Rúška v družine
Dievčatá, zaujíma ma váš názor. V škole sú rúška povinné, ja som za. Ale dieťa mi povedalo, že vychovávateľka ŠKD od nich vyžaduje, aby si rúška dali dolu a aj ona sama si ho dá dolu (pochopila som, že to je pravidelnejšia vec, nie jednorázová). Vraj to nemám nikomu hovoriť (tu neviem, či len dieťa nechce alebo im to povedala vychovávateľka, to by som teda nezvaľovala na ňu pre objektivitu) a že sa bojí neuposlúchnuť ju, tak si rúško dá dolu. Prosím o nezaujatý názor. Samozrejme, že o tom ešte pokecám s dieťaťom pre viac info, zatiaľ mi to povedalo narýchlo v aute cestou do školy, ale nemyslím, že sa dozviem oveľa viac ako viem. Ako by ste sa zachovali vy? Ako postupovať? Ďakujem za každý názor.
@hipuska ver,ze su taki rodicia,ze jednak oni s poziriv.testom idu do prace a deti do skoly.
Nepytaj sa,ako je to mozne.....ale je.
Manzelov kolega takto bol pozitiv a cela rodina s pozitiv.testom normalne fungovala.
Ma teraz pokutu 1650e,riesi ich policia,atd.
A uplnou nahodou sa na to prislo.
@terezka1947 verím, že sú špekulanti. Určite. Tiež pár poznám. Do školy sa ale prekladá negatívny test rodičov. Takže,buď ho sfalsovali alebo "jedna teta povedala".....
u nas v druzine su deti vonku a ruska tiez nemaju. Teda okrem mojho syna ktory sa boji vsetkych bakterii 😀 Ten nosil rusko dobrovolne uz pred povinnym nariadenim, a odmietal si ho dat dolu, ze ochorie 😀 Inak vsetci deti maju dole. Su testovane, nevidim v tom problem.
@mirka1988 no vtedy som si povedala, ze nebudem riesit vyssie, porozpravam sa s nou osobne, co sa aj stalo. Vtedy to zabralo, co viem viac mu nic nedala. Ale teda teraz ma opät jej pristup zdvihol zo stolicky...a teda neviem ci toto uz zostane len medzi nami dvoma.
@hipuska 7 dnovy negativny test jedneho rodica sa da uplne bezproblemov obist. Kamoska mala covid, muz negativny. Cisto teoreticky, keby chce dat dieta do skoly (co nedala), staci predlozit jeho ag test a deti v pohode mohli byt bezpriznakovi, ale pozitivny a chodit do skoly. Nik by to nezistil, kedze deti sa netestuju.
aj ak tie deti spolu jedia, spolu sa objimaju to si vazne myslite ze ruska pomozu??😉 to si vazne myslite ze deti maju tie ruska uplne poctivo, take male deti??
Vážne ešte niekto verí tomu, že jedno rúško ochráni dieťa pred vírusom? Veď ho 100 krát dáva dole, položí na lavicu, spadne mu na zem. Družina je poobede, čiže už je to rúško prepotene. Ja by som bola rada,že dieťa môže normálne dýchať.
@angel993 vidis 🙂
Akože sedieť hodiny v rusku, a potom ho mat ešte v druzine, tak úbohé deti, nič iné. Možno ma tu zvozia, ale pre mňa už to je šialene, čo sa deje a prehnane, lebo ten vírus tu už ostane a jedine sa s tým naučiť žiť. Snáď nikto si nemyslí, že je reálne možné takto bláznivo fungovať už navždy. Deti (aj dospelí) už mali ukradnutý riadny kus zo života, tak preboha, už by mali konečne sa ľudia vrátiť do normálu a fungovať ako predtým, bez rusok, testov, nezmyselných obmedzeni, respirátorov a hlavne šialeného až panickeho strachu. A ano postoj druzinarky je za mňa v pohode, lebo ja to rusko odtrpim chvíľu v obchode, ale keby ze ho mam mat ako tie chudata v škole, no zbohom 🙉🙉
@angel993 moje dieta nie je v druzine poobede (deje sa to pocas vyucovania, teda do casu ako idu na obed), ale pocas vyucovania ocakavam, ze sa budu dodrziavat nariadenia. Vo svojom volnom case nech si vychovavatelka robi co chce.
Suhlasim s tebou, ze sposob, akym to vychovavatelka robi je velmi zly. Ten natlak, to by mi vadilo tiez. Myslim si, ze by som sa s nou porozpravala. Nie, ze trvam na rusku ( deti a ruska je nezmysel, nechapem, ze to ludia nechcu vidiet.), ale skor o tom, ake stresujuce situacie detom zbytocne vytvara.
Inak vlastna skusenost - ucitelka pozit, cela trieda bez rusok, sice vsetci v karantene, ale okrem ucitelky vsetci zdravi.. Zalezi to od viacerych faktorov, na (aj tak nespravne nosenych) ruskach to cele nestoji..
Ide aj o to, čo deti ucime. Ak ich naučíme aby nosili mokré rúška a aby si ho rovno zo zeme nasadili na tvár, tak to tak budú robiť. Ja verím, že toto je len dočasne. Ale nerobme tu z bavlnených rusok neviem aké škodlivé veci pre ľudí, keď denne si do úst vkladáme ďaleko väčšie zlo z našich supermarketov. V niektorých krajinách sú ruská bežná prax dlhé roky, a nikto s tým nemá problém. Ale s takýmto prístupom onedlho nastúpime späť tam, kde sme boli. Budeme sedieť doma a nadávať na situáciu ešte viac ako doteraz. A deti sú len našim zrkadlom. Ako ich naučíme, tak budeme mať.
Ak si myslíš že tvoje dieťa má poctivo rúško na tvári celý deň, predtým ako si ho ide dať dolu si umyje ruky, nekladie ho kade,tade tak máš pravdu. Ale neverím tomu ani náhodou. Manžel občas zastupuje družinu, a bežne si deti menia rúška.
Deti na 1 stupni sa nikde priamo netestuju, ale min 1 rodic musi odovzdavat kazdy tyzden neg test. Neodovzdavate?
@nika23t nuz, ano,v azijskych krajinach boli ruska bezne aj pred pandemiou. Avsak je potrebne to upresnit, ze to bolo v exterieroch, primarne kvoli smogu.
Chcem vidiet rodica, co uci dieta si nasadzovat spinave, vlhke rusko... zase neprehanaj..
Aj dospely sa casto pozabudnu pri manipulacii s ruskom, neexistuje, ze to dodrzi dieta!
@beronsche presne ten sposob....
@nika23t suhlasim, ak to tu bude "ruka hore", tak zachvilu sme zas doma s detmi.
@angel993 vies co, moje dieta je na svoj vek dost zodpovedne, takze verim, ze to co ho ucim odmalicka (vratane umyvania si ruk) dodrziava a nechodi do druziny, akurat vychovavatelka ich mava aj pocas vyucovania a tesne po nom, kym nejdu na obed. Takze toto je ten priestor, kde sa s nou stretava.
@evkamotka to bola otazka na mna ci sa testujeme?
@beronsche my mame povinnost mat v taske 2 nahradne ruska ak ma niekto mokre, spinave, strati...
Samozrejme, to predsa kazdy, to je celoplosne odporucanie... predpokladam, ze su deti aj upozornovane a poucene, co maju robit.
ale aj tamk neverim, ze to dokazu podrziavat cely cas... neexistuje..
A naco bude tvojmu dietatu rusko, ak ho ostatne deti nemaju? Vies predsa , ze rusko nechrani nositela, nie?
@beronsche preto si myslim, ze rusko (nie respirator) v interieri by mali nosit vsetky deti, ucitelia aj vychovavatelia (hoc ako dobri amaterski epidemiologovia by boli).
Družinarka má u mňa veľké +
No to chcem vidiet to dieta na prvom stupni, co vydrzi a dokaze nosit rusko spravne...
Velmi si spravanie deti idealizujes...
Myslim deti so standardnym spravanim, nie tie rodicmi.vydesene covidom na smrt..
Autor: máš pravdu. Čisto teoreticky
@sante81 u mna nie, kedze sa jej deti zjavne boja plus predchadzajuca skusenost s nerespektovanim diety dietata.
@beronsche moje dieta nie je vydesene covidom, len ho ucim spravat sa zodpovedne k sebe aj svojmu okoliu
Ja mam pocit, ze nieco ine ti pisem a nieco ine ty citas... 🙂
Pozri na skusenosti tych, co s detmi.pracuju, aj tu taky je..
@beronsche ved prave, ze citam npr. pani vychovavatelka SKD
Dakujem kazdej, ktora sa zapojila. Skontaktovala som sa s rodicmi a viaceri rodicia mame nazor, ze to takto nie je ok, takze to budeme riesit. Pekny den vam vsetkym.
Tak to dole klobúk pred tou vychovávateľkou 👍.....takto to ma byt a nie, že dusia detičky, chudata..... Ved taketo vychovávateľky majú viac rozumu ako rodiča čo si vlastne deti dusia a zabíjajú im imunitu s tými ruskami a respiratormi..... Už sa konečne spamätajte ženy...... A NENICTE ZDRAVIE SVOJIM DEŤOM!!!

@tncka silne pochybujem že dieťa poz.rodicov chodilo do školy