Vysvetlite mi prosím toto niekto, lebo ja neviem, či ja som blbá alebo čo... máme budúceho prváka, zápis je od 1.4. do 30.4. Minulý týždeň sme boli v Tatrách tak reku veď v piatok štvrtého povypisujem prihlášky. Otvorím v piatok facebook a od školy oznam, že zápis ukončujú, a prihlášku na stránke vypínajú, sú plní. Sklamaná píšem mail riaditeľovi, že teda ok sú plní ale radi by sme k nim dali prváčika, že čo sa dá robiť, či je šanca, že ho tam dostaneme, dohodli sme sa teda, že ak bude niekto mať odklad vezme ho.
Vypĺňam teda prihlášku do spádovej školy, v piatok na obed odosielam, dostávam mail, že prihláška je zaregistrovaná, mám čakať na potvrdenie. Teraz otvorím Facebook, príspevok zo školy s fotkami, zo slávnostného zápisu. Nikde žiaden oznam o tom, že bude slávonostný zápis, moja prihláška stále nepotvrdená.
Akože to kedy tí rodičia podávali tie prihlášky, 1.4. minútu po polnoci? Ja nechápem...
Toľko môj výlev... a ešte aspoň otázka.. do spádovej školy mi dieťa musia vziať však?
Ďakujem za prečítanie a prajem pekný deň všetkým
V tomto mesiaci od 1.4- 30.4 si dkola vybera jeden za dva datumy na zapus- urcite to nie je cely mesiac.
Nie. Zápis trvá väčšinou dva dni, na stránke bol určite vypísaný konkrétny dátum.
To si si myslela ze zapis je celi mesiac ? Zväcsa 1-2 dni. Sledova som stale stranku skoly kde som dieta sla dat
Tak si mala e- prihlasku poslat do 3.4. Kludne aj z Tatier.
Máš tam termín čierne na bielom. Snáď si si ozaj nemyslela, že budú mesiac zapisovať deti.
A nie, bohužiaľ ani spadova škola nemusí dieťa prijať, ak nemá kapacity. Bude vám následne ponúknutá iná možnosť.
Hlavne komunikuj a vedením školy. Kôň ti nepomôže.
Ak by som o školu mala záujem vyplním prihlášku hneď 01.04. - ak naplnila kapacitu, logicky zápis ukončili skôr.
Spádová škola žiaka, ktorý k nej patrí, musí uprednostniť pred nespádovými.
Môže sa stať, že dieťa neprijmú, pretože sa prihlásilo veľa detí zo spádovej oblasti - v tom prípade musia ponúknuť náhradné riešenie.
Určite sa nestane, že by dieťa nemalo od septembra kam nastúpiť
Ďakujem Vám za vaše odpovede. Chcela som sa len poradiť kým zavolám. Do školy som volala a je to v poriadku, prihlášky sa môžu posielať každý deň do 30.4, majú ju tam a dieťa vezmú aj keď sa nezúčastnilo slávnostného zápisu, zavolajú si nas osobitne na termín. Pekný deň
Minuly tyzden ste boli v tatrach...no...priorita je ist zapisat dieta a idealne osobne- to boli tie fotky zrejme v termine 1-3.4...ja som sa tyzden pred zapisom modlila aby syn neochorel a mohli sme na zapis ist...a to mal den predtym depistaz v skolke...na zapise robil pohovor s testami, kde je dolezite posudit spravanie dietata v buducom prostredi skoly...teraz uz asi sa len modlit aby ho vzali, neviem co ine...
ale zasa nestraste ju...ja som vsetko dodrzala pri prvom dietati, aj na slavnostnom zapise bol, aj ceremonie sa zucastnil....a potom som dostala pracu v meste, zaciatkom augusta nabehla do dvoch skol a popytala sa...do oboch ho vzali bezproblemov (jedna bola jazykova, jedna matematicka trieda). Takze nic nie je stratene autorka.
Len krátky komentár ku spádovej škole - musia zobrať deti zo spádovej oblasti do naplnenia kapacity. Poznám viacero prípadov, kde spádová škola naplnila kapacitu zo spádovej oblasti, ale nestačilo to a niektoré deti zo spádovej oblasti museli ísť na inú školu. Väčšinou sa to ešte utrasie vďaka deťom, ktoré idú na výberové alebo súkromné školy a uvoľní sa teda miesto. Tie uvoľnené miesta sa potom riešia priebežne v druhom kole alebo koncom augusta či začiatkom septembra.
čo? a to si si presne neodsledovala kedy majú ten zápis? Zápis "od 1.4. do 30.4." znamená, že vtedy vrámci tohto obdobia to škola musí zorganizovať. Školy v našej mestskej časti zápisy ešte nemali, ale inde napr. už prebehli. Však pozerám stránku školy, informujem sa, či? To si si myslela, že môžeš kedy si zmyslíš? Alebo nemajú nikde informácie? Ako by sa o tom dozvedeli ostatní rodičia?