá škola to vyžaduje? Vďaka.
podla mna take ake nosil aj v skolke. u nas bud platenky s anatomickou vlozkou kedze tiez mame ploche nohy popr. sandalky
kup si nejake kvalitne prezuvky-nie slapky!!!odporucam od firmy RAK, ci ROHACAN...daj si do topanok ortopedicke vlozky specielne na ploche nohy......hm...protetiku z vlastnych skusenosti neodporucam maju velmi pevnu podrazku-vobec nie je ohybna...nie su pohodlne!!!aspon pre nas ....
no hlavne nie šlapky, croksy a sandálky, kde sa mu môže zvrtnúť noha. Chce to pevnú obuv pre ploché nohy aj s vložkou. Deti sú veľmi živé a v škole sa určite iba neprechádzajú 😉
ja odporucam zdravotne sandale, su ortopedicky tvarovane, nozka sa v nich nepoti a remienok ic pevne drzi na nohe 😉 a maju aj svetlu podrazku
v papuciach sa nohy velmi potia, neviete si predstavit ten smradik v triede, som ucka, viem o com hovorim 😉
Ja odporucam sandalky znacky birkenstock, resp. ich podznacky birskis alebo papillio. Su drahsie, ale su hodne kazdeho centu. Vydrz maju neskutocnu, moja mladsia dcerka ma tiez plochu nozku a tieto nosime aj doma a v skolke ako prezuvky, aj sandalky na von (cize mame 3 pary). Nozicka jej rastie rychlostou 1 cislo za rok a aj po tom roku su tie sandalky v 100% stave, na rozdiel od protetiky, ktoru sme skusili raz a po 10dnoch boli ako od kontajnera 😖 Normalne tie sandalky po nej mozem predat dalej, su fakt perfektne.
Kade chodim, tade ich chvalim - birkenstock je renomovana nemecka ortopedicka firma, tie sandalky maju naozaj tvarovanu stielku s ozaj vysokym "kopcekom" a podrazka je OHYBNA pod prstami (sandalky od Protetiky maju podosvu ako lyziarky!) Su lahucke, na pohlad krasne...dieta v nich nema zviazanu nohu az nad clenky, takze svaly na nozke mozu pracovat....ja ich kupujem priamo z Nemecka vo vypredajoch, ale maju ich aj na stranke nanohy.sk.
Papucky a inu uzavretu obuv by som do skoly nedavala, podla mna nozicka musi volne dychat...
Pridavam sa k @simsalabim - my budeme vyberat pre obe deti papucky birkenstock, pripadne naturino - system chodza po piesku - z tej serie.
moja ma tiez ploche nozky a cakame na specialnu obuv vyrobenu na mieru po lete chcem aby sandalky nosila ako prezuvky
Ak má ploché nohy, určite chodí k ortopédovi. Prečo mu ten nepredpíše špeciálne merané na jeho nôžku? 😉 Jedine také, mu zaručia správnu výšku klenby. V obchode by som nekupovala, pri tejto indikácii /ploché nohy/. Môže byť sebelepšia značka, pri plochých nohách majú byť topánky na mieru od ortopéda. Teda výška klenby je presne zmeraná. 😉
u nas na skole blede podrazky maju byt. na ploche nozky vam odporucam ortopedicku obuv, korkove sandalky napr. urcite take, co je v tom noha pevna, nie nejake slapky, nasuchovacky, lebo deti behaju a moze padnut, nohu si vyvrtnut.
@simsalabim ahojko, prosim ked mas osobnu skusenost, nevedela by si mi poradit aku mam vziat dcere velkost? Ma presne 18cm a 28ky maju udajne 18cm no 29 az 19cm. Chcem jej jedny vziat teraz na leto take gumenne a v septembri kozene do skoly 🙂 Dakujem krasne
@vefi89
@tenty len doplnam, že papučky boli dobre v zimných mesiacoch. (Trištvrte triedy ich malo tiež, čo sa prváčikov týka) pretože v zime im s otvorenou špicou pri sandalkach bola zima...predsa len tam viac sedeli, ako v škôlke a bola im zima.
A ku smradíku ... ten bol prebitý (😀) smradíkom z wc cez celú chodbu, kedže tam už menej existovali mydlá, funkčné splachovače atd... (to už je ale konkretny problém zš)
😉

Napr.papučky zn.RAK, sandalky zn.PROTETIKA, poprípade si pýtaj na predpis od ortopeda vložky,ktore su robené na mieru a máš na ne nárok 2 krát za rok zo zdravotných dôvodou (ploche nôžky).