icon

Šikana v 4. ročníku

15. nov 2022

Neviem si dať rady s jednou spolužiačkou mojej dcéry už to trvá nejaký čas nahovara celú triedu aby sa s mojou nerozprávali nehrali sú to 4taci..moja dcéra je priateľská a citlivá táto spolužiačka ma rodičov ktorý majú len ju dalsue nemôžu a nikto im nevysvetli ze sa správa takto..to dieťa je sväté..už sme to riešili s nimi 2 mesiace bol kľud a zase to isté ..ich triedna žije vo svojom svete všetci sú dobrý a deti si len robia zle svet je plný ružových víl..Ona tam ani nieje viac menej stále je pn..zrejme ani netuší aké vzťahy tam panujú..skončilo to u jej rodičov ktorý si idú svoje obaja učitelia..ale na inej škole teda už len jeden z nich otecko je gembler a ničí ich rodinu postupne..ja viem len to ze dieťa v takejto rodine nemôže vyrastať v pohode ale už mi ide na nervy to stále riešiť..potrebujem ísť za učiteľkou ktorej sa nedá vysvetliť ze svet nieje len dobrý..alebo ísť za riaditeľkou a spraviť slečne a jej rodičom pruser o ktorý si už dlho koleduju..ale nemôžem nechať takto ubližovať mojej dcere..už ste takéto niečo riešili? V škole na čo sa pripraviť?

Strana
z2
141117mmn
16. nov 2022

Bez vetra sa ani listok nepohne...cize hlavne si na vine ty .... robis nieco co ju odclenuje...skus porozmyslat....(kratke vlasy, mega bio dieta....)
To dieta za to nemoze...
To iba psychologicka vie pracovat podla teba s detmi....a naco su rodicia a ty ako rodic?

autor
16. nov 2022

@141117mmn ty inak mimo 😆😆😆😆

jarmillka
25. nov 2022

ja to napisem z ineho uhla pohladu.. Moj syn bol oznaceny za toho, kto sikanuje… (bolo to cca 8 rokov dozadu tiez na 1.stupni zakladnej) Ja som sa o tom dozvedela, az ked mi zastupkyna riaditela zavolala, ze sa mam dostavit do skoly.. Matka dotycneho sikanovaneho podala staznost na riaditelstve, takze sa to muselo zacat oficialne riesit.. Vraj moj syn mesiace “tyra” toho chlapca, vsetkych proti nemu nahuckal, dokonca ucitelia su na strane mojho syna a vsetko tutlaju.. Hadaj ako dopadlo “vysetrovanie”? Toho chlapca zial v triede nemal nikto rad koli jeho spravaniu.. A ked sa raz hrali von nejaku hru, tak ho odmietli zobrat medzi seba.. Tak im to chcel vratit a ublizit aj on im.. Vyslo to na mojho syna.. Jeho matka zacala mojho syna sledovat, v satni, (jeden priklad-moj syn z lavicky hodil topanku do skrine-to ona nahlasila ako fyzicky utok, lebo urcite ho chcel trafit) fotila si dokonca znamky (moj syn bol jednotkar-jej nie, tak obvinila ucitelov ze to robia naschval).. Zacala po veceroch vyvolavat ich triednej, kricala na nu.. Kazde rano chodila s kociarom lebo mala babo- pred riaditelnu a kricala aj tam.. kaaazde rano.. Nevedeli si s nou poradit, s nikym normalne nechcela komunikovat len kricala.. Riaditel a zastupkyna ma poprosili, ci by som jej nemohla zavolat, pozvat ju niekde a porozpravat sa s nou.. ze mozno to pomoze.. Napisala som jej sms- odpoved: oooo tak teraz ma dokaz ze to je pravda, lebo urcite ju chceme “podplatit”.. Potom nabehla cez prestavku aj do ich triedy a vyhrazala sa mojmu, ze urobi vsetko preto, aby ho z tejto skoly vyhodili.. Ja som tak vysinutu zensku este nevidela.. bez srandy… Skoncilo to tak, ze uzavreli rodicom skolu, aby sa uz nikto neprisiel vyhrazat a ona nakoniec zobrala syna prec zo skoly… A nastal svaty pokoj… 🤷‍♀️

autor
25. nov 2022

@jarmillka ja ti teda napíšem co som urobila ja..zavolala som škôl psychologicke a oficiálne som išla aj za riaditeľkou..
Na druhý deň si moju dcéra čakala matka tej co sikanuje moju lebo mala pocit ze potrebuje dohovoriť..prekročila všetko čo mohla a urobila si oficiálne slušný pruser..agresorka sa nakoniec priznala..
Boli sme aj v škole na rozhovor s psychologickou plus tam boli postupy z ich strany a aj sú to je na dlho..no teda už aspoň aspoň neburcuje triedu a konečne je zase kľud moja je spokojnejsia a slečna má problém počnúc jej mamou..

jarmillka
25. nov 2022

k comu sa priznala? ze burcuje vsetkych proti tvojej dcere? Takze vsetky deti v triede len tak, lebo to povie jedna jedina, su proti nej? Vies, deti ako ich vidia rodicia a ake su realne v skole- to je v 99% neskutocny rozdiel.. Teba tesi, ze niekto ma pruser.. Najprv pises, ze ked si to riesila s jej rodicmi, bol na par mesiacov pokoj - teda nieco urobit museli aj oni.. Potom si protirecis, ze od zaciatku nemaju zaujem.. Kazdemu, kto ti tu odpise nieco ine ako ocakavas, reagujes arogantne.. A tak isto v par vetach zhadzujes celu rodinu.. To tiez o vselicom svedci..Ty nepripustas iny pohlad,nazor a uz vobec nie, ze aj tvoje dieta v tom moze byt zainteresovane inak ako si myslis.. Chces teraz potrestat celu triedu deti lebo sa od tvojej distancuju? Ja viem, ze je to pre rodica bolestne.. Pre mna by bolo tiez.. Chapem to.. Ale koli niecomu ju tie deti odmietaju.. a urcite to nebude koli jedinej osobe.. Ja na tvojom mieste dieta v takom prostredi nenecham.. Ty si tu dvihnes ego, ze ich vsetkych potrestas, ale realne je tvoja dcera dalej denne s detmi, ktore aj ked jej neublizuju, budu ju ignorovat.. Deti vyhrazkami ani trestami nedonutis aby sa s nou kamaratili…Co musi byt pre tvoje dieta podla mna strasne..

autor
26. nov 2022

@jarmillka ty máš nejaký problém lebo tvoje dieťa malo niečo v škole co vieme tiež len z jednej strany..potrebovala si sa vyrozprávať super..
U nás hovorili s každým jedným dieťaťom aj psychologicky dávali im písať na pepier rôzne psychologicke hry aj z toho jasne vyšla pravda najavo keď sa s agresorkou rozprávali hapkala až nakoniec z nej vyšlo niečo čo to potvrdilo ..tvoje domnienky ma nemajú prečo zaujímať..ja som si išla zastať svoje dieťa..deti sú ľahko ovplyvniť lne v tom veku a keď dieťa ktoré dokáže manipulovať vlastnými rodičmi dokáže to aj s deťmi..pre mňa sa to vyriešilo a ja sa s tebou nemám o čom dohadovať!

jarmillka
26. nov 2022

vyrozpravat? 🙈nie, ja som ti chcela ponuknut aj iny pohlad…Pri psychologicke si ty pritomma nebola a pochybujem, ze ti to podala: agresorka habkala a povedala jednu vec co by to mohlo potvrdit.. Takze aj v tomto si zavadzala, kedze dievca sa nepriznalo..Len na zaklade niecoho, by to mohlo takto byt.. Ak je tvoje dieta po tebe a v skole reaguje ako ty, tak bez urazky, ale ani sa nedivim ze ju deti odmietaju..

autor
26. nov 2022

@jarmillka vôbec tomu nerozumieš. Proste máš niečo nedoriesene a potrebu niekomu vsuvat svoj nepotrebný názor..bohvie ako to u vás celé bolo či to nakoniec nebolo úplne opačne že..
Alebo si sa našla v tomto ?
Ja nemám pocit ze by som povedala ze potrebujem názor z druhej strany ..navyše u nás sa to riešilo minimálne týždeň aktívne kde sme boli v škole My ako rodiča deti po jednom z celej triedy rozhovor s učiteľkou potom s dcérou a nakoniec všetci aj s rodičmi agresorky aj s ňou tam sa vyfarbila na celej čiare q ano povedala nám po tom psychologička že to isté robila keď sa rozprávala s ňou čiže tvoje dohady sú len dohady..
A ak máš nejaký problém prečo sa potrebuješ práve v tejto téme prejavovať ber na vedomie že mne je to úplne jedno nevieš o čom hovoríš..nemáš s tým zrejme žiadnu skúsenosť alebo problém v rodine co je zrejmé lebo keď tvoje dieťa sikanovalo aj to sa skrýva v úzadí takejto veci nakoľko agresorka co moju dcéru sikanovala má doma isté problémy..samozrejme z prostredia kde sa niečo deje na dieťa to dobre nevyplýva..takže ak sa si našla v tomto radšej venuj svoj čas rodine a dieťaťu..ja sa postavím vždy za to svoje pokiaľ mu bude niekto ubližovať..a keby som bola na tvojom mieste ze by moje sikanovalo poriadne zamakam na sebe a ospravedlniť sa nebudem sa skrývať za masku že vlastne je to naopak že..ale tak to som ja nebudem ospravedlňovať moje dieťa keď viem ze spravilo chybu..a ťa chcem poprosiť daj mi pokoj nemám s tebou co riešiť ja som to vyriešila a v skole je to dlhodobý proces..moje dieťa chodí domov opäť veselé..viac ma nemá prečo zaujímať ..ak máš problém obrať sa na škôl. Psycholigcku či na inú fakt ma tvoj názor vôbec nezaujíma som svojpravna q viem posúdiť kedy debata prestáva mat zmysel..ak sa nudíš nájdi si niečo..mne tu ženy slušne poradili a ja som rada na základe toho som vedela kde sa mam odraziť..ďalej ti nemám čo vysvetľovať..pa

biancarv
26. nov 2022

Ahoj. Mňa takto šikanovala spolužiačka v 3. ročníku na základnej škole. Bolo to hrozné. Každý deň som prišla domov s plačom. Nič nepomáhalo. Triedna učiteľka držala stranu spolužiačke čo ma sikonavala. Jej otec mal veľký vplyv. Nakoniec ma moji rodičia po prvom polroku dali do druhej triedy. A odvtedy som bola šťastné dieťa čo nemá traumu z každého dňa. Takže odporúčam dcéru dať do inej triedy, alebo inej školy. Lebo to sa len tak nezmení.

jarmillka
26. nov 2022

uz si viem velmi zivo predstavit tu zmysluplnu debatu, ktoru si viedla s jej rodicmi 🙈 ja ja ja ja moje moje moje a rychlo potrestat 🙈 kaaaazdy je zly, kazdeho treba poohovarat,aj sirsiu rodinu, na kazdeho kto ti nepritakava utocit… ako vyssie pisane.. Ak sa tak sprava aj tvoje dieta, uz poznas pricinu preco ju deti nemaju v laske.. Ale v jednom sa zhodneme..tato debata nema zmysel 🙂 ja sa v realnom zivote tiez vyhybam ludom ako si ty.. ✌️ pekny den 🙂

beronsche
26. nov 2022

@jarmillka vlastna skusenost je neprenostna.. nemozes to aplikovat na kazdy jeden pripad obvinenia zo sikany... Pretoze kazdy pripad je iny, uplne iny.
Domyslas si a fabulujes..
Ze ty si predstavujes nejako priebeh setrenia, neznamena, ze to tak aj bolo..
A ze bolo tvoje dieta obvinene krivo a s matkou problemoveho dietata sa nedalo diskutovat, predsa neznamena, ze autorkine sikanovane nebolo, prip. ze ona nevie diskutovat normalne..

jarmillka
26. nov 2022

@beronsche precitaj si vsetky jej reakcie aj k inym co tu pisali.. ako reaguje na vsetky, ktore s nou hned nesuhlasili.. Vies, ak dieta sikanuju, je to vacsinou jeden hlavny, popripade par dalsich, s ktorymi tvoria partiu.. Ale urcite nie komplet cela trieda.. Tam uz by som ja osobne zistovala, co robi moje dieta, ze ho cela trieda nema rada.. A urcite by som ho v tej triede/skole nenechala.. Autorka si uz na zaciatku pri ohovarani tej rodiny protireci ked tvrdi, ze rodicia toho dievcata neurobili nikdy vobec nic a o par riadkov, ze ked s nimi hovorila, bol na par mesiacov pokoj.. Jej sposob vyjadrovania, utocenie, vykricniky - to vsetko vela napoveda o povahe.. A necudovala by som sa, kebyze patri k typu matiek, na ktorych deti sa nemozes ani krivo pozriet lebo z toho hned robia divadlo.. Moj prispevok jej to mal jemne naznacit 🙂

autor
26. nov 2022

@jarmillka ty si tam bola? 🤣 pane bože....lebo ty všetko vieš a všade si bola.... vôbec to tak nebolo mám v sebe toľko inteligencie aj môj manžel že to bolo normálny rozhovor na úrovni z nasej strany že sa dokážem niekým rozprávať bez kriku konštruktívne..
Nerozumiem prečo maju niektoré pocit zeaa musia vyjadriť k všetkému navyše absolútne neadekvátne nevedia o čom hovoria ale tvária sa ze vedia😆
Pekne som ta poprosila nepis mi tie tvoje dohady..že ma to otravuje..chápem ty budeš asi jednoduchšia osoba..okej

autor
26. nov 2022

@biancarv bože chuda..strašne co si musela zažívať..ono sa to u nás už pohlo..co ale samozrejme ak by sa opakovalo ja si tam dcéru nenechám..no zatiaľ to vyzerá že to robiť prestala dcéra je oveľa spokojnejšia a mame kontakt aj so psychológom čiže tu triedu pravidelne navštevujú ona nikdy problém nemala s nimi dcéra ale ako táto začala proste nej zbrojit tak len vtedy..vždy si chodili aj na narodeninové oslavy a vonku..ale našťastie už sa opäť zblizuju a aj von bola pár krát..

jarmillka
26. nov 2022

a ja som si myslela, ze sme s prianim pekneho dna, debatu medzi nami ukoncili ☺️ reagovala som maminke vyssie, nie tebe.. Netusim preco mas zase potrebu na mna reagovat 🤷‍♀️ To bude asi tou tvojou inteligenciou no.. My jednoduchsie,.. ved vies 😂

autor
26. nov 2022

@jarmillka tipnem si na prd život a frustrácia z neho..tak si to chodíš sem vybiť.. jasne chápem sú ľudia ktorý nemajú zaujímavý život tak sa z nich stane toto..skús inú tému a niekoho na tej istej úrovni..

jarmillka
26. nov 2022

tipujes velmi zle.. 🙂 ja narozdiel od teba, nepotrebujem nikoho urazat, byt arogantna a agresivna.. Toto stastni a spokojni ludia nepotrebuju.. Raz to dufam zazijes aj ty 🙂 Peknyyyyy den 🙂

beronsche
26. nov 2022

@jarmillka ale urcite nie cela triedna? Ako si tym mozes byt taka ista? Dynamika triedy moze byt rozna.
Niekedy staci jedno naozaj dominantne dieta a strhne skupinku, hoc malu, na svoju stranu a dalsie deti radsej tiez ustupia , aby mali pokoj a sice sa priamo sikanovania nezucastnuju, ale Ani do toho nijako nemiesaju.. a sikanovane dieta je uplne samo na jednej strane pomyselnej bariery, zatial co, na druhej, je akoby cela triedna..
A ak takto naznacujes jemne, nechcela by som vidiet, Ako to vyzera , ked nieco povies priamo a na rovinu. 😉

Autorky sa nijako nezastavam, nevylucujem, ze neodpovedala vzdy pokojne, ja reagujem, pretoze bagatelizovanie sikany a sekundarna viktimizacia obete sikany mi naozaj dvihaju tlak.. povazujem to za prisernost, najma, ak niekto takto reaguje na zaklade vlastnych dohadov..

jarmillka
26. nov 2022

@beronsche ved o tom pise sama autorka v uvodnom prispevku ze cela trieda 😳 😜

Napisat jej vlastnu skusenost, je pre teba pohorsujuce a nejako urazlive naznacenie? 😂 no napriamo by som jej povedala nech nehysterci a najprv si zisti, ci a ako k tomu prispelo jej dieta.. Hrozne ze? 😂
Reagujem takto na zaklade vyjadrovania sa a zavadzania autorky.. To nie je zlahcovanie.. Ako nehnevaj sa, ale myslim ze skoro kazdemu sa stalo, ze domov prislo dieta s tym, ze sa s niekym pohadalo a teraz sa nerozpravaju.. A ze sa skupinka deti priklonila na stranu toho druheho…( ale nie cela trieda)..Niektore deti to ale interpretuju doma ako neskutocnu sikanu.. A pritom sa niekedy staci s vlastnym dietatom porozpravat, vysvetlit, poradit, v trosku horsich pripadoch vypocut verzie oboch deti a naviest ich k vyrieseniu.. a aj bez toho si to deti medzi sebou vo vacsine pripadov po par dnoch same vysvetlia.. V dnesnej dobe je povazovane za sikanu uz totalne vsetko…

bluka2
26. nov 2022

@141117mmn bez vetra sa ani lístok nepohne je fakt otrasné v tomto kontexte. Aj keby mala krátke vlasy, najlacnejšie oblečenie a jedli hocičo, to neospravedlňuje žiadnu šikanu. V živote by som nemenila nieco ako to čo jeme kvôli nejakému štvrtákovi, čo sa nevie držať v medziach... Treba poriešiť tu dynamiku, posilniť dcéru a nie prejsť z bio na pesticídy...

jarmillka
26. nov 2022

@beronsche a este na margo toho ze sa stale odvolavas na moju skusenost.. Ja mam zname, ktore pracuju v skolstve.. A niekdy sa ani mne nechce verit coho su niektori rodicia schopni na zaklade tvrdenia dietata… Jedneho a to toho svojho.. Bez toho aby si overili ci je to fakt tak, ako ich dieta tvrdi.. Dokonca uz aj v skolke.. Mojej susedy syn chodil domov s modrinami.. A stale s placom ze ho tam deti biju.. Ale to, ze agresor bol on a stale vsetky deti napadal ako prvy, nejako zabudol spomenut.. Rodicia samozrejme ani pocut ze ich syn je ten, ktory napada a v nestratenej chvilke mu to tie deti oplacaju.. Neeexistuje.. Riesilo sa to dokonca cez policiu.. Nakoniec skolku vymenili, deje sa to aj tam uz ale v mensej miere.. Lenze ona doteraz vsade kyda na vsetky ucitelky, skolku, a vsetkym srdcervuco vysvetluje ako bol jej malinky chudacik tyrany 🤷‍♀️

Strana
z2