Režim pre prváka po návrate zo školy
Dobry den. Budem mat prvacku. Aky mate režim?.
Domov budeme chodiť okolo 16:20. Ma dieta najprv oddych alebo si ide hned robit úlohy? Bude chodiť do SKD
Moja ide o rok, ale teda planujem krátku prestávku cca 20-30min a čím skôr spraviť ulohy aby mala klud na večer
Tak po návrate zo skolky vzdy si mohla ľahnúť, ja som si sadla dala kavu. V práci stojím na nohách.
Potom som išla varit, upratovať a tak..
Teraz to bude iné. Asi si dáme obe oddych a ideme na to.
O 19 chcem aby sme mali uz pokoj.
My sme hneď po družine robili, max krátky oddych, z družiny boli oddýchnutí, vybehaní. Čím neskôr, tým horšie, ešte aj tma už bude.
@anonym_autor Ked pridete domov, tak sa prezlecie, nieco asi bude chciet jest, takze si v podstate aj oddychne a potom sa moze pustit do uloh.
V prvej triede moc tych uloh nemali. Ucitelka sa snazila nedavat im ulohy. Moj byval v druzine max do 13:30. Prisli sme domov mal pauzu ja som skontrolovala tasku a ked nic nemali nechala som ho tak. Potom len 10-15min precital nieco a mal zas volno.
Teraz uz pride zo skoly zje obed,oddych pol hodinku a pise ulohy hned. Ked nema do takej 15tej urobene je to uz tazke potom robit. Cize setrim nervy a co najskor urobit co treba.
Hlavne bude oddýchnutá z družiny, čiže pokojne sa môžete po pol hodinke pustiť do učenia.
Prváci majú reálne úlohy na 5-10 minút, robia čiarky na začiatok, a postupne, takže prídete domov prezlečie sa, naje a úplná pohoda o 17:30 by som začala a máte hotovo za pár minút
Prváci majú reálne úlohy na 5-10 minút, robia čiarky na začiatok, a postupne, takže prídete domov prezlečie sa, naje a úplná pohoda o 17:30 by som začala a máte hotovo za pár minút
@gypsomilka
@zuzubb007 ja mám napr inú skúsenosť, my sme pri úlohách v prvom ročníku strávili dosť času. A mali ich denne niekoľko - písanie a čítanie. Aj keď to boli len čiary, proste trénoval, kým to nebolo ok. Neskôr písmená, čítanie. Záleží to aj od dieťaťa, aj od rodiča ako sa k tomu postaví. Niekomu je jedno ako je úloha urobená, hlavne,že je, niekto si potrpí aj na estetike, správnosti, čím aj dieťa vedie k nejakej zodpovednosti za to, čo urobí...
Tak po návrate zo skolky vzdy si mohla ľahnúť, ja som si sadla dala kavu. V práci stojím na nohách.
Potom som išla varit, upratovať a tak..
Teraz to bude iné. Asi si dáme obe oddych a ideme na to.
O 19 chcem aby sme mali uz pokoj.
@anonym_autor my sme vždy dali oddych cca pol hodinku, ja som dovtedy spratala svoje veci z roboty, pozrela mu čo sa učili, čo majú na úlohu a išli sme na to
moja ide teraz do 3 triedy... chodíme domov o cca 15.30 úlohy robíme hneď nakoľko v družine sú vonka na vzduchu hrajú sa takže má oddych... úlohy máme max za 30min aj s čítaním hotové a potom je rada že už má svoj kľud... hlavne malá rada na začiatok netreba to preháňať s krúžkami... postupne ich treba pridávať... v prvej triede mala len jeden lebo bolo veľa školských povinností na ktoré si bolo treba zvyknúť, v druhom mala už dva a v treťom uvidíme ale asi ostaneme na 2 nakoľko je 3 ročník podľa mňa dosť ťažký... a pribudne nám príprava na 1sv. prijímanie...
otazka je aj aky rezim budu mat v druzine, u nas si napriklad pisali aj ulohy, ale kedze to deti zvykli odflaknut a vychovavatelky nebudu tolko deti kontrolovat, tak moji v druzine po dohode ulohy nerobili, hrali sa a riesili sme ulohy doma sustredene, prisli zo skoly, pol hodinka umyt, najest, oddych a spravili si ulohy poriadne, vecer uz su deti unavene a nepohnes nimi
Nas hned urobil a doteraz tak robi, úlohy a potom co chcel...oddychnuty bol z družiny, tam sa hral..
Nasi prisli domov, prezliekli, najedli ak boli hladni a isli sme hned robit ulohy. Robia to tak doteraz.
Každé dieťa je iné, my mame kruzky, alebo sport po skole. Ulohy by mi nerobila, Resp keď sme skúšali, bolo to na hodiny. Nám sa najlepšie robia ulohy tesne pred spánkom, vtedy to má zbúchané za 5 minut, je sikovna, rada kreslí, takze písanie jej išlo hneď, nebolo treba trenovat, aj tak patrila k najlepším z triedy. Ja tiež som bola taká, po skole som išla spat a učila som sa v noci, cely gympel, aj vysoku som mala takýto režim, všetci boli zo mna na nervy, ale pre mna kombinacia stresu, že už nie je veľa casu a kludu v noci bola najviac motivačná.
otazka je aj aky rezim budu mat v druzine, u nas si napriklad pisali aj ulohy, ale kedze to deti zvykli odflaknut a vychovavatelky nebudu tolko deti kontrolovat, tak moji v druzine po dohode ulohy nerobili, hrali sa a riesili sme ulohy doma sustredene, prisli zo skoly, pol hodinka umyt, najest, oddych a spravili si ulohy poriadne, vecer uz su deti unavene a nepohnes nimi
@demografka nam povedali pri zápise ze s prvkami robia úlohy rodicia. Mozno od 2heho ročníka ich budú tobit v klube
@gypsomilka
@zuzubb007 ja mám napr inú skúsenosť, my sme pri úlohách v prvom ročníku strávili dosť času. A mali ich denne niekoľko - písanie a čítanie. Aj keď to boli len čiary, proste trénoval, kým to nebolo ok. Neskôr písmená, čítanie. Záleží to aj od dieťaťa, aj od rodiča ako sa k tomu postaví. Niekomu je jedno ako je úloha urobená, hlavne,že je, niekto si potrpí aj na estetike, správnosti, čím aj dieťa vedie k nejakej zodpovednosti za to, čo urobí...
@lilinka88 tak ja mozem povedat ze moje dieta potrebuje trenovat vsetko denne aj dve hodiny. Ale nemozem ho pretazovat. Ma rozne poruchy ucenia. Pisat dokaze suvisle asi 5minut. Potom potrebuje oddych. Alebo teda bolo tomu tak v 1-2triede. Teraz sa zlepsil a udrzi aspon 15min. Ma rozne poruchy ucenia,porucha pozornosti Adhd. Cize vsetko musim prisposobovat jemu. Za tie roky uz mame odsledovane kolko toho zvladne a aky cas mozeme robit. Takze ani tu pri autorke sa neda teraz radit co je najvhodnejsie ako robit
@demografka nam povedali pri zápise ze s prvkami robia úlohy rodicia. Mozno od 2heho ročníka ich budú tobit v klube
@anonym_autor tak sa v druzine len hraju, super... najdete rezim, uvidis ako budu po skole unaveni, my sme ulohy vzdy robili doma, mala som rada dohlad aby to mali pekne spravene
Ja to tiez tak vnimam ze druzina je oddych,zabava,ze je to presne ta mentalna aj fyzicka pauza ktoru by mali mat,aby si doma spravili ulohy.Ci?
@anonym_autor naši tiež v družine úlohy nerobili, aby si to aj rodičia skúsili a prešli s deťmi v kľude, v družine decká písali chytro hala bala.
Ja som mala prváka a tých úloh bolo veru celkom dosť, nie na 10-15 minút.
Veľa úloh bolo hlavne z angličtiny, celkom veľa sme precvičovali, mali úlohy aj z matematiky.
Môj do družiny nechodil, ale zase po škole mal rôzne krúžky. Po návrate domov sa zväčša najedol, prebrali sme, čo bolo v ZŠ, potom sme sa pustili do úloh. Snažila som sa, aby sme do 19-tej mali urobené všetky úlohy. Veľa voľného času cez týždeň nemal.
@anonym_autor Vzhľadom na to,ze SK nefungoval ako kedysi za mojich čias, nerobili sa v ňom úlohy,ale deti aktívne odpočivali/pobyt vonku, návšteva kina, atď/, tak po príchode domov mal syn krátky odpočinok/v podstate len kým sa prezliekol a sa najedol/, lebo neskôr/najma v zime, keď je skoro tma/, už bol naladený na odpočinok a spánok veľmi skoro/vtedy bolo už nemožné písať,ci sa učiť básničku/

Určite aspoň krátky oddych. Však to je dieťa a nie stroj