Rúška v triedach
Neviete odkedy platí , že deti nemusia mať v triedach rúška. Oddnes alebo až od pondelka
@iwesska tak s tými testami, to je zas kapitola sama o sebe. Ale vidíš, na Slovensku aj ked nemali záujem o testovanie detí všetci rodičia, aj tak nedokázali zabezpečiť dosť testov. My sme dostali 5, je začiatok októbra a ostáva nám už len 1 na zajtra, keďže my mame pokyn testovať dvakrát do týždňa. Ďalšie v nedohľadne..takže tu zlyhala okrem neochoty rodičov hlavne vláda. Za mňa sa nedá pozerať nielen na chaos, čo sa týka škôl, ale celkovo na chod v tomto štáte odkedy sa začala pandémia.
@79viktoria79 no nieje to pravda lebo aj veľa lekárov detských a tým nesúhlasí aby deti mali ruská že to pre nich nieje dobrá voľba a niesu viac chránený ani pred nádchami.... A mne to osobne tiež Dr povedal
A myslíte že keď bude pribúdať chorých , že sa zase vrátia k rúškam aj v triedach?
@iwesska ja som zdravotníčka,no a v tejto téme mám skúsenosti z praxe až až,takže mne nemusíš popisovať trpezlivosť,ani nič čo sa toho týka.To že nás je tak žalostne málo,no a zdravotníci su z toho vyhoreny.tak zato nemôže covid ale náš štát ako to tu riadi,platí .A čo sa týka očkovania,hmmm áno ja netvrdím že sa každý môže dať očkovať,ale je málo diagnóz ktoré sú úplne kontraindikované.Ale to je dobrovoľné,takže tu máme ľudí ktorí len nechcú a boja sa pritom by mohli.Zažìvame to každý deň.Takže ak by sa dali očkovať aj tí ktorí môžu ale nechcú boli by ochránené skupiny ktoré sa nemôžu alebo ešte sa nezačali očkovať.K tomuto pripájam ale svoj názor že deti do 12rokov by som nedala očkovať.Zatiaľ.Ale samozrejme ja rešpektujem názor že niekto nechce vakcínu,každý má nárok narábať so svojím telom ako chce.Tak preto aj Ruska by mali byť dobrovoľné.To je tá istá otázka ktorú si položila ty,len obrátene.Prečo sa maju deti ktoré prekonali covid alebo sú očkované či rodina je očkovaná dusiť v rúškach a znášať následky neokysliceneho mozgu,či iné ťažkosti kvôli neočkovaným ktorý sa boja?Je mi ľúto že máš ťažkosti ktoré by mohli covidom byť komplikované až fatálne,ale v tomto prípade nech tvoje dieťa má rúško.Ale nemyslím že preto deti po celom Slovensku majú to Rusko nosiť keď aj tak spolu jedia pijú.
@sunny15 Ano,deti,co prekonali Covid nech nenosia. Ale vsetci dobre vieme,ze aj keby boli ockovane,infekcne mozu byt rovnako,ani to,ze maju oni ockovanych rodicov a same nie su ich chranenymi nerobi,cize v oboch pripadoch si myslim,ze su na mieste tie ruska,aj testy,ale to je zas ina tema. Ale tak rozhodli ako rozhodli,ja to mozem nechat uz len na osud. S ludmi,ktori sa nechcu dat ockovat ja nic neurobim,ale urobit maximum pre svoju ochranu mozem aspon v ramci rodiny. Ale vies co mi pride divne? Ze moje deti vedia,ze sa musime chranit,tak tie ruska podctivo nosia. A akurat mi vcera hovorili,ze ucitelia uz iniciativne kazali dat ruska vsetkym dole. Dcera a zopar spoluziacok si nechali,lebo chceli a ucitelka,ze im dala doslova prikazom,aby si to dali dole,tak si dali. Tak ja neviem,doteraz hukali po nich,nech to ani pod nos nedavaju,teraz zas budu hukat po tych,co ich chcu nosit? To mi je sloboda toto fakt.
@sunny15 ty si pediatricka, alebo sestricka u pediatra? Uputalo ma, ako pises, ze u vas na ambulancii bolo vela deti s bolestou hlavy..
Inak ruska, nuz aby to malo vyznam, musia sa nosit spravne. To nezvlada ani mnozstvo dospelych, nie to este deti.. Plus telesna, desiata, obed spolu, bez rusok.. Tak aky to malo zmysel?
Niektoré štáty už ruska úplne zrušili, tak neviem, niektoré ich chcete naveky?
Keď prikázali ruska, pindali ste, keď rusia, pindate este viac. Tak nam treba!Vdaka antivaxerom si vychutname spolu 3. vlnu!
@akbara77 lebo ruska na ZS su na vine, ze tu mame tretiu vlnu a antivaxery mozu za to, ze poniektori ruska ignoruju (napr. Mikasovi uradnici) a aj za to, ze nosenie rusok u deti nedava velmi zmysel..
Nadherna ukazka myslenia...
chrlis takto siru aj "nazivo", ci len na soc. sietach?

@kristiii Samozrejme,ze nema logiku,ked jeden ucitel ma rusko,iny nema,jeden to kaze detom dat hore,iny dole. Preto ale mali byt jasne nastavene pravidla pre skoly,tak ako v 2.vlne. Na tento chaos,co tu je od nastupu deti do skoly sa uz neda pozerat. Co ucitel,to ine pravidla,raz ti poslu 5 testov s tym,ze mas testovat 1x tyzdene, potom si mas zrazu vystacit s 5. uz 2x tyzdenne 🤦🏻♀️ Kto testy nechcel,ten sa nemusi testovat vobec..toto akoze situaciu zlepsi? Ale mas pravdu,zbytocne tu hladat logiku. Ja som tiez za to,nech ich odruskuju,ale preboha nie v tom najinfekcnejsom obdobi,ked este aj chripka zacina. To som zvedava,ako to bude vyzerat v ambulanciach pediatrov a na testovacich miestach. Sa zas bude tyzden cakat na termin,lebo lekari neosetria dieta skor,ako si nebudu isti, ze to nie je Covid. Ak,tak len cez telefon. To estelen bude staznosti od rodicov..