icon

Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave

simcika
4. dec 2014

Ahojte maminky i nemaminky, rada by som vedela o spminanej škole, čo najviac. V prvom rade ma na začiatok zaujíma, ako presne postupovať pri zápise: vyberieme si psychológa, alebo sa testy robia tam? Kedy je zápis a koľko je výška školného. Zatiaľ toľko a verím, že keď sa pripoja znalkyne -), tak sa budem ešte pýtať...

tarvika
13. sep 2018

@lilke aha ok dakujem.

kvet5
16. sep 2018

ahojte, tema KRUZKY na Teplickej... aka je tanecna? tento rok su vypisane dve tanecne, ktora vychovavatelka (Kusa, Grumelova) to ako robi s detmi? aky tanec? s akymi kruzkami ste boli spokojne? a akymi moc nie?

mia551
16. sep 2018

@kvet5 dcera chodila minuly rok na tanecny kruzok k A.Rechtovej, bol to jediny tanecny kruzok minuly rok... Adka vsak teraz z Teplickej odisla, takze zrejme to po nej prebrali kolegyne, k nim sa teda neviem vyjadrit... spokojni sme boli s diskusnym kruzkom, ktory ako pozeram tento rok ani neotvorili ☹ skoda

mia551
Autor odpoveď zmazal
kaata_
16. sep 2018

@kvet5 kde si prosim nasla uz tie kruzky?

kaata_
16. sep 2018

@mia551 dakujem, uz som nasla, v piatok som ich tam este nevidela. A uz je aj zname kedy sa zapisuje? Ktory den od kolkej?

mia551
Autor odpoveď zmazal
mia551
Autor odpoveď zmazal
mia551
17. sep 2018

@kaata_ neviem, ja si myslím, že dnes od 7,00, ale to su len moje dohady podľa minulého roka... velmi rada sa budem mylit 🙂

ella_smella
17. sep 2018

Dnes tam ešte nič nebolo... Verím, že to neprepásneme, náš ak sa nedostane na jeho zvolený krúžok, to bude cirkus a bojím sa, aby nezanevrel na školu.. (áno, ten najžiadanejší..)..

kaata_
17. sep 2018

@mia551 tak manzel sa pytal rano nejakej pani, co to len lepila na dvere, ze zapisuje sa od buduceho tyzdna

sirell
17. sep 2018

Všetky krúžky o ktoré by mal syn záujem sú vo štvrtok. Tak v utorok teda veru neviem čo vyberieme ☹

kvet5
17. sep 2018

@kaata_ dik za info🙂

mia551
17. sep 2018

@sirell ano, pozerala som, ze utorok je velmi "biedny", najma co sa chlapcov tyka ☹

zojaaa
Autor odpoveď zmazal
ella_smella
1. apr 2019

@zojaaa Ahoj, uvidíš, ako to dopadne.. Môj je taký salámista, žiaden megamozog, proste má rád matiku a čísla, ale nemá rád úlohy, zošity nosí domov raz za mesiac... čítať nevedel vôbec, ale teraz už pekne číta sám, od toho septembra sa naučil, rovnako aj písanie - začali tlačeným a to mu ide, teraz preberajú písané a jasné, že chybičky urobí, ale stále si hovorím, čo som počula na prvom rodičku, že tu sa kladie dôraz na obsah textu a nie formu 🙂))

zojaaa
Autor odpoveď zmazal
sirell
1. apr 2019

@zojaaa môj malý vedel čítať, matika mu išla a ide super, grafomotoriku mal ako predškolák katastrofálnu. Na moje prekvapenie teraz vie písať pekne aj tlačené aj písané písmo. Tiež je totálny "salámista" do všetkého ho musíme dokopať, ale je ctižiadostivý a rád sa učí nové veci - poznatky. Ja som mala obavy či bude túto školu zvládať, ale ide mu to veľmi dobre napriek tomu, že vyvíja minimálnu námahu. Pokiaľ má tvoj syn odporúčanie a na Teplickú ho prijmú, nemaj obavy že by to nezvládol.

zojaaa
Autor odpoveď zmazal
belusa
3. apr 2019

@zojaaa žiaľ veľa bývalých žiakov má problémy

annaanna
3. apr 2019

@belusa ahoj, zaujíma ma... aké problémy majú, dcéra mi tam chodí ... tak že čomu sa vyhnúť

sirell
3. apr 2019

@zojaaa predpokladám, že na prvom stupni by to bol spôsob výučby. My sme napr. uprednostnili SPMND pred bežnou ZŠ práve z dôvodu, že v normálnej ZŠ by sa syn extrémne nudil, vyrušoval by a nemal by žiadnu motiváciu. Videli sme to v škôlke, ktorú syn neznášal - nudaaa, pričom vzťahy so spolužiakmi boli OK. A samozrejme ak dieťa príde z inej školy do už zohratého kolektívu, tiež to chce čas kým ho kolektív prijme. A veľa závisí od samotnej povahy dieťaťa ako bude znášať zmenu školy.

sirell
3. apr 2019

@belusa a koľko takých bývalých žiakov poznáš, nie je mi známe že by zo ŠPMND odchádzalo veľa detí. či....?

belusa
4. apr 2019

@annaanna
@sirell
@sirell Nechcela som Vás nahnevať to ma mrzí, že to beriete tak osobne, všetci vieme, že majú odlišný štýl učenia, klasifikácie atd. Mám pár známych čo ich deti ked prešli na iné 8 ročné gymnázia, iné školy, alebo išli na strednú školu tak mali problém ... to neznamená, že to bude mať Vaše dieťa len som napísala skúsenosť známych... zrátala som ich teda boli traja, neodchádzali písala som o pokračovaní štúdia a nie odchodoch ale keby som vedela vopred odozvu tak mlčím....

given
4. apr 2019

Teraz sú vraj aktuálne čísla takéto: piatakov je vyše 60, na gymnáziu by podľa ministerstva malo byť bud.šk. rok vytvorených 50 miest v prime. 2 vraj idú do zahraničia, ale zrejme bude cca 10 žiakov musieť odísť na inú školu...

sirell
4. apr 2019

@belusa neberiem to osobne ani si ma nenahnevala, pýtam sa len zo záujmu, podobne ako @annaanna. Zaujímalo by ma aké problémy mali deti - učivo, kolektív ....? Kľudne napíš do IP. 🙂

mia551
4. apr 2019

@sirell aj ja som inak podobné pocula ako @belusa co som pocula ja, tak sa to tykalo skor problemov s autoritou, predsa len na teplickej si s ucitelmi tykaju, je to take menej formalne, na inych strednych skolach sa oslovuje "pan profesor" a ten vztah je uplne iny... ostatni ucitelia nazyvaju deti z teplickej "menej prisposobive" a vacsi individualisti, ako z inych skol... moja svagrina sama uci na inom BA gymnaziu, s nou som sa o tom dlhsie rozpravala, a hovorila, ze to naozaj zavisi od dietata, je vela deti z teplickej, ktori su uplne v pohode a zvladaju vsetko, nemaju problem sa prisposobit a je potom par "jedincov", ktori problem maju a o tych sa potom hovori... takze by som to brala trochu s rezervou 😉

belusa
5. apr 2019

@sirell
@mia551 no asi tak ako napísala mia551 vraj na Teplickú možu chodiť 4 roky ak ho nevezmú na gympel tak musí meniť školu, to dieťa je naučené na úplne iný systém, tak majú to tam voľnejšie, neberú všetko čo na štandartnej ZS a s tými deťmi to samozrejme zatrasie ked prídu do kolektívu ktorý mal iný systém učenia atd.Deti sú zvyknuté na viac aktivít tým, že ich je menej v triede átd. Ale aj tak to možno stojí za to ja neviem.
Možno aj ja som to zle vzala ale ked sa mi stalo pár krát ked som toto povedala tak sa urazili tak preto som tak reagovala. Ja som velmi zvažovala túto školu ale som si povedala, že radšej vyskúšam gympel potom a uvidíme ale neodhováram

lilke
5. apr 2019

@belusa nepovedala si nič zlé, deti sú aj tu rôzne, poniektore sú ozaj vycnievajuce správaním, a nie sú v každej triede rovnako riešené. A ja tu vidím ani nie tak nedostatok rešpektu pred učiteľmi (v triede nášho dietka), skôr ze nie sú nauceni písať si úlohy (iba zopár projektov) aj učiť sa. Len dávať pozor na hodine a zapamätať si je pre väčšinu možné možno po 6.rocnik. Keď naskocia na inú školu s iným spôsobom výučby a preverovania vedomostí, budú mať asi problémy.