Rodičia, očakávate od učiteľov darčeky pre vaše deti?
Zdravím,
som učiteľka a triedna piatakom. Triedna som prvýkrát. Všetky moje kolegyne dávajú svojim žiakom darčeky k Vianociam. Ja dávam takisto, ale len 2 drobnosti.
Od začiatku školského roka som minula už dosť zo svojich peňazí pre triedu - najmä rôzne materiály na výzdobu triedy (veľmi sa na to u nás dbá). Mojich žiakov mám veľmi rada, avšak niekedy sa mi to už zdá byť prehnané.
Rodičia, aký je, prosím, na to váš pohľad?
Ďakujem.
@anonym_autor Tak nechcem krivdiť,možno lízatká,ak tak jedine drobnosť. Bolo to dávno ,ale nepamätám..iba na to losovanie.To si vylosovali komu kupujú a potom sme spolu vybrali podľa tohto kto má co rád.
Ja som skor za vianocny vecierok alebo viancne posedenie kde si zazelaju krasne sviatky zabavia sa pomaskrtia zatancuju pridu v kostyme..nasa pani ucitelka im ale dava rucne malovane zalozky do kniziek alebo naramky.aj na den deti dostanu maly keksik.je to mile ale keby nedostali nic tak by ma to netrapilo.staci naozaj malickost nalepka karticka rucne napisany odkaz naposledy si tahali ulavove kupony napriklad ze na vytvarnej kreslim co chcem dnes nemusim odpovedat.. tie deti sa z toho strasne vytesuju..
@anonym_autor neočakávam darčeky a keď,tak nejaký cikruk,lízatko....dokonca ani to nie,stačila by bublanina na nejaké spoločné posedenie 1-2x do roka. Viac oceňujem materinský prístup triednej,férovosť a chuť bojovať za svojich žiakov.
@terezka1947 a predsa niečo dopisem.
Páčila sa mi triedna jedného z deti,kedy naozaj za svoje deti bojovala,bola ako mama,aj pokrývala,aj objala....no kvitovaka som,že vyberá výlety a povinné aktivity prihliadajú na finančnú situáciu rodičov,resp.vzdy našla super vec za minimum nákladov.
Juj či rada by som sa vrátila do školských lavíc ak sa teraz rozdávaju darčeky, momentálne by sa mi zišla nová mraznička ak nie tak sa uspokojím aj hriankovačom
Moji 10 a 13r nedostali nic. Maju chripk.prazdniny. iba oni nosia triednym.. ale nedostavaju nic..
Neviem či názov témy je pôvodný, odpoviem na otázku v názve diskusie - ja neočakávam ako rodič ani som nikdy neočakávala, a ani z druhej strany - moje deti nikdy nič neodniesli učiteľke k Vianociam.
@anonym_autor u nás dáva učiteľka iba v čase adventu,každý deň maškrtu.Aj to je kúpené z tr.fondu,ktorý si platia rodičia.Prečo kupuješ výzdobu zo svojho?Tiež chápem,že každý kolektív si zavádza vlastné pravidlá,čo je aj v tvojom prípade...
Na našej škole je to plne v réžii triedneho učiteľa, ale nikto sa nepredháňa. Nerobila som to nikdy, max na poslednej hodine pred vian.prazdninami sme si v triede uvarili čaj.
U nás to funguje tak,že sa deťom kúpi nejaká drobnosť z triedneho fondu,do ktorého dávame peniaze my rodičia a deti vždy dostali len nejakú drobnosť, vianočnú ceruzku,prípadne sladkosť,určite by mi ani nenapadlo očakávať,že učiteľ bude zo svojich peňazí kupovať darčeky 25 deťom v triede..
Nie neočakávam.
@anonym_autor Vobec neocakavam
Nie. Ani v skolke. Napriek tou uciteka pripravila krásny list -od Jeziska. Prilozeny obrazok. Ktory si syn vyfarbil tak poctivo ako nikdy.
Ja si myslim ze nieco take alebo ozaj mile uprimne slovo je viac. Mozno sa ziaci na to pozeraju inac ale...
Nie, absolutne neocakavam, ze dieta dostane darcek od ucitelky.
absolútne NIE, nič také od p. učiteľky neočakávam
V žiadnom pripade nie a uz vobec nie, ak by to mala hradiť ona sama.
Jedine ak by im niečo vyrobila.
Síce deti dostali adventný kalendár, každé z triedy 1x (je ich 10) ale to podľa môjho názoru financovala škola, nie pani učiteľka.
@anonym_autor ako rodič troch detí,prosím nenabehni na ten konzumný, šialený rýchlik..🫣prosím nie .Pre dobro tých detí,dnes nedostať nič je im skôr na úžitok ako na ujmu .Žijeme fakt šialenú dobu,všetkého veľa,nonstop podnety pre deti a pod.To,že je tichá súťaž učiteliek.....sa nato vytoto.....
ani by mi nenapadlo ocakavat darcek.
Neočakávam a ani by ma to nenapadlo. A uprimne doma mam plno hlúposti, nepotrebujem ďalšie darceky. Na čo? Prečo? Ved tie deti maju všetkého dosť. Zrušila by som aj narodeninové a meninový darceky v škole, v skolke. Podostavaju kopec somarin, iba to vyjadzujem, nemam nafukovací dom a kapacitu na to
@anonym_autor necakam nic
@anonym_autor určite nie
Nie neočakávame nič, a keď už učiteľky kupujú tak majú triedny fond z čoho použijú peniažky na nejakú lacnú somarinku, takže nechapem prečo platíš zo svojich peňazí veci
@anonym_autor nie, určite nie. A bolo by dobre informovať aj tvoje kolegyne aby to nerobili.
Tak ja vas napr.velmi rychlo vyvediem z nevedomosti. U nas v skole je od riaditelky zakazane vyberat peniaze do triedneho fondu, takze ziadny nemame. A nie, nekupujem nic zo svojho, pominuli tie casy a lutujem, ze som k tomu dospela az na stare kolena. Chcem vidiet zamestnanie kde sa este tak vlaci z domu a vytahuje z vlastnej penazenky ako v skolstve.
@anonym_autor nie, neočakávam. Dokonca uvítam, ak nič nedostanú..
Sladkosti majú dosť a malých blbosti mám dosť ja..
Skôr by sa mi páčilo, keby si triedna urobí s deťmi taký spoločný deň.. viem o ich, ktorá deťom vždy donesie punč, neučia sa, rozprávajú.. toto je fajn..
Naj dar od ucitelky detom je nedať žiadne d.u. 😁
Nie. A na chod triedy máme triedny fond. To sú peniaze na výzdobu, občerstvenie, rôzne vecné veci ako koberec, knižnicu,knihy sa čerpajú odtiaľ. Učiteľka vždy urobí zúčtovanie na rodičovskom združení.
Absolútne neočakávam od učiteľa darčeky, ani my nedávame darčeky učiteľom na Vianoce. Mne už lezie krkom, koho všetkého sa pomaly vyžaduje obdarovať. Mne lezie na nervy aj Secret Santa v škole a podobne veci. V dnešnom svete vládne materializmus. Buď v kľude, určite nič nemusíš deťom dávať.
@anonym_9e19f8 ten Secret Santa je najvacsia hovadina co vymysleli.
@anonym_autor neviem, my na toto mame triedny fond. ucitelka nekupuje detom za svoje ani pomocky ani darceky, na vianoce im chysta adventny kalendar, druhy stupen maju secret santu obdaruju sa medzi sebou deti. Aj vyzdobu vianocnu robili aj deti, proste nanosili si a potom to ozdobili.
Co u nas frcalo (ale napr par mamam sa to nepacilo.. lebo co maju co deti jest to a ono) a detom sa to velmi pacilo boli ranajky v skole.. to im triedna zorganizovala, prisli skor, kadzy nieco doniesol a spolu si to nachysstali a jedlli atd... pripadne akcie ako pecenie palaciniek, pizze... v skole.
Absolutne nie!
Ale keeeeby....prislo by mi mile,keby pani ucitelka chcrla byt velni krrativna,mozno ak by napisala nejaku personalizovanu vianocnu karticku pre kazdeho ziaka,hoc aj vlastnorucne vyrobenu s vianocnym prianim a tym,co si na ziakovi ceni.To by mi prislo velmi mile.A jasne,staci ak ucitelka nenavali 300 uloh na prazdniny a este aj knizku precitat.Ine neocakavam.

@anonym_autor Samozrejme, že nie.Preco..? Unás.nikdy triedna nedávala.Oni si darčeky na Vianoce kupovali a losovali medzi sebou aj to drobnosť. A Mikulášsky balíček s fondu.