Sfumato - splývavé čítanie. Má s tým niekto skúsenosť?
dobrý deň, mám osemročnú dcérku dysfatičku, máme veľké problémy s čítaním a písaním, čo pramení z jej rečových schopností. len pred niekoľkými dňami som čítala o spôsobe, ako možno pomôcť takýmto detičkám - ide o splývavé čítanie podľa dr. navrátilovej, máte niekto skúsenosť? je takáto možnosť i v okolí trnavy, piešťan? prosím ozvite sa.
Moja dcéra to absolvovala v Čechách, je škol.špec.pedagóg a výsledky vidno
dcéra učí na Benkovej v Nitre a robí s tým, metódu pochvaľuje, viacerým pomohla, keď príde cez víkend domov, popýtam sa na to
dakujem
potrebujem vediet skor mimo Ba, zahorie a okolo nitry a trnavy
@ws popýtama sa na to
dakujem
poznam tuto metodu, mam na to certifikat... myslim, ze je to velmi dorbý sposob vyucby citania... nedochadza pri nom k dvojitemu citaniu... len skoda, ze to nie je podporovane zo strany MŠ a učiteľ si musi sam v plnej vyske hradit ako ucebnice tak aj samostatne vzdelavanie... a to bez kreditov... aj ked viem, ze na nejakej kreditacii sa pracovalo
je tu niekto kto by mi povedal či sa dá s prváčikom niekde navštevovať Sfumato aby sa napravilo jeho príšerné čítanie? trebars aj súkromne u niektorej učiteľky ? alebo nejake centrum ktore rieši poruchy čítania s metodou Sfumato? Syn používa šlabikár HUPS, čo je vraj čistá tragédia, nadávajú na to všetci učitelia aj rodičia... Som z Bratislavy, alebo aj smer Šamorín je ok.
Mame za sebou kurz čítania Sfumato u pani Jedinakovej, www.agenturaradost.sk, v Bratislave, a veľká spokojnosť. Ešte potrebuje veľa cvičiť, ale to ako čítal apríli a dnes je veľký rozdiel.
ak ma dieťa problémy s čítaním, čakajú ho i problémy s učením, horšie známky, nechuť na školu, frustrácia....nenechajte ho v tom....ako učiteľka, ktorá touto metódou učí Vám viem do troch mesiacov pomôcť...0908449595
@zuhu ja som Dysfatička, aj vadu reči mám, mama so mnou chodila po doktorov, lokepedičky mi nepomohli ,potom so mnou až do Bratislavy išla a odtiaľ má dali do špeciálnej školy do Brezolup to je dakde v Prievidzi, jedine tá škola mi pomohla, naučili ma rozprávať, začala som hovoriť až v 7r, ale bola som tam na intraku, každý druhý, tretí víkend som chodila domov, teraz mám už 35r a stále moc gramatika a matika mi moc nejde, stále sa mi stane že niečo zle poviem, alebo sa neviem niekedy vykoktať, niektoré slová neviem ani povedať a niektorým veciam aj nerozumiem, alebo si neviem hneď zapamätať, dlhšie mi to trvá kým niečo pochopím zapamätám si, potom som chodila aj do normálnej školy, ale tam som bola oslobodená aj s cudzieho jazyka a skúšali a znamkovali ma inak, ako mojich spolužiakov a som sa vždy učivo učila naspäť ako básničku, ale nikdy som tomu nerozumela, na strednú školu som šla do Žiliny zas do špeciálnej školy kde boli aj telesne postihnuté detí, ináč by som normálnu školu nedala.
@zuhu

@filomena Cieľová skupina: učiteľ pre primárne vzdelávanie, pedagogický asistent, školský logopéd, špeciálny pedagóg, školský špeciálny pedagóg, terénny špeciálny pedagóg, liečebný pedagóg
http://www.sfumato.cz/kontinualne-vzdelavanie-s...