Škola a šport
Mam chlapca ma 8 rokov chodi na šport kde travime vela casu a aj vikendy ale je v nom vynikajuci.Co ma trapi je škola,s tou sa trapime a niektore predmety mu doslova nejdu.Maju vela uloh a skola sportovcov moc nepodporuje teda aspon ja mam ten pocit.Vraj ucenie ma byt prvorde no mne je luto uplne ten sport vylučit a venovat sa len škole.Aj ked je to doležite samozrejme.
Muz pomáha?
@babulka82 moja tiež športuje. (Zapasenie) 4xtýždenne tréning. Ale nechodí do družiny. 12.15 konci škola, obed. 12.45 je doma a hneď robíme úlohy. O 14.45 ideme po súrodencov do škôlok, domov najesť a hor sa trénovať. Tiež je tretiačka. Zatiaľ bez problémov v škole. Na turnaje (často aj v zahraničí ) nás uvoľňuje učiteľka bez problémov. Ty chodíš do prace?
@beky1813 no najviac casu a hadok je za ulohy.Keby nemame tie ulohy tak je to ok.Ale pol dna sedi v skole a potom pride domov a zas to iste a vidim ze ho to vobec nezaujma a napise to len tak aby bolo.Lebo piseme aj pred aj po treningu aj vikendy.Prakticky sa mame co ucit cele poobedie.
A s trénerom sa neviete dohodnúť, že bude chodiť len dva alebo tri razy za týždeň? Má ešte mladú kostričku, netreba mu denne dve hodiny plného nasadenia v športe....
@babulka82 preloz ho do inej triedy alebo aj skoly..kde budu mat pochopenie a dokonca budu na maleho hrdi....vasa ucitelke je dost mimo ked sa sprava tak ako pises..osobne by som dieta u takej ucitelkey nenachala ani keby nesportovalo..na nasej skole o kazdom uspesnom sportovcoi aj na stranke skoly..vazia si take deti ..
@babulka82 no ja by som skôr nejako schematicky a pravidelne-bude sa chodiť len pondelok, streda piatok. V utorok a štvrtok voľno, pohodička pre všetkých...aby ste všetci presne vedeli, kedy sú "voľné" dni. Dve hodiny...tri razy do týždňa........je snáď pre 8ročné dieťa postačujúce a už to sa dá nazvať "športuje na vrcholovej úrovni". A nie preto aby sa "lepšie učil"....ale preto, aby si decko oddýchlo, v jeho veku nemá čo makať odkedy oči rozlepí dokým nespadne od únavy...
@katkasofi
@kaja73 ucitelka to nereapektuje a ani nebude to som pochopila uz.Od nas vychovavatelka pyta uspechy medaili a deti tiez foti.Ucitelku to nezaujma.Ona len skola a hotovo.Neviem ci ma komlexy ale chlapec je totalne znechuteny zo skoly ako takej nerad tam chodi nerad sa uci.Pritom ine predmety ktore ich neuci ma rad.
vynechala som slovko- aj na stranke skoly "pisu"...a moj je tiez sportove-je druhak, ma 7r plave zatial 3 krat do tyzdna , od polroka to bude 4 krat tyzdene a od 3rocnika asi denne....padame z domu o 16h a prichadzame o 19h...za trening odplave okolo 130-140 bazenov..z toho plno bazenov so zviazanym nohami,s pukom na cele, s kotrmeclami po kazdom 5 zabere rukami-.tenerka ma fantaziu riadnu..po treningu je mrtvy-je najmladsi v skupine...akurat sa naje a pada do postele...ale v skole je to zatial OK.
Ako píšu už niektoré, skus nájsť inú školu. Pani učiteľka ma komplex. Športovala som vrcholovom celé detstvo. Riaditeľka bola uzrozumená ešte pred prijmackami na strednú školu že budem chyba atď atď. Bola nadšená. Vraj nebude problém. S učením nebol problém ale nasla sa učiteľka ktorá si na mne riešila svoj komplex a bojovala som s nou 4 roky. Prišla som po týždni sústredenia v nedeľu o 23.00 domov. V pondelok som do školy ísť nemusela mala som ešte ospravedlnenku ale išla som a ona ma hneď skúšala co bolo keď som bola preč. Nakoniec ma nepustila ani k maturite. Maturovala som inde ale v tej pôvodnej škole som aj na webe aj na zozname na chodbe ako úspešní absolventi. Našťastie to teda bola stredná škola a tam som sa už vedela trochu brániť sama.
@katkasofi
@6mia6
@kaja73
@pribinak co sa tyka ucitelky tam nepochodime co sa tyka sportu.Jedine obmedzit sport lebo ona je schopna mu tak zhorsit ze bude na hanbu.Snazime sa ale naozaj skola nam berie vela casu a tie ulohy to je zabijak na minimalne 1 a pol hodiny plus ucit sa ustne.Neoceni ho za ten sport aj ked kazdy ho vychvaluje a podporu ma lebo dost casto je v novinach vela ludi nas pozna.
@babulka82 vymen školu. Pani učiteľka si zjavne myslí že rodiča nemajú nič iné na robote len jej úlohy. Mam tretiaka učí sa vybrané slová, nabehneme na násobí ku ale zatiaľ ma d. Ú. Na max 20 minút. Stredy majú voľné, bez úloh. Na víkend ako kedy. Sviatky väčšinou voľné. Véd tvoj syn sa učí ako pomaly na strednej.
Okrem toho keď mu nejdu len jej predmety tak to hovorí za všetko.
A s ostatnými rodičmi si sa nebavila ci sú spokojní?
@6mia6 nikto neni spokojny kazdy sa doma driluje s detmi a zle sa ucia aj deti co nesportuju.Ucenia maju jak na vysokej skole.Rodicia nadavaju ale nikto nic nespravi a ja sa sama hadat nebudem .
Presne ako pisea nic ine na robote len skola a ulohy nehovoriac o tom ze mame viacery aj viac deti.Keby chodi mensi do skoly tak nestihneme nic ani ist na pol hodinu von sa vybehat.
@babulka82 nuz mne to pride ako premotivovana matka. Kazdy den mat trening z karate je chore. Max 3x do tyzdna. A to pisem ako clovek co dieta na karate mal a boli tam aj spickove deti. Skola vam nejde. Sport vam nici rodinny zivot. To vas akoze bavi sa len pachtit? Syn ma 8r cize je 2hak alebo 3tiak. Osobne si myslim ze skola mu nejde lebo ho vecne niekam zenies. Odkyva ze rozumie aj ked nerozumie aby mal pokoj. Ak sa v skole zlajdaci na 1.stupni na druhom vyhori lebo jeho znalosti nebudu postacujuce. Netreba hadzat vinu na ucitelku. Skor na vas rodicov. Medaily. Clanky ste znami... ok pekne ale smutne detstvo.
Je super, ze mu nieco takto dobre ide ale zase netreba zanedbavat skolu len preto, ze ho to nebavi. Nechcem malovat certa na stenu ani nic podobne ale zase treba mysliet na to, ze ma teraz iba 8 rokov. Moze ho prestat bavit, moze mat nejake zranenie v buducnosti kvoli, ktoremu uz nebude moct ten sport robit a potom co? Treba aby sa aj tej skole venoval, mal aspon strednu s nejakym odborom vychodenu aby mal vzdy take zadne vratka. To je moj nazor 🙂
@babulka82 ahoj to isté som mala aj ja so starším...na prvom stupni hruza a des, triedna tiež bola proti vymeškaným hodinám kvoli športu, robi futbal...na druhom stupni šiel do športovej triedy..iná škola aj trieda...tam to bolo už ľahšie dýchanie, ale na druhej strane škola pri vrcholovom športe ide bokom...treningy každý den, športová príprava doobedu, cez víkend súťaže...školu a učenie odflakuje😎neteší ma to...je to už na diagnozu, len futbal, pohyb, lopta...nič viac ho nebaví....u nas zvíťazil šport....ale...a druhý je este maličky na akýkoľvek šport, ale hovorím, že ho dám na šach....tam potrebuje len logiku...:sunglasses je veľmi ťažké zosúladiť šport a školu...treba veľa energie a času aj na jedno aj na druhé...
s tymto ma vela rodicov problem
Škoda autorka tu už nie je ale ak by teda ešte niekto čítal. Nás to dobehlo tiež, po mojich skúsenostiach, ktoré opisujem nikde vyššie, som pri prvom náznaku problémov zmenila synovi školu kde akceptujú sezónne výpadky v škole a sú radi, že dieťa športuje a reprezentuje školu, mesto. Ja som im vďačná za túto možnosť.
Pre mňa bolo neuveriteľné, že v škole počas lockdawnu mali 3 hodiny online za týždeň a všetko bolo v poriadku ale keď ho vypýtam z poslednej hodiny (väčšinou ľahšie hodiny hudobná, vytvarna alebo telesná) lebo tréning alebo preteky tak vyhrážanie komisionálnymi skúškami.
skoly na toto takmer vôbec neberu ohlad

@babulka82 a naco je to dobre? To chces, aby tvoje deti mali ako spomienku na detstvo neustale nahananie a stres?