Riešili by ste detské spory?
Ahojte riešili by ste detské spory ? ...keby aj na vlastné oči vidíte že z vášho dieťaťa si robí niekto srandu a ohovára ho ? ...alebo by ste dieťa len upozornili a nechali ho nech sa stym popasuje samé ? .... Ide o 7- 12 ročné deti
je rozdiel ak je to medzi deťmi doma, alebo medzi deťmi na ihrisku....mám na mysli že deti nie sú z jednej rodiny....
Samozrejme že by som tým 12 ročným na ulici povedala nech dajú môjmu 7 r. pokoj....nech si nájdu inú zábavku... 7 r. dieťa nemá veľké šance sa ubrániť deťom ktoré sú staršie o 5 rokov.... to je ešte veľký rozdiel....
Zasiahnem a aj som zasiahla, v kľude, odvtedy je pokoj
Určite by som nedovolila, aby niekto akokoľvek ubližoval môjmu dieťaťu. Najprv by som počkala, či na to zareaguje sám a pokiaľ nie, zasiahla by som ja s tym, že by som mu vysvetlila, čo by mal robiť pri podobných situáciách..
Ahojte, pridám sa do témy, až môžem. Syn sa často dostane počas prestávky do nepríjemnej situácie, kvôli oplašeným rozjašeným spolužiakom. Napr. spolužiaci sa naháňajú a drgnú do syna až mu spadnú okuliare z nosa, alebo až si s iným chlapcom silno buchnú hlavy. Aj povedia učiteľke, čo má dozor na chodbe, že čo sa stalo, a ona skontroluje situáciu a len ich napomenie, aby sa to neopakovalo. Lenže to akoby hrach na stenu hádzal. A ďalší deň zas sa niečo udeje. Aj upozorňujem syna, dohováram, nech je viac obozretný, no nie vždy sa to podarí. A mňa potom dosť trápi, keď viem, že mu dakto ublížil. Neviem, možno vsom moc precitlivená. Mám si to nevšímať? Alebo upozorniť triedneho? Rodičov tých detí? Alebo si mám decká počkať pred školou a povedať im? Alebo nech syn sa učí zvládať danú situáciu? 😐

Hm, ak by to bolo niečo vážnejšie tak by som zasiahla.
Ak by malo moje dieťa 7 a navážali by sa do neho 10-12 ročne deti, tak by som asi zasiahla. Ten vek je velka premenná
Ale dala si veľmi malo info.